Szukaj
jesli to czerwone sie rusza to chyba niedobrze bo sie odklejau mnie tez jest to mila w dotyku naklejka z logo MF.
co do samego statywu, to rzeczywiscie jest problem z fotografia w pozycji lezacej. przy wyciagnietej kolumnie do pozycji poziomej, nie ma mozliwosci obrotu glowicy w kierunku prawo-lewoi ze tego nie zauwazylem przy zakupie... ale ogolnie statyw jest super. glowica poczatkowo miala byc 804rc2, ale jak zobaczylem ta malutka stopke pod moim d300 z gripem, to skonczylo sie na 808rc4.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-11-2008 o 00:22 Powód: pis.
de czysta, troche szkielek, sb800, mf 055xprob, 808rc4, tamrac expedition7 i jeszcze troche roznych wynalazkow...
Mam taki sam zestaw i jest jeden problem z głowicą, mianowicie, jest problem z podpieciem mojego 80-200 af-s. Jak przypnę stopkę do obiektywu to się nie mieści, jest za mało miejsca miedzy gripem a obudową głowicy. Dodam, ze problem występuje w D200 z gripem.
Pozdrawiam
mam pytanko otóż zakupiłem (przez przypadek i roztargnienie...Manfrotto 055XDB zamiast 055XPROB bardzo zależalo mi na tym poziomym mocowaniu (foto drugie od góry na pierwszej stronie tematu)
ktoś sie orientuje czy mozna kupić oddzielnie to mocowanie, jesli tak, to czy jest mozliwe zlozenie z resztą 055XDB ????? śruby powinny pasować, ta sama firma itp..
POMOCY
... na siłe jeszcze mozna dokupic drugą kolumne i ją poprostu przyciąćale przykręcać za kazdym razem głowice to sie mija z celem..
macie jakies pomysly gdzie to mocowanie zdobyć?
jedyne rozwiązanie to adapter http://www.manfrotto.com/Jahia/site/...sf=108&child=2
Ostatnio edytowane przez kymaj ; 07-11-2008 o 20:54 Powód: sam sobie odpowiedzialem.. :P
de czysta i szkua
Witam. Mysle od jakiegos czasu o tym statywie (jestem z obozu przeciwnika). Swietne fotki tego statywu. Teraz ukazala sie wersja Carbon Fiber 3 i 4 nogi. Dzieki temu cena tego statywu spadla o ponad 1/3. Jak statyw sobie juz wybralem to mam pytanie co do glowicy. Jakie macie doswiadczenia z kulowymi. Glownie bede robil "widoczki" i troche "stockow" trzepie.
jak zalezy ci bardzo na precyzji to kulowe odpadaja (przynajmniej tak jest w moim wypadku)
ja mam 410 i bardzo sobie chwale (precyzyjna i szybka)
a do monopodu uzywam kulowej 222 (i tez sobie chwale, szybka i w trudnych warunkach dziala sie bardzo dobrze)
Potwierdzam gdyż posiadam - wspomniany czerwony "przycisk" to tylko naklejka firmowa Manfrotto.
ja mam do 055PROB podpieta glowice Manfrotto 808RC4 i zdecydowanie polecam taki zestaw,precyzja az do bolu
Road to Manila
Skontaktuj się z nami