Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    .... Swietne fotki tego statywu. Teraz ukazala sie wersja Carbon Fiber 3 i 4 nogi. Dzieki temu cena tego statywu spadla o ponad 1/3. ....
    1. W moim zasięgu nie spadła.
    2. Sprawa 3-ch lub 4-ch sekcji (tak zrozumiałem) zależy od preferencji: ja, czasem, nawet swoich 3-ch nie zdążę rozłożyć i coś ucieknie zanim pstryknę, a gdzie dopiero 4-y ! (choć i tak ten statyw rozkłada się bardzo szybko). Na trochę krótszym 'bagażu' do zapięcia na plecaku: nie zależy mi tak bardzo.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Tu http://pl.youtube.com/watch?v=bM0IY7WC3SQ widać jak funkcjonalny jest MF
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Rzeszów/Lubaczów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peem12 Zobacz posta
    poobracałem głowicą i dało radę
    Napisałeś o możliwości obracania głowicą czy jarzmem trzymającym kolumnę?

Pozdrawiam
    Joe

Domyślnie

Ja jeszcze zapytam czy ktoś może mi doradzić co lepiej zamontować do MF055XPROB a mianowicie głowicę MF488RC4 czy BENRO KS-0. Jeszcze dodam że będzie na tym zestawie montowany D300 z MB-D10, N17-55 i SB900.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

Witam,
    od 23 grudnia jestem posiadaczem zestawu 055XPROB i 804RC2. wcześniej był Digipod typ TR-550A - do kompaktu Canon A60 - OK, niestety do D70s + N18-70 + SB-600 nie nadawał się. Ustawianie plastikowej głowicy tak mi dokuczało (w końcu głowica się połamała od zbyt mocnego docisku śrub), że postanowiłem dokonać zakupu bez kompromisu. Odwiedziłem forum Nikon, sprawdziłem opinie o statywach, znalazłem sklep z korzystną ceną i dokonałem zakupu. Trochę bolało wydanie 760 zł ale dziś rano przekonałem się, że na pewno "złego wyboru nie dokonałem" (mam na myśli przepłacenie za zestaw).
    Podobnie jak Ty miałem dylemat: jaka głowica kulowa,a może 3D. W sklepie sprawdziłem na moim zestawie, że przy g. kulowej nawet Manfrotto mój zestawik wg. mnie "niebezpiecznie" się przechylał po zluzowaniu zacisku blokującego. To zaważyło, że wybrałem g. 3D. W przyszłości zamierzam dokupić g. kulową do szybkich ujęć, ale wtedy będzie to g. Benro lub innej tańczej niż MF firmy.
    pozdrawiam

Domyślnie

@CAKE - dzięki za odpowiedź ale w połowie grudnia zakupiłem 488RC4 gdyż jednak chciałem mieć kulową głowicę i powiem że jeżeli chodzi o stabilność zestawu jest na super.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cake Zobacz posta
    Podobnie jak Ty miałem dylemat: jaka głowica kulowa,a może 3D. W sklepie sprawdziłem na moim zestawie, że przy g. kulowej nawet Manfrotto mój zestawik wg. mnie "niebezpiecznie" się przechylał po zluzowaniu zacisku blokującego.
    na jakiej kulowej MF zestaw D70s + N18-70 + SB600 przechylał się?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Chodzi mi o sam moment kadrowania. Kadrowanie z użyciem g. kulowej przebiegało znacznie szybciej ale z ustawieniem kadru "pod linijkę" miałem trochę problemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cake Zobacz posta
    z ustawieniem kadru "pod linijkę" miałem trochę problemu.
    cokolwiek to znaczy

sądzę, że niezłym rozwiązaniem jest tutaj zakup głowicy kulowej z blokadą ruchu w poziomie np. MF serii 488 i wyższe, Benro serii KB i wyższe oraz wiele innych
    Mamiya + Sony

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów