Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 79

Domyślnie

dziewczynce obok się bardzo podobały.. ja się nie moge pozbierać, a panna młoda przepyszna

pozdrawiam

Domyślnie

Przede wszystkim - dzięki za opnie
    Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    gdyby tak uchylić rąbka tajemnicy co do obróbki Tak by tylko trochę nakierować.... Marzenie ściętej głowy....
    Obróbka - a zwłaszcza kolory - to żmudnie wypracowane wraz z Adamem Trzcionką pomysły, triki, akcje.

A rąbka tajemnicy uchylimy we wspólnie pisanej książce, o roboczym tytule "Repoglamour, czyli kotlet w marcepanie. Fotografia ślubna"
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kalina Zobacz posta
    Przede wszystkim - dzięki za opnie

Obróbka - a zwłaszcza kolory - to żmudnie wypracowane wraz z Adamem Trzcionką pomysły, triki, akcje.

A rąbka tajemnicy uchylimy we wspólnie pisanej książce
    WOW a kiedy planujecie ja zakonczyc??
    Napewno naklad rozejdzie sie jak cieple buleczki!!
    Jesli robicie zapisy to ja juz poprosze jedna sztuke

A co do fotek to po co mam cos pisac??
    W zasadzie pod kazdym wczesniejszym postem moglbym sie podpisac...

SUPER ROBOTA!!
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Mogę już złożyć zamówienie? Biorę sztuk jeden ale pod warunkiem że będą autografy was obojga
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Domyślnie

noooo autografy koniecznie!!
    mam nadzieje ze dla forumowiczow sygnaturka w standardzie bedzie
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

pebees
    Gość

Domyślnie

Ludzie, dajcie im napisać tę książkę. Jak na razie to kalina napisała, że ją piszą ("wspólnie pisanej książce"), więc jeszcze nie jest skończona. Poza tym, z założenia wiadomo, że umieją pisać i mają takie zdolności pedagogiczne, jak i fotograficzne?

Domyślnie

No to ja im daję szansę napisania tej książki, ale zapisuję się pierwszy po książkę i proszę o autografy ktoś musi być pierwszy
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kalina Zobacz posta
    "Repoglamour, czyli kotlet w marcepanie. Fotografia ślubna"
    Marketing start?
    N itepe.

Domyślnie

Ritą trafiłaś w jeden z moich najczulszych punktów.
    To ten rodzaj kobiecości, seksapilu, i sposób jego filmowania i oświetlania, który kręci mnie najbardziej.
    otwieram wątek, oglądam zdjęcia, czytam opinie i zastanawiam się co ze mną jest nie tak?

1. Mój problem to głębia ostrości. właściwie jaka głębia jakiej ostrości. Bez urazy - wierzę, że przy zastosowaniu obiektywów najwyższej jakości końce czy początki rzęs na tym zdjęciu są ostre. Ale MÓJ mózg morduje się szukając bezustannie jakiegoś punktu zaczepienia. Odnosi się to do zdjęć w tym wątku oraz innych, w których zastosowałaś tak nikłą głębię.
    Jakby ludzie po drugiej stronie przylgnęli do jakiejś błony i rozpoznaję tylko to, co jej dotyka, a reszta odpływa w kisiel.
    ujęcia jak najbardziej oswojone - nikomu to ujmy nie przynosi - jeśli udało się Tobie pokazać w nich trochę prawdziwej Ali - to fajnie

3. wyobrażam sobie, że dla Twojej klientki to zdjęcie jest ważne. Ja nie potrafię spojrzeć na nie inaczej, niż na tysięczne wykonywane samemu, czy oglądane u innych. Co - coraz rzadziej już za sprawą naśladowców - odróżnia Twoje od innych : głębia ostrości i sposób obróbki.
    Dla jednych kosmos nie do przebycia i magia fotografii, dla mnie TYLKO technika

7. Kolorystyka "płowiejącej odbitki" do mnie nie przemawia - mój problem. Wolę klasyczną czerń i biel w takich walorach jak na 6 - mój problem. Rozkład głębi ostrości w tym zdjęciu drażni mnie najbardziej. Ona na drugim planie ni ostra ni nieostra, drugoplanowa, a tak jasna, że odciągająca wzrok od muśniętego ostrością wybrańca. Powietrza jakby zbyt mało przed ich kolanami, za to z tyłu czubek nosa świadkowej.

plener.
    Z mojej perspektywy: trzyma się na kilku prostych chwytach. Powtórzę nikomu to ujmy nie przynosi, ani chwały nie dodaje. Od PROFESJONALISTKI jaką bezapelacyjnie jesteś oczekiwać można, że je zna i potrafi zastosować.
    Mnie się wydaje, że w tej konkretnej sesji oglądam tylko triki i techniki. Te pozy i gesty oglądam i sam produkuję na okrągło, ale czasem jedna zmiana powoduje, że spod lakieru pojawia się choć trochę autentyku. Ja go tu nie widzę - mój problem
    W trzyczęściowym zdjęciu Ali wykonywanym z góry ręka i dłoń w niekorzystnym skrócie perspektywy.

Tyle moich problemów z Twoimi zdjęciami.
    Dziękuję, że pokazujesz prace na Forum Nikona

Rita:
    dwie sceny z Gildy: jak rozrzuca włosy podnosząc głowę na wejście swojego eks do pokoju.
    sposób w jaki zdejmuje rękawiczki śpiewając zdaje się "PUT THE BLAME ON ME"
    wszystkie współczesne lale Hollywoodu mogą się pakować

POZDRAWIAM
    myślę co piszę

Domyślnie

Widziałem już w poszerzonej wersji... i nawet się posprzeczałem z autorką sam powiem od siebie tylko tyle że można pięknie obrabiać i mieć L`ki ale tego co kalinie udało się osiągnąć w tym materiale jest niezwykle trudne i rzadko się udaje jeśli się tego nie dostrzega to trudno...

Pozdrawiam
    Radek

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów