Nie proponuj do komputera ogólnego stosowania czy też stacji graficznej Windows 2003 ServerNie tak dawno temu Windows 2003 Server nie pozwalał nawet z przeglądarki normalnie korzystać. Nie zapomniałem również o Windows XP Pro x64 Edition, ale (mimo ogólnego zrzędzenia na Vistę) dla mnie, to już wychodzący system. Faktem jest, że sformułowałem swoją myśl w taki sposób, że sugeruję jakoby tylko Vista dawała radę obsłużyć 8GB i więcej pamięci RAM. Chociaż dla mnie z praktycznego punktu widzenia tak jest, to bez odpowiedniego komentarze mogłem wprowadzić kogoś w błąd. Mea culpa.
Tak na marginesie. Lubię Vistę i nie sprawia mi najmniejszych problemów.
Wracając jednak do tematu. Na chwilę obecną największym ograniczeniem w stosowaniu dużej ilości pamięci RAM są płyty główne. Nie siedzę w temacie na tyle, by się kategorycznie wypowiadać, ale chyba nie ma płyty obsługującej większej ilości pamięci RAM jak 8GB. Zapewne niebawem ta ilość ulegnie podwojeniu.
W zasadzie bez znaczenia. Osobę, która się tym zajmuje zapewne stać na wydajną stację roboczą. Szczerze, to zastanawiam się po co ta dyskusjaPojawi się Hasselblad z 60mpx i się okaże, że problem nie istnieje. Trudno mi uwierzyć, by ludzie z Hasselblada wypuszczali produkt z którego pracy nikt sensownie nie będzie mógł korzystać
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami