Close

Strona 10 z 36 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 360

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Eeee... Zapomniales o Windows XP 64 i Windows 2003 server (enterprise i datacenter) -- obleca 128 GB na PAE.
    Nie proponuj do komputera ogólnego stosowania czy też stacji graficznej Windows 2003 Server Nie tak dawno temu Windows 2003 Server nie pozwalał nawet z przeglądarki normalnie korzystać. Nie zapomniałem również o Windows XP Pro x64 Edition, ale (mimo ogólnego zrzędzenia na Vistę) dla mnie, to już wychodzący system. Faktem jest, że sformułowałem swoją myśl w taki sposób, że sugeruję jakoby tylko Vista dawała radę obsłużyć 8GB i więcej pamięci RAM. Chociaż dla mnie z praktycznego punktu widzenia tak jest, to bez odpowiedniego komentarze mogłem wprowadzić kogoś w błąd. Mea culpa.

Tak na marginesie. Lubię Vistę i nie sprawia mi najmniejszych problemów.

Wracając jednak do tematu. Na chwilę obecną największym ograniczeniem w stosowaniu dużej ilości pamięci RAM są płyty główne. Nie siedzę w temacie na tyle, by się kategorycznie wypowiadać, ale chyba nie ma płyty obsługującej większej ilości pamięci RAM jak 8GB. Zapewne niebawem ta ilość ulegnie podwojeniu.

Sadze, ze ta klientela sama nie pracuje nad obrobka zdjec. Raczej to zlecaja...
    W zasadzie bez znaczenia. Osobę, która się tym zajmuje zapewne stać na wydajną stację roboczą. Szczerze, to zastanawiam się po co ta dyskusja Pojawi się Hasselblad z 60mpx i się okaże, że problem nie istnieje. Trudno mi uwierzyć, by ludzie z Hasselblada wypuszczali produkt z którego pracy nikt sensownie nie będzie mógł korzystać
    cze.c4mel.project

pebees
    Gość

Domyślnie

Bez 16 GB RAM i ze dwoch prockow czterordzeniowych (jesli nowy Shop bedzie potrafil to w pelni
    wykorzystac) nie chcialbym nad nim pracowac...
    E tam, ja takiego hasselka bym przyjął chętnie. I nie miałbym problemów z szopem - sprzedałbym aparat, i kupił sobie coś innego, jakieś tam porządne i poręczne d90 czy .. może nawet d700...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Nie proponuj do komputera ogólnego stosowania czy też stacji graficznej Windows 2003 Server Nie tak dawno temu Windows 2003 Server nie pozwalał nawet z przeglądarki normalnie korzystać.
    Tylko po co komu na graficznej stacji roboczej -- przegladarka? Bo oczywiscie miales na mysli browser www, a nie jakakolwiek przegladarke zdjec, prawda?

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    W zasadzie bez znaczenia. Osobę, która się tym zajmuje zapewne stać na wydajną stację roboczą. Szczerze, to zastanawiam się po co ta dyskusja Pojawi się Hasselblad z 60mpx i się okaże, że problem nie istnieje. Trudno mi uwierzyć, by ludzie z Hasselblada wypuszczali produkt z którego pracy nikt sensownie nie będzie mógł korzystać
    Nie, no oczywiscie, ze tak... Ten fragment dyskusji rozwinal sie po moim blednym obliczeniu co do wielkosci pliku. A dalej pociagnalem juz temat ot tak... Bo oczywistym jest, ze nikt tych plikow na budzetowym PC czy defaultowym iMacu obrabiac nie bedzie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Uwaga, uwaga, rewolucja
    RAWy z hasela do otwarcia w photoshopie !!!!
    http://www.optyczne.pl/1893-nowo%C5%...erter_5.4.html
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Uwaga, uwaga, rewolucja
    RAWy z hasela do otwarcia w photoshopie !!!!
    http://www.optyczne.pl/1893-nowo%C5%...erter_5.4.html
    Wreszcie dotarło do tych zdebilałych frajerów, że zamykając swój cudny system tylko kręcą bicz na własną d...
    Brakowało tylko, żeby uniemożliwili współpracę aparatu z innymi lampami studyjnymi i zaczęli produkować swoje własne.

Domyślnie

Kolejna nowość - seria H4D http://www.optyczne.pl/2253-nowo%C5%...lblad_H4D.html
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9642
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9643
    z rewolucyjnym pomysłem na działanie systemu AF.
    H4D-50 za 20 tys euro by mi wystarczył

tu ciekawostki: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9644 Hassel będzie kręcił filmy
    dlaczego facet z hasela kłamie - pokrycie punktami AF w D300 jest bardzo duże i jest dość bliskie krawędzi kadru

Ile aparatów systemu H jest w tej chwili na rynku?
    Sprzedaliśmy około 15 000 sztuk.

Hm, sądziłem, że tego zeszło więcej.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 28-09-2009 o 20:25
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Firmy leasingowe już zacierają ręce
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10341
    czy to znaczy, że czują konkurencje ze strony D3x, 1Dsmk3, 5Dmk2, A900, A850 ?

Domyślnie

cena 20tys USD, nawet biorąc pod uwagę, że to jest body z obiektywem to ponad dwa razy więcej niż potencjalnie konkurencyjne D3x + dobre szkło. Nadal sporo.
    Mamiya + Sony

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ekhm, nie chce psuc zabawy zbytnio ale jako fan prawdziwego Hasselblada troszke mnie drazni ze na Fuji z naklejka marketinkowa "Hasselblad" mowi sie Hasselblad.

Prawdziwy Hasselblad zyskal slawe z racji niezniszczalnosci, najwyzszej jakosci budowy i szkiel Zeissa. Ten nowy "Hasselblad" serii H jest plastikowy, zbudowany tylko calkiem dobrze i na starszych wersjach szkiel mial napisane Fujinon, potem to usunieto zeby co madrzejsi nie zaczeli sie zastanawiac. Tak wiec seria H nie ma nic wspolnego z legenda Hasselblada, z tego co pamietam jakas firma z Hongkongu wykupila prawa do nazwy, poszla do Fuji o opracowanie aparatu i szkiel, nakleila nakleike i walnela cene jak za Hasselblada i to nawet ze seria H1/H2 byla dosc awaryjna, szkla nie sa niczym specjalnym i doslownie rozpadaly sie w rekach nic nie podpowiedzialo. Model sie przyjal i stal synonimem jakosci nie chce byc zle zrozumiany, to sa bardzo dobre aparaty ale to nieco tak jest jak by BMW poszlo do Toyoty, zlecilo im zrobienie samochodu, walilo naklejke BMW i kasowalo jak za BMW Oszukanstwo znaczy moim skromnym.

Strona 10 z 36 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni