Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: 28 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    no co oba systemy maja swoje luki , wiec warto zebrac dwa
    wiem jestem idelanym produktem marketingu dla takich korporacji
    Ale tu nie o marketing chodzi, tylko o to co widać. Choćby się nie wiem jak marketingowcy nie starali - rzeczywistość weryfikuje wszystko.

Ja bym chciał takiego D3 z obrazkiem jak z 5D, ale się nie da. Powiedz, że chcesz coś innego...
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rarog Zobacz posta
    płonne nadzieje

Nikon raczej nigdy nie wypuści AF 35mm w wersji 1.4, tak jak nigdy nie będzie AF 50/1.2
    Niestety ograniczeniem jest wielkość bagnetu "F"
    Nikon nie dość że ma mniejszy rozmiar od Canona to jeszcze przyjęto dość niefortunny system połączenia styków elektrycznych co dodatkowo ogranicza maksymalną źrenicę światła i nie da się zaprojektować bardzo jasnych obiektywów - myślę że z tego powodu Nikon usilnie zmierza do formatu FX w celu zrekompensowania użytkownikom i umożliwienia robienia dobrych zdjęć przy dużym ISO
    Pierniczysz coś.
    Nikon miał już: AF 28mm i MF 35mm 1.4 oraz MF 50 1.2 dodanie AF do tych dwóch nie jest problemem. Ważne aby zarząd Nikona postanowił że takie mają zostać skonstruowanie i wprowadzone do sprzedaży.

Opowieści o zbyt małym bagnecie to jakieś brednie.
    D200 | FM3a | C645

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

mial kots uzywa ktos slyszal ktos ale tylko na FX zaczynam szukac dla siebie tego szkla
    miałem przyjemność używania tego z analogiem..z cyfrą niestety nie..z analogiem było cudnie..ale czytając kiedyś na nikonians chyba - odechciało mi się szkiełka tego do cyfry..jest to jednak dosyć wiekowy obiektyw projektowany do analoga..cyfra wymaga więcej precyzji i....warstw antyrefleksyjnych..poza tym 1.4 to i tak było mydlane na Ilfordzie Delta..aberracja?? pewnie tak
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Cypherdid dzieki jzu wiem ze szklo jest zwykle i lepiej sigme 28 1,8 nabyc ;(

Adrian ja bym nie chcial matrycy 5d w d3 , wole te6400 co mam teraz
    a wofgole kolor w d3 zostal rozpracowany habakuk , ja i Kamsh go rozwiklalismy
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

..... a wofgole kolor w d3 zostal rozpracowany habakuk , ja i Kamsh go rozwiklalismy
    Nie żartuj.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rarog Zobacz posta
    płonne nadzieje

Nikon raczej nigdy nie wypuści AF 35mm w wersji 1.4, tak jak nigdy nie będzie AF 50/1.2
    Niestety ograniczeniem jest wielkość bagnetu "F"
    Nikon nie dość że ma mniejszy rozmiar od Canona to jeszcze przyjęto dość niefortunny system połączenia styków elektrycznych co dodatkowo ogranicza maksymalną źrenicę światła i nie da się zaprojektować bardzo jasnych obiektywów - myślę że z tego powodu Nikon usilnie zmierza do formatu FX w celu zrekompensowania użytkownikom i umożliwienia robienia dobrych zdjęć przy dużym ISO
    Rarog, zastanów się zanim następnym razem zasuniesz takimi rewelacjami. Przecież - do cholery - wystarczy popatrzeć na tytuł wątku, by zdać sobie sprawę, że wypisuje się bzdury. Dlaczego Niby Nikonowi udało się zrobić AF28/1.4, a z 35/1.4 miałby niby mieć jakiś problem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Dlaczego Niby Nikonowi udało się zrobić AF28/1.4, a z 35/1.4 miałby niby mieć jakiś problem?
    Tym bardziej, że 35 1.4 leży u mnie na półce tyle, że w wersji AiS. AF raczej nie wpływa na formułę optyczną tak więc możliwości są. Pytanie: czy są chęci?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Tym bardziej, że 35 1.4 leży u mnie na półce tyle, że w wersji AiS. AF raczej nie wpływa na formułę optyczną tak więc możliwości są. Pytanie: czy są chęci?
    Chodziło chyba o to, że ta plastikowa popierdółka ze stykami w szkłach AF miałaby przeszkadzać. Mz. to BS.
    O tym, że jeszcze całkiem niedawno oferowane były Nikkory 50/1.2 i 35/1.4 to już nawet szkoda gadać.

Domyślnie

swoją drogą dziwne, że nikon nigdy nie zrobił pro af 35 1.4 i 24 1.4. niby był 28 1.4 ale to półśrodek (ani szeroko, ani 35).

Domyślnie

Adrian ja bym nie chcial matrycy 5d w d3 , wole te6400 co mam teraz
    a wofgole kolor w d3 zostal rozpracowany habakuk , ja i Kamsh go rozwiklalismy
    Niedzwiedz, BARDZO proszę o szczegóły

BARDZO, BARDZO!
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów