Szukaj
Fakt. Nie można jednak wykluczyć, że ktoś miał kaprys wydanie kilku/kilkunastu tysięcy $, by nakręcić sobie krótki clip![]()
Wszyscy doskonale sobie zdajemy sprawe, że kupujemy, to co chce marketing, a nie czego potrzebujemy. Marketing uznał, że movie mode będzie lepiej oddziałowywało na docelowego klienta i proszę. Kilkadziesiąt stron o clipie i trybie filmowania.
Szukam w sieci info nt AF w 5D MkII. Czy jednak coś poprawiono czy też nie? I nic. Cisza. Czy ta wypaśna matryca miażdży obrazek z 1Ds MkIII czy nie do końca? Jakby miażdżyła, a AF pozytywnie zaskakiwał, to może warto byłoby kupić tego potwora i trzy zacne stałeczki. Prym wiedzie jednak movie mode z clipem Vincenta promującym 5D MkII na czele. Widać, to najistotniejsza zmiana względem starej 5D. Skoro tak, to jednak nie dla mnie wyprodukowali tą piąteczkęNie lubię kręcić video. Szkoda.
cze.c4mel.project
Dokładnie tak... jak czytam ostatnie wpisy na forach, to film odwrócił uwagę od innych rzeczy... taka mała dywersja...![]()
D200 plus graty...
d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
wlasne gniotowanko
hmm wychodzi ze trzeba kupic 2x5dm2 i jakis skromny komplet szkielek na poczatek ... jedno body do focenia drugie jako zapas i do backstage'y ... w sumie nieglupia opcja .. tylko czemu bez znaczka nikon![]()
Powołuję się na słowa płynące z obozu CB. Padły i w tym wątku. To źle? Poprawa ponoć jest znacząca więc o co chodzi? W tym problem, że nie wiadomo jak 5D MkII obrazuje. Ktoś (znowu ponoć) wiarygody stwierdził, że względem 5D jest masakryczny postęp. Kto inny stwierdził, że matryca może być ta sama, co w 1Ds MkIII, ale (co ważne) poprawiona i lepiej obrazująca. Kolejne ponoć. Natomiast mniej jest niewiadomych w kwestii movie mode. Tu Canon zadbał, by sporo się o tym pisało i wyłącznie dobrze. Rozumiem, że dla wielu obrazowanie stało się po premierze 5D MkII mniej ważne, ale nie dla mnie. Piszesz, by atakować czy czymś wzbogacić dyskusję?
Przepraszam, że nie opanowała mnie euforia po obejżeniu clipu Vincenta/Canona. Podoba się i to bardzo, ale ważniejsze dla mnie jest, co z obrazowaniem i AF. Chyba jako potencjalny klient mam do tego prawo. Zastanawia mnie, że można wyprodukować fantastyczny clip, ale RAWów z 5D MkII zamieścić już nie można.
Ostatnio edytowane przez c4mel ; 24-09-2008 o 16:13
cze.c4mel.project
c4mel ale powiedz mi prosze co jest za sens dawac taka sama matryce do 5dmk2 od ds-a? wtedy ludzie kupili by 5d a nie ds-s ktory jest dwa, trzy razy drozszy! A canon zapewne nie chcialby sobie sam podlozyc nogi.
No nie. 1Ds, to nie tylko obrazek. To też pewne funkcje odróżniające go od sprzętu dla plebsu (2 sloty na karty, AF, ergonomia, trwałość migawki, szybkość itp itd). Poza tym spodziewają się wszyscy 1Ds MK IV niebawem![]()
Pusta torba team
BLOG
Skontaktuj się z nami