Close

Strona 58 z 95 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Zobacz jak duży % tej dyskusji dotyczy wlasnie filmów w mk2
    Duży? Rozmawia się wyłącznie o movie mode. Zastanawiałem się również nad tym, co napisałeś o wpływie LV/movie mode na żywotność matrycy i ewentualnym pojawianiu się dead pixeli. Nikt jednak nie odpowiedział na nasze pytanie
    cze.c4mel.project

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo
    Zgadzam się, bardzo miły dodatek (szczegolnie po obejrzeniu tego z mk2).
    Jednak dam se łeb uciąć, że nikt nie przypuszczał, że tak szybko będziemy tu dyskutować o filmach..
    Zobacz jak duży % tej dyskusji dotyczy wlasnie filmów w mk2
    Niedawno na hasło "filmy w dslr" wszyscy wybuchali śmiechem lub pukali się w czoło
    Do tej pory wielu wybucha smiechem, puka sie w czolo, oburza, obraza, placze itp A ze gadamy o filmach? O czyms trzeba gadac, a ile mozna gadac o foto?

Technika poszla do przodu, fotografia sie zmienia [chociaz tak naprawde to nie fotografia sie zmienila, tylko sam sprzet] czy to podoba czy nie. Gdyby to uzytkownicy mieli decydowac o sprzecie to by musialo powstac 6mld roznych puszek bo nigdy nikomu sie nie dogodzi w 100%

Trzeba pamietac o tym, ze filmowanie to tylko jedna z funkcji. Podstawa w tym sprzecie to jednak [niestety ] robienie zdjec... To jak z parasolem - lepiej go miec i nie uzywac [bo przeciez nie pada codziennie], niz go nie miec i byc w pupie jak padac zacznie, a my bedziemy w srodku trasy .

EDIT: c4mel jak szybko pada matryca w kompakcie? Odpowiedz pewnie bedzie podobna na Wasze pytanie

Domyślnie

Kamery są najlepszym dowodem, że trwałość matrycy nie stanowi problemu.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

The Oscar for The Best Director, in the DSLR category goes to .....
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    EDIT: c4mel jak szybko pada matryca w kompakcie? Odpowiedz pewnie bedzie podobna na Wasze pytanie
    Jeszcze tylko jedno mnie trapi. Pracująca przez dłuższy czas w trybie LV matryca nagrzewa się (poprawcie mnie jeśli się mylę). Czy przejście po dłuższej pracy (nawet kilku minutach) z trybu movie mode do fotografowania nie będzie skutkowało większym zaszumieniem?
    cze.c4mel.project

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Jeszcze tylko jedno mnie trapi. Pracująca przez dłuższy czas w trybie LV matryca nagrzewa się (poprawcie mnie jeśli się mylę). Czy przejście po dłuższej pracy (nawet kilku minutach) z trybu movie mode do fotografowania nie będzie skutkowało większym zaszumieniem?
    Tak. Bedzie.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Tak. Bedzie.
    Cały szum wokół movie mode z mojego punktu widzenia posumowuje coraz częściej powtarzana, niegłupia sentencja "lepiej mieć niż nie mieć", którą wzbogacę o swoje "pod warunkiem, że nie skutkuje, to negatywnie na ważniejsze funkcje i nic dodatkowo nie kosztuje (w co nie wierzę)".

Wrócę do dyskusji jak się pojawią RAWy z 5D MkII. Na razie marketing narzuca temat, który mi nie leży. Poczekam, by się przekonać czy 5D MkII pod względem obrazowania miażdży 1Ds MkIII jak sugerowano.
    Ostatnio edytowane przez c4mel ; 24-09-2008 o 14:38
    cze.c4mel.project

Domyślnie

uważam, że za 2-3 lata pojawią sie gry na lustrzanki - żaden problem, tylko większe lcd dawać i zmienić guzikologię
    (teraz zacznijcie się pukać w czoło)
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    uważam, że za 2-3 lata pojawią sie gry na lustrzanki - żaden problem, tylko większe lcd dawać i zmienić guzikologię
    Noo... robisz zdjęcia na ślubie, jest podniesienie (podczas którego lepiej nie focić) i sobie pykasz w tym czasie w "Giana Sisters"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    natomiast gwozdziem programu tutaj jest to, ze ten film zrobil facet w 3 dni inwestujac
    wlasna kase i czas
    watpie, zeby biedny vincent zrobil sobie filmik z czystej filantropii
    cala akcja pachnie na kilometr mega sponsoringiem z wynajeta ekipa i helikopterem na czele.
    co nie zmienia faktu, ze wyszlo fajnie.
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Strona 58 z 95 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów