Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: HDR w CS3

Oszczędny w słowach Awatar Captain Borrow
    Miasto
    Dom

Domyślnie HDR w CS3

Cześć, mam problem, jak poskładać zdjęcia o różnej ekspozycji żeby photoshop automatycznie przyciemnił przepalone, doświetlił (innymi zdjęciami) niedoświetlone partie zdjęcia?

Wchodzę do bridga zaznaczam obrazy daję merge to HDR i nic... zdjęcie z przepaleniami i niedoświetleniami. Mam to w książce o CS2 ale CS3 ma całkiem inaczej to rozwiązane. Proszę o pomoc

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Ja bym to zrobił na warstwach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Captain Borrow Zobacz posta
    ...Wchodzę do bridga zaznaczam obrazy daję merge to HDR i nic...
    W jaki sposób uzyskałeś zdjęcia, ktore usiłujesz połączyć w HDR? Dążę do tego czy to są osobno uzyskane zdjęcia za pomocą braketingu czy w różny sposób wywołany ten sam RAW? Jeśli to drugie to musisz ciąć exify przed łączeniem w HDR.
    A w ogóle to nie podoba mi się działanie tej funkcji w PS. Dla mnie sprowadza się to i tak do pracy nad DRI.

autograf
    Gość

Domyślnie

O coś takiego Ci chodzi? (2klatki)

Miasto
    Dom

Domyślnie

Osobne zdjęcia, braketowane. Na warstwach próbowałem, ale szczególnie jeśli przepalenia są między gałęziami to nie da się dobrze powycinać.

Nie wiem co to DRI,
    Autograf - Chodzi mi o połączenie 2 zdjęć - jedno z doświetlonym 1 planem i przepalonym niebem i drugie z z niedoświetlonym 1 planem i fajnym niebem

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Captain Borrow Zobacz posta
    Autograf - Chodzi mi o połączenie 2 zdjęć - jedno z doświetlonym 1 planem i przepalonym niebem i drugie z z niedoświetlonym 1 planem i fajnym niebem
    No to właśnie tu są dwie klatki. Ale skoro tego nie widać, to znaczy, że mi coś nie wyszło

Miasto
    Dom

Domyślnie

Nie no, nie da się tego ocenić czy Ci wyszło czy nie. to zależy jakie w danej chwili faktycznie było niebo. Dobra to jak to zrobiłeś? (naturalnie wyglądają przebicia między liściami drzew)

autograf
    Gość

Domyślnie

Szara połówka, dwie klatki z różnymi ekspozycjami. Złożone w PSie, maski.
    Tyle.

Uprawnienia umieszczania postów