Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajt Zobacz posta
    A tak z grubsza? Załóżmy częste wydruki i bez czyszczenia. Jak to orientacyjnie wychodzi?
    Atramentów min 6 szt, każdy ok 30-50 zł. Tani papier A4 powyżej 200g min 2 zł/szt. Na komplecie pojemników wydrukuje się ok 200 zdjęć. Czyli koszt to minimum 2,9 zł/A4. Bywa więcej, szczególnie na dobrych papierach.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Atramentów min 6 szt, każdy ok 30-50 zł. Tani papier A4 powyżej 200g min 2 zł/szt. Na komplecie pojemników wydrukuje się ok 200 zdjęć. Czyli koszt to minimum 2,9 zł/A4. Bywa więcej, szczególnie na dobrych papierach.
    Dzięki, przynajmniej mam teraz jakieś rozeznanie, bo po prostu nie wiedziałem, czy A4 wyjdzie 2, 10, a może 15zł
    Realnie, z czyszczeniem, trzeba pewnie przyjąć coś koło 5.
    Aha - dla której drukarki to wyliczenie?

Domyślnie

Dzięki, przynajmniej mam teraz jakieś rozeznanie, bo po prostu nie wiedziałem, czy A4 wyjdzie 2, 10, a może 15zł
    Realnie, z czyszczeniem, trzeba pewnie przyjąć coś koło 5.
    Aha - dla której drukarki to wyliczenie?
    Wyliczenie uniwersalne, przybliżone i z głowy. Photo 1400 i R800 nie różnią się jakoś katastrofalnie w kosztach materiałów. Może 10-15 zł na pojemniku. Aha, na koszty bardzo też wpływa to co jest na fotografii. Landszaftów z Alp, wydrukuje Pan sporo więcej (czyli jednostkowo taniej) niż ciemnych wnętrz kościołów. Chodzi o gęstość optyczną wydruku, czyli po polsku ilość atramentu który drukarka wyleje na papier.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Spytam jeszcze o jedną rzecz: jak często w praktyce (i po jakich przerwach w drukowaniu) wymagane jest czyszczenie?

Domyślnie

Spytam jeszcze o jedną rzecz: jak często w praktyce (i po jakich przerwach w drukowaniu) wymagane jest czyszczenie?
    Raz na dwa tygodnie bezpiecznie puścić test głowicy. Jak poleży z miesiąc nieużywana, szczególnie przy niskiej wilgotności, na bank przytka się parę dziurek.

Domyślnie

temat juz chyba nieco przygasl, ale wlasnie stoje przed podobnym wyborem... R800 czy R1400? Nie bede sie zapedzal w drukarki powyzej 2000zl bo nie potrzebuje. Czy 1400 bedzie znacznie gorsza niz 800 w efekcie koncowym?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    temat juz chyba nieco przygasl, ale wlasnie stoje przed podobnym wyborem... R800 czy R1400? Nie bede sie zapedzal w drukarki powyzej 2000zl bo nie potrzebuje. Czy 1400 bedzie znacznie gorsza niz 800 w efekcie koncowym?
    Moim zdaniem wcale nie jest gorsza. Mnie osobiście bardziej się podobają wydruki z 1400, szczególnie na aplach.

PS. Photo 1400 nie ma "R" w symbolu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

PS. Photo 1400 nie ma "R" w symbolu.

to wszystko chyba przez moj nick

i ta informacja jest dla mnie wystarczajaca. dziekuje.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów