Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie IV Etap TdP - Lublin

Pogoda byla kiepska - mokro, zimno, ciemno. Wszystkie fotki na ISO 640.

1. Jako pierwsze pojawily sie pojazdy obslugi wyscigu, glownie motocykle. Ludzi bylo sporo, jak na taka pogode, zwlaszcza na skrzyzowaniach.

2. Gdy przejechaly dwa radiowozy, a w powietrzu dostrzeglismy helikopter, wiedzielismy, ze peleton jest juz w miescie i za kilka minut dojedzie do nas.

3. Po policji przejchaly wozy z czesciami rowerowymi Nerwowe wyczekiwanie na peleton wydawlo sie nie miec konca.

4. I wreszcie zza wzniesienia wylonil sie peleton.

5. Pilotowany przez nieustraszonych operatorow TVP

6. Co prawda bylo to wzniesienie, ale predkosc, z jakim poruszal sie peleton nie powalila nas z nog. Wtedy jeszcze nikt z kibicow nie wiedzial o bojkocie wyscigu.

7.Mimo wszystko mozliwosc ogladania TdP z bliska daje frajde nawet w taka pogode. Kolarze wygladali na kompletnie przemoczonych.

8. Trwalo to zaledwie kilka sekund... Pare cykniec migawki i widzialem juz ich od tylu podjezdzajacych do petli.

9. Za peletonem podazal lancuszek samochodow z poszczegolnych teamow.

10. Wtedy dostrzeglem, ze dokladnie nad nami zawisl helikopter telewizji.

11. Przez co prawie bym przegapil marudera, ktory ambitnie jechal do konca mimo strajkujacego peletonu.

12. Pozniej przeszedlem pod premie gorska, jednak kolarze zamiast walczyc o punkty jechali spacerowym tempem dyskutujac o czyms.

13. Nikt nie mial odwagi wyskoczyc przed sztywno trzymajacy sie pierwszy szereg.

I tutaj skonczylem robic zdjecia, bo jak zobaczylem chwile pozniej kolarzy jadacych pod prad to zdebialem.
    Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty

Domyślnie

Przykro mi kolego, ale za fotki wykonywane z tego samego miejsca za wysokich ocen i pochlebnych komentów to Ty nie dostaniesz. A szkoda Lublin piękne miasto i mogłeś lepiej wykorzystać.
    Byliśmy ostatnio z żoną, proszę pana, w Hali Mirowskiej, gdzie ja miałem aparat Zorkę 5, zrobiłem kilka zdjęć. - Rejs

Domyślnie

Coz, ciezko byc w wielu miejscach na raz, bo to trwa naprawde kilkanascie minut, a ciezko byc duzo wczesniej przed przyjazdem jak sie siedzi w pracy. Wyszedlem z zalozenia, ze lepiej sie podzielic taka relacja z tego wydarzenia niz w ogole.
    Zdjecia byly robione w 3 miejscach:P

Rycerz
    Gość

Domyślnie

a dlaczego peleton strajkuje ????

Domyślnie

Ze względu na warunki pogodowe.
    Pozdrawiam
    Paweł

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uKL Zobacz posta
    Ze względu na warunki pogodowe.
    dobrze zrozumiałem że im deszcz przeszkadza ?! eee...to ja tez strajkuje z tego powodu !
    ale żeby nie był całkiem OT, mozna uzywac roznych ogniskowych jak nie mozna zmieniac miejsca...i robi sie inaczej

Domyślnie

Troszkę zawiewa nudą niestety. Motocykle, samochód, samochód... a gdyby tak zamiast "walić" oba samochody od przodu, pobawić się w panoramowanie choć jednego? Ale jest kilka fajnych ujęć. Podoba mi się 7,8 i 12, tylko odnoszę wrażenie, ze poza zmianą rozdzielczości, nic więcej ze zdjęciami nie robiłeś. A gdyby tak skadrować na 7 kolarza z Columbii, wyciąć tą rękę po lewej? O większej obróbce nie wspominam, ale samo przycięcie niektórych zdjęć znacznie poprawiło by ich odbiór.
    ...

Domyślnie

Przede wszystkim to sie rzuca w oczy nieumiejętne korzystanie z lampy błyskowej.....
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

A jakies konkretne wskazowki?

Domyślnie

Nie walić bezmyślnie lampa na wprost i systematycznie uwalniać się od automatyki aparatu - jak widzisz zdanie się na automatyke przynosi mierne efekty. No mieć jakieś pomysły na zdjęcia - ja pomysłu tutaj nie widze. Ot stanąłeś i pstrykałeś.

PS. No i unikać takiego paskudnego nieba w kadrze
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów