Szukaj
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Kolory wpadaja w dziwna brzoskwinke. To mi sie nie podoba. Eksperyment fajny, w dobra strone to idzie![]()
JN
Jako wielbiciel ryb ,spoko , no ale niestety wszyscy to lubią
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Ze swojego ślubu to takich fotek bym nie chciał. Chyba, że jako eksperymentalny bonus.
Tutaj jest... podpis
Dla mnie - za dużo lampy, za mało naturalnych świateł. Inaczej mówiąc - mogłeś podbić bardziej ISO, a słabiej doświetlać.
Skóra wygląda nienaturalnie - a wszystko ma odcień brzoskwinki.
Zobaczymy jak państwo młodzi zareagują.Zamieszczone przez amirez
![]()
![]()
Na pewno w bonusie te, czy podobne (zobaczę po przejrzeniu całego materiału) dostaną.
A tak BTW jakie zdjęcia z samego przyjęcia weselnego (z tańców) chciałbyś dostać?
Sęk w tym. że lampy w tych zdjęciach niewiele było, służyła jedynie do zamrożenia ruchu.
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na czasy naświetlania?
Ten odcień brzoskwinki, o którym wspomina również yakoop spowodowało właśnie światło zastane (oświetlenie sceniczne).
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
[QUOTE=downunder;888036]
A tak BTW jakie zdjęcia z samego przyjęcia weselnego (z tańców) chciałbyś dostać?
JA TAM Z TAŃCÓW TO TYLKO Z RYBKI
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Ok - ale wygląda jakby było jej za dużo - jak dla mnie. Takie moje odczucie. A iso mogłeś spokojnie szarpnąć w górę.
Można by się trochę kolorkami jeszcze pobawić - to że to światło sceniczne nie oznacza, że nie da się tego efektu zniwelować.Zamieszczone przez downunder
Kolorkami zawsze i w każdym zdjęciu można się pobawić, tylko czasami jaki w tym sens?
Czy w reportażu nie chodzi o to by oddać atmosferę miejsca, które się fotografuje?
Widziałeś kiedyś koncertówki w których twarze stroje itp. są zazieleniałe, zaniebieszczone etc. od oświetlenia scenicznego? Jak sądzisz dlaczego autorzy tych zdjęć nie bawią się kolorkami by uzyskać idealny WB?
A może to ja jestem w błędzie, sam nie wiem.
OK, aby odciąć się od tych rozmów o kolorach, pokazuję jeszcze jedno zdjęcie z tej samej imprezy tym razem w b/w.
3. "Dance Me ..." - Part II
Lecimy dalej weselnie i tanecznie ...
Mimo niewielu komentarzy, a przede wszystkim porad wcale nie zniechęciliście mnie do dalszego eksperymentowania.
Rozumiem sposób użycia "fishaja" nie przypadł do gustu.![]()
OK, dziś nowe wesele i nowe, inne zabawy ... tym razem z małym GO (tak trochę portretowo).![]()
![]()
1. My name is Bond, James Bond.
2. Macarena
Song For You (jeden kolor i jeden b/w)
3.
4.
Jak to, waszym zdaniem, tym razem wyszło?![]()
Skontaktuj się z nami