Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie You Can Dance [weselnie]

Kolejne wesele i kolejne zabawy fiszajem.
    Bardzo jestem ciekaw waszych opinii. Czy te eksperymenty mają sens? Czy idą w dobrym kierunku? Czy dać sobie z nimi spokój?

1. "Dance Me to the End of Love"

2. "Jedzie Pociąg z Daleka"
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Kolory wpadaja w dziwna brzoskwinke. To mi sie nie podoba. Eksperyment fajny, w dobra strone to idzie
    JN

Domyślnie

Jako wielbiciel ryb ,spoko , no ale niestety wszyscy to lubią
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Ze swojego ślubu to takich fotek bym nie chciał. Chyba, że jako eksperymentalny bonus.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Dla mnie - za dużo lampy, za mało naturalnych świateł. Inaczej mówiąc - mogłeś podbić bardziej ISO, a słabiej doświetlać.
    Skóra wygląda nienaturalnie - a wszystko ma odcień brzoskwinki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez
    Ze swojego ślubu to takich fotek bym nie chciał. Chyba, że jako eksperymentalny bonus.
    Zobaczymy jak państwo młodzi zareagują.
    Na pewno w bonusie te, czy podobne (zobaczę po przejrzeniu całego materiału) dostaną.
    A tak BTW jakie zdjęcia z samego przyjęcia weselnego (z tańców) chciałbyś dostać?
    Cytat Zamieszczone przez kabal Zobacz posta
    Dla mnie - za dużo lampy ... Inaczej mówiąc - mogłeś podbić bardziej ISO, a słabiej doświetlać.
    Sęk w tym. że lampy w tych zdjęciach niewiele było, służyła jedynie do zamrożenia ruchu.
    Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na czasy naświetlania?

... za mało naturalnych świateł ...
    Ten odcień brzoskwinki, o którym wspomina również yakoop spowodowało właśnie światło zastane (oświetlenie sceniczne).
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

[QUOTE=downunder;888036]

A tak BTW jakie zdjęcia z samego przyjęcia weselnego (z tańców) chciałbyś dostać?

JA TAM Z TAŃCÓW TO TYLKO Z RYBKI
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Sęk w tym. że lampy w tych zdjęciach niewiele było, służyła jedynie do zamrożenia ruchu.
    Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na czasy naświetlania?
    Ok - ale wygląda jakby było jej za dużo - jak dla mnie. Takie moje odczucie. A iso mogłeś spokojnie szarpnąć w górę.

Cytat Zamieszczone przez downunder
    Ten odcień brzoskwinki, o którym wspomina również yakoop spowodowało właśnie światło zastane (oświetlenie sceniczne).
    Można by się trochę kolorkami jeszcze pobawić - to że to światło sceniczne nie oznacza, że nie da się tego efektu zniwelować.

Domyślnie

Można by się trochę kolorkami jeszcze pobawić - to że to światło sceniczne nie oznacza, że nie da się tego efektu zniwelować.
    Kolorkami zawsze i w każdym zdjęciu można się pobawić, tylko czasami jaki w tym sens?
    Czy w reportażu nie chodzi o to by oddać atmosferę miejsca, które się fotografuje?
    Widziałeś kiedyś koncertówki w których twarze stroje itp. są zazieleniałe, zaniebieszczone etc. od oświetlenia scenicznego? Jak sądzisz dlaczego autorzy tych zdjęć nie bawią się kolorkami by uzyskać idealny WB?

A może to ja jestem w błędzie, sam nie wiem.

OK, aby odciąć się od tych rozmów o kolorach, pokazuję jeszcze jedno zdjęcie z tej samej imprezy tym razem w b/w.

3. "Dance Me ..." - Part II

Domyślnie

Lecimy dalej weselnie i tanecznie ...
    Mimo niewielu komentarzy, a przede wszystkim porad wcale nie zniechęciliście mnie do dalszego eksperymentowania.
    Rozumiem sposób użycia "fishaja" nie przypadł do gustu.
    OK, dziś nowe wesele i nowe, inne zabawy ... tym razem z małym GO (tak trochę portretowo).

1. My name is Bond, James Bond.

2. Macarena

Song For You (jeden kolor i jeden b/w)
    3.

4.

Jak to, waszym zdaniem, tym razem wyszło?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów