Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 83

Domyślnie

Baaardzo chciałbym zobaczyć sampel interpolacji czegoś większego, powiedzmy 6MP.
    W podobnej skali, co te, co wrzuciłeś.

Rewelacja.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

w samplach wygląda świetnie. W dużych formatach pewnie rówie dobrze. Gratuluje wynalazku. Złóż wniosek do biura patentów szybko bo w polsce ze 2 lata trwa ogłoszenie patentu no i niestety troche kosztuje.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tofifik Zobacz posta
    w samplach wygląda świetnie. W dużych formatach pewnie rówie dobrze. Gratuluje wynalazku. Złóż wniosek do biura patentów szybko bo w polsce ze 2 lata trwa ogłoszenie patentu no i niestety troche kosztuje.
    Ale od momentu złożenia wniosku patent jest już chroniony

Domyślnie

Można opatentować oprogramowanie?
    Wydawało mi się, że to zostało przyblokowane w unijnej legislatywie.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    Można opatentować oprogramowanie?
    Wydawało mi się, że to zostało przyblokowane w unijnej legislatywie.
    Przecież chodzi o algorytm, a to można opatentować

Domyślnie

Mały test.
    Po lewej zdjęcie z forum, po prawej powiększone z małego zdjęcia w tej samej skali programem Genuine Fractals 5

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Przykład grafiki jest rewelacyjny i do tego algorytm nadaje się najlepiej. Ze zdjęciami radzi sobie gorzej (nie znaczy że źle!), wyglądają trochę jak po użyciu filtra Farba olejna w PS czy innym programie graficznym. Najlepszych rozwiązań na rynku raczej nie pobijesz ale gdy cena będzie rozsądna klienci na pewno się znajdą.
    Chyba że otworzysz źródła (w co wątpię ) i pozwolisz algorytmowi rozwijać się dalej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Mały test.
    Po lewej zdjęcie z forum, po prawej powiększone z małego zdjęcia w tej samej skali programem Genuine Fractals 5
    Znam Genuine Fractals, znam też jego wady (zdjęcie po prawej).

Genuine Fractals ma bardzo dobry algorytm, ale nie radzi sobie najlepiej z małymi detalami i ostrymi brzegami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Structorr Zobacz posta
    Najlepszych rozwiązań na rynku raczej nie pobijesz ale gdy cena będzie rozsądna klienci na pewno się znajdą.
    Pokaż mi to najlepsze rozwiązanie na rynku a ja znajdę zdjęcie, na którym to najlepsze rozwiązanie w starciu z moim algorytmem polegnie.

Trudno jest kategorycznie stwierdzić, czy dany algorytm jest lepszy, czy gorszy od innego. Otrzymany rezultat, jest w dużym stopniu zależny od charakteru powiększanego zdjęcia.

Domyślnie

Jak dla mnie rewelacja! Gratuluję! Szczególnie przykład z grafiką wydaje się spełniać wszelkie oczekiwania dla kogoś kto czasem musi powiększać logotypy i małe grafiki (czyli dla mnie ). Osobiście używałem kiedyś PhotoZoom Pro, ale licencja się skończyła a 150 euro to zbyt duży wydatek jak na program używany od czasu do czasu. Piszę się na beta testy.

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów