Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

do wykasowania...
    Ostatnio edytowane przez psycho144 ; 11-09-2008 o 18:16

Domyślnie

Dzieki Albert

TTL mam wlaczony ale zoom auto nie ma - tylko sie przelacza pomiedzy pozostalymi wielkosciami , najnizsza 24mm najwyzsza 105mm
    I co ustawien manualnych - to sa takie same jak ttl :/ tylko zmienia sie zooma... no i mozna wlaczyc opcje LO czyli blysk slabszy, zdawalo mi sie , ze przynajmniej idzie ustawic odleglosc w metrach.

I pytanie dodatkowe - wspomagacz AutoFocusa kiedy sie wlacza i czy wogole sie wlaczy z moja d60 ? (gdyz nie wiem czy jest uszkodzony czy jak...)
    Docelowo lampa pojdzie pod radio i mysle wlasnie czy to byl dobry zakup... i nie byloby lepiej sprzedac i zakupic dedykowana w 100% lampe (chociaz pod radio nie trzeba tak owej? ) - ale narazie poczekam na odpowiezdi na moj problem i pozniej zdecyduje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    Dzieki Albert
    I pytanie dodatkowe - wspomagacz AutoFocusa kiedy sie wlacza i czy wogole sie wlaczy z moja d60 ? (gdyz nie wiem czy jest uszkodzony czy jak...)
    Docelowo lampa pojdzie pod radio i mysle wlasnie czy to byl dobry zakup... i nie byloby lepiej sprzedac i zakupic dedykowana w 100% lampe (chociaz pod radio nie trzeba tak owej? ) - ale narazie poczekam na odpowiezdi na moj problem i pozniej zdecyduje
    AF wspomaganie patrz str. 57 instrukcji D60

Jeżeli chodzi o Metza + radio lub fotocelę to myślę, że będzie w 100% przydatny (doświetlenie + statyw + parasolka = pożyteczny zestaw)
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

mi chodzilo o wspomaganie AF w lampie - po prostu nie wiem czy jest uwalone czy nie jest kompatybilna ta opcja z d60...
    pewnie nie , jezeli lampa nie jest dedykowana d60 - dobrze rozumie ? :>
    Czyli lampka moge tylko zmienic zooma i lekko ja "przyslabic" dajac manuala z opcja LO , gdyz na TTL i manualu jest to samo
    I jeszcze pytanie - mam nadzieje ,ze nie wkurzam... w aparacie np. jak daje na tryb z wyborem przyslony (z wylaczona lampa)to aparat ciut inne dane ustawienia daje (jakby bez lampy) - czyli aparat + radio musze za pomoca manuala ?

Zapomnialbym - co do tego wczesniej co pisalem - ze na zdjeciu robil sie czarny pasek na dole - jakby zdjecie niedoswietlone , to dlatego ,ze aparat z lampa dziala na czasach krotszych niz 1/200 ?
    Ostatnio edytowane przez psycho144 ; 11-09-2008 o 20:04

Domyślnie

Coś mi tutaj nie trybi w tych zeznaniach.. Czy masz możliwość sprawdzenia tej lampy z innym starszym nikonem np. D50 lub D70?

Domyślnie

Coś mi tutaj nie trybi w tych zeznaniach.. Czy masz możliwość sprawdzenia tej lampy z innym starszym nikonem np. D50 lub D70?
    Mozna jasniej ? jakies podejrzenia masz odnosnie sprzetu ?
    niestety nie mam...
    W skrocie podam jakie opcje sa dostepne:
    TTL i TYLKO manualny zoom
    Manual i TYLKO manualny zoom
    manual LOw i TYLKO manualny zoom

Co do sprzetu nie mam go jak sprawdzic z wspomnianymi aparatami... no i nie wiem czy dioda od wspomagania autofocusa jest sprawna - narazie nie dziala, ale to nie wiem czy to dlatego ,ze nie jest ona kompatybilna z d60

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    Mozna jasniej ? jakies podejrzenia masz odnosnie sprzetu ?
    niestety nie mam...
    Teoretycznie lampa powinna przejść na auto przy zmianie trybu lampy, dlatego sugerowałem próbę z innym nikonem.
    Muszę podumać...

Domyślnie

Teoretycznie lampa powinna przejść na auto przy zmianie trybu lampy, dlatego sugerowałem próbę z innym nikonem.
    czyli najprosciej ujmujac - wszystkich "bajerow" nie ma , gdyz lampa nie jest dedykowana nowszym lustrom cyfrowym ? np. owego wspomagania AF

Muszę podumać...
    To ja chetnie poczekam gdyz w temacie lamp jestem zielony... instrukcja juz jako tako rozpracowalem , ale nic mi ona nie daje jezeli owe tryby nie zaskakuja

Domyślnie

jeszcze dodatkowe pytanie...
    jak jest np. kostka do d70
    http://www.mojecyfrowe.pl/aparaty/me...d326,1662.html
    sa takie do d60 ? i co one daja ? ze lampa wspolpracuje z cyfrowymi lustrami w 100%?

Domyślnie

Nie mam dla ciebie dobrych wieści. Twoja lampa jest dedykowana TYLKO modelom starszym i może pracować z nimi w TTL, z nimi działa w niej auto ZOOM i wspomaganie AF (czerwona lampka) Ten model lampy nie ma własnej automatyki, stąd masz do wyboru tylko TTL (nie działające z D60) i M (manual) Najwyraźniej aparat jej po prostu nie widzi dlatego nie działa ani lampka ani auto ZOOM. Stopki SCA o które pytasz nie są do tego modelu lampy, zauważ że Twoja lampa ma stałą, nie wymienną stopkę. Bliźniaczy model lampy Metz 44-MZ ma wymienną stopkę i ją możesz wymienić na odpowiednią do danego aparatu, ten model (MZ) ma też własną fotokomórkę (małe oczko na czerwonej szybce z przodu lampy) i może pracować na własnej automatyce. Niestety Twojego Metza nie wykorzystasz tak jak byś chciał. Mam nadzieję że w miarę jasno Ci wytłumaczyłem na czym cała rzecz polega.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów