Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie d60 + Metz 44 AF-4N

Tak jak w temacie - o lampe malo info znalazlem dokladnie o tym modelu o 44 af-4 troche wiecej
    lampa z tej aukcji:
    http://www.allegro.pl/item427971509_..._4n_nikon.html
    ile za nia warto dac ? i czy jest to dobra lampa na poczatek - mam zamiar ja pod radio podpiac po prostu zalezy mi na opiniach gdyz tak owych o tym modelu nie moge znalezc

Domyślnie

Z Metzów44 to dla D60 to raczej Mecablitz 44 AF-4iN softV4 lub Mecablitz 48 AF1 (niestety jest droższy od SB600 ale tańszy od SB800).
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

pytam sie dlatego ,ze zakupilem owa lampe za 100zl i mam nadzieje, ze jako tako bedzie dzialala... a potrzebowalem czegos na szybko i taniego, a jakis wymagajacy nie jestem o tak , zeby tylko blyskala
    I takie pytanie te af-4N to N w nazwie oznacze, ze jest dedykowana dla nikona ? czy jak ? Na necie pisze , ze to byla bardzo popularna lampa... a info zadnego na jej temat nigdzie nie moge znalezc... ale na opakowaniu pisze Metz 44 AF-4 , a na samej lampie AF-4N to juz sam nie wiem...

Domyślnie

Powinna pracować z TTL i D-TTL. I-TTL brak.

Domyślnie

mam nadzieje, ze jakiejs kolosalnej to roznicy nie robi... na lampach sie praktycznie nie znam... z tego co doczytalem to i-ttl to nowa wersja d-ttl ale ile to daj na zdjeciu to nie wiem... musialbym zobaczyc jakies sample
    i jak mozna wiedziec - pozwoli ta lampa na strzelanie seriami ? i te 100zl to chyba dobra cena ?

Domyślnie

Cena dobra.. lampa nie strzela

Domyślnie

to jeszce pytanie zapobiegawcze - nie bedzie duzego napiecia na stopce ? z tego co sie orientuje nie moze byc wiecej niz ~5v dla lustrzanek cyfrowych...
    i jeszcze raz odnosnie ceny - ile tak mniej wiecej stoja te lampy ? ,ze tak powiem ale troche sie obawiam , ze tak tanio...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    to jeszce pytanie zapobiegawcze - nie bedzie duzego napiecia na stopce ? z tego co sie orientuje nie moze byc wiecej niz ~5v dla lustrzanek cyfrowych...
    i jeszcze raz odnosnie ceny - ile tak mniej wiecej stoja te lampy ? ,ze tak powiem ale troche sie obawiam , ze tak tanio...
    Na stopce na pewno jest bezpieczne napięcie, Mecablitz 44 AF-4iN to obecnie cena sklepowa nie większa niż 550PLN tak przypuszczam ale sprawdź w necie.

Domyślnie

dobra przyszla lampa
    i teraz pytanie - w opcji zoom dalem na 24mm i tak samo obiektyw i lampa dziala , ale wali swiatlem za mocno... jest jakas opcja , zeby zmniejszyc moc lampy ? jest opcja ttl/manual (przelacznik) ale w manualu to samo sie robi co ttl'u - tylko zooma sie zmienia - 24 najmniejszy - wiec nie wiem co w manualu sie ustawia i jak przestawia...
    Chodzi mi o to ,czy idzie lampe tak przystosowac, zeby byla dobra dla jakiegos niedzielnego pstrykacza - np. jak ojciec bedzie chcial pozyczyc bo tak osobiscie bede sie bawil manualnie , a teraz to tylko mi chodzi jak dac zeby dobrze dzialalo z auto.
    Instrukcje mam po ang i chyba bede musial do slowniczka zajrzec, gdyz wiekszosci tekstu nie rozumie
    =edit=
    zauwazylem ,ze przy przeslonie kolo 8 i czasie z hmm 1/400 (tak mi sie zdaje - potem poprawie jak cos) i po zrobieniu zdjecia jest czarny pasek na 2/7 zdjecia - co to jest ?!
    Ostatnio edytowane przez psycho144 ; 11-09-2008 o 15:54

Domyślnie

Tego modelu nie znam ale tak dumam, że mode TTL , a zoom Auto..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów