Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Metz 40 MZ-3, a d60

Przeglądnąłem dział, ale mój metz, jak widzę, jest starszy niż dotychczas omawiane tu. Używam go od lat z canonem (i mam nadzieję jeszcze poużywać). W tej chwili pojawiło się pytanie o możliwość dostosowania go do D60. Pytałem u dystrybutora o odpowiednią stopkę i otrzymałem odpowiedź, że jedyną możliwością jest zastosowanie stopki 301, "jednak umożliwi to działanie lampy w trybie manualnym i z błyskiem automatycznym". Ponieważ wypowiedzi tu czytane są bogatsze w treść, mam pytanie, czy faktycznie tylko 301? Czy Waszym zdaniem warto dokupić tę stopkę (45 zł + koszty przesyłki)? I pytanie szerszej natury - czy próba użycia nieodpowiedniej lampy, bądź też lampy z nieodpowiednią stopką z aparatem cyfrowym może spowodować jakieś uszkodzenia w aparacie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez telly Zobacz posta
    Przeglądnąłem dział, ale mój metz, jak widzę, jest starszy niż dotychczas omawiane tu....
    Jaki Nikon i jaki Metz? Sprawdź na stronie producenta co możesz uzyskać.. link: http://www.metz.de/en/photo-electron...a-adapter.html
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Albert44 Zobacz posta
    Jaki Nikon i jaki Metz? Sprawdź na stronie producenta co możesz uzyskać.. link: http://www.metz.de/en/photo-electron...a-adapter.html
    W tytule jest i symbol nikona i symbol metza - powtórzę: Metz 40 MZ-3 i Nikon D60.
    A na stronie producenta już byłem i nie znalazłem nic związanego z tą lampą. Tzn. coś tam jest ale i tak nie wiem, o co chodzi.
    Ostatnio edytowane przez telly ; 10-09-2008 o 13:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez telly Zobacz posta
    W tytule jest i symbol nikona i symbol metza - powtórzę: Metz 40 MZ-3 i Nikon D60.
    Zgapiłem.. sorry

Domyślnie

Pewnie coś takiego jak SCA 3402 M7 będzie trybić... ale warto napisać do metza i potwierdzić. (nie sądze czy wszystkie funkcje będą dostępne).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Albert44 Zobacz posta
    ale warto napisać do metza i potwierdzić. (nie sądze czy wszystkie funkcje będą dostępne).
    Tyle, ile mogłem, zrobiłem w tym temacie - o czym z reszta piszę w pierwszym poście. Dalej wiem niewiele.

Domyślnie

Lampy Metza 40Mz3i oraz słabsza 32Mz3 mozna połączyc z cyfrowymi korpusami Nikona i Fuji S3/S5pro za pomoca stopki 3401 i 3402. Co prawda nie bedzie trybu TTL, ale doskonale dzialająca w tych lampach automatyka tyrystorowa, dziala automatyczny zoom, w przypadku 40Mz3i funkcjonuje równiez komunikacja z korpusem w zakresie ISO oraz ustawionej w obiektywie przyslony.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Lampy Metza 40Mz3i
    Tylko że ja mam Metza 40MZ3 (bez tej literki "i"). To jest różnica zdaje się w tym, że mój metz nie ma e-ttl (w przypadku kanona, którego z lampą używałem), czyli nie ma 3D matrixa. Czy te stopki 3401, 3402 coś dadzą? Czy pozostaje zwykła 301?

Domyślnie

Mam Metza bez "i" i TTL działa normalnie , zarówno zwykły TTL , jak i 3D TTL . Kupowanie 301 nie ma sensu , wersja z Canona również będzie działać z Nikonem w trybie M i A , czynny będzie tylko centralny styk stopki , taki jak w 301 .

Domyślnie

wybacz Smurf ale bredzisz
    miałem 40 mz3i stopkę 3401 oraz na próbę jakieś nowsze i nic się nie komunikowało z d50 więc i z d60 nie będzie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów