Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Domyślnie

ja dopiero rozpoczynam pracę....właściwie naukę....
    nie jest zły, wszystko kwestia poznania, nauczenia.... jak z każdym programem

Z tego co mi wiadomo, co sobie importujesz to oglądasz i już to będzie w LR.
    Co do zapisywania tak export - wcześniej szczegółowo odznaczasz wiele rzeczy - miejsce gdzie ma być to zrzucane, nazwanie pliku itp. Jak nazwa jest ta sama - tylko z NEF będzie JPG po co ,,zapisz" itp.

Mnie też ciężko się przestawić - bo wszystko dotychczas było robione ,,pod programistów". Ten program jest trochę ,,inny" bo robiony z myślą o fotografach. Mamy takie przyzwyczajenia a nie inne po tych wszystkich robionych według jednego schematu programach. Trudno się przestawić jak latami były takie a nie inne wzorce. Ale to jest wygodniejsze.

Jak będziesz miał pytania - pisz. Wiem na razie mało - ale trochę już odkryłem, mam też opis z jakiejś gazety foto.
    l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ESOX Zobacz posta
    ja dopiero rozpoczynam pracę....właściwie naukę....
    nie jest zły, wszystko kwestia poznania, nauczenia.... jak z każdym programem
    Mnie najbardziej podoba się mi historia z opisem - można jednym kliknięciem cofnąć się do odpowiedniego momentu. No i seryjna obróbka jest szybsza i przyjemniejsza niż w PS
    Dziwi mnie natomiast brak narzędzi typu "lens korekszyn" (nie wiem, jak w nowej dwójce).
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ftd Zobacz posta
    lightroom jest taki sobie.
    a pracowałeś trochę na nim? Czy tylko tak ze słyszenia?
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

Na początek niezłe jest to i pozostałe części.

http://tv.adobe.com/#v=http%3A//adob...%26xmlvers%3D2
    oko | obiektywy | komputer | lampa | aparat | //kolejność wyraża raczej dążenie niż sprawozdaje dokonania...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ftd Zobacz posta
    lightroom jest taki sobie.
    ???

Wiele osób bardzo go sobie chwali, może rozwiniesz myśl, dlaczego tobie się nie podoba?
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

To ja mam pytanie. Porobilem sobie liste roznych keyword ktore przyporzadkowalem zdjeciom.

I chcialbym zeby jak klikne na jeden, dwa lub wiecej keywordow to wyswietlaly mi sie wylacznie
    zdjecia z danym keywordem.

Tymczasem jak klikne naniego to Lightroom tylko zaznacza zdjecia z danym keywordem, ale wyswietla
    wszystkie.

Da sie cos z tym zrobic?

Domyślnie

O proszę jak się wątek rozwinął. LR wydaje mi się nawet fajny trochę mnie wkurza ten import, eksport ale to jest kwestia przyzwyczajenia. Podczas instalacji umieścił pliki magazynujące na dysku systemowym (moje dokumenty, moje obrazy,LR) Ja mam dysk podzielony: C=50Gb D=200Gb i wolałbym mieć wszystko na D, czy muszę przeinstalować program i wskazać właściwe miejsce magazynowania czy bez nowej instalacji się obejdzie?
    N itepe.

Domyślnie

Hehe kolejne pytanko: przeglądając fotki w bibliotece jak dodać ocenę gwiazdkami to ocenioną fotkę wywala mi na koniec listy i muszę szukać od nowa miejsca gdzie skończyłem przeglądanie czy można to jakoś zablokować?
    N itepe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeeZeet Zobacz posta
    Hehe kolejne pytanko: przeglądając fotki w bibliotece jak dodać ocenę gwiazdkami to ocenioną fotkę wywala mi na koniec listy i muszę szukać od nowa miejsca gdzie skończyłem przeglądanie czy można to jakoś zablokować?
    nie, szukasz po gwiazdkach - nie mam przed sobą LR więc nie powiem ale jest łatwo. To wszystko kwestia poznania. Sam jeszcze się ucze. Dziś w wolnej chwili poszukam w necie jakiś ,,instrukcji"
    l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów