Szukaj
http://video.google.com/videosearch?...0+Intro&emb=0#
D90Bardzo się ciesze
(Pamiętacie, jeszcze jakiś czas temu, przed premierami, jak nic nie wskazywało, że będzie dobrze z Nikon'em wielu już prawie zmieniało system na canon. Wszyscy smutni, zrezygnowani, zawiedzeni. Cierpliwość była potrzebna
D3, D300, D700, D90 .....................SUPER
Kiedyś w jakieś dalekiej przyszłości przesiądę się na D90. Chyba, że do tego czasy znowu ,,powylatują" nowe puszki. he he he....... mogą zwolnić, jeszcze tym się nie wszyscy nacieszyli. Teraz im życzę, by hstoria powtórzyła się z obiektywami.
l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l
Miałem za dużo trochę czasu, więc przeczytałem (z niemałym trudem) ten wątek.
Państwo, którzy tak bardzo się oburzają możliwością rejestracji wideo - znajdźcie sobie inny przedmiot uwielbienia. Nikon nie będzie Was przepraszał za uszczuplenie ezoteryki aparatu fotograficznego. Dla niektórych z nas lustrzanka cyfrowa służy robieniu zdjęć, dla innych - posiadaniu. Widocznie do premiery nikona D90 posiadanie DSLRa było pewną formą wyrazu, na zasadzie przykładu:
- Sąsiedzie, jaki duży masz aparat. Czy on kręci filmy?
- Skądże!! Toż to lustrzanka!
Jest mi niezmiernie przykro z powodu wielu osób, dla których posiadanie aparatu, tak znacznie różniącego się (do dzisiaj) od kompaktu, było signum klasy społecznej, w której znajdują się (bądź chcieliby się znajdować), a teraz zostali na lodzie. Bowiem telewizji HDTV bądź sportowego samochodu do parku raczej się nie przetransportuje.
D90, proszę państwa, nie uniemożliwia robienia zdjęć.
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Przeglądając opis funkcji w menu D90 nie znalazłem opcji wyłączenia pokazywania zrobionego zdjęcia na wyświetlaczu.
W poprzednikach było 'image review', które można było wyłączyć, a teraz widzę, że można jedynie ustawić minimalny czas prezentacji takiego zdjęcia na 4s?
Niby sprawa drobna, ale w D70 zauważyłem, że wyłączenie tego automatycznego podglądu znacząco oszczędza baterię a jakoś nie odczuwam potrzeby oglądania wyniku po każdym zdjęciu.
Wiecie może czy coś przeoczyłem, czy też w D90 po zrobieniu każdego zdjęcia musi się ono wyświetlić?
D70 | 18-200/3.5-5.6 VR | 70-300/4-5.6 | 18-70 3.5-4.5
zawsze mozna ponownie wyzwolic af zaraz po zrobieniu zdjecia i sie podglad wylaczy![]()
Przeglądając spis funkcji menu tu:
http://www.dpreview.com/previews/nikond90/page11.asp
znalazłem bez kłopotów funkcję "image review" z przełącznikiem on/off.
Faktycznie, ślepy jestem
Dzięki!
D70 | 18-200/3.5-5.6 VR | 70-300/4-5.6 | 18-70 3.5-4.5
No to doczekaliśmy zmiany tytułu działu - Nikon d'SLR - D40 - D90
Czy to znaczy, że jest już w sprzedaży![]()
http://fujiklub.pl/viewtopic.php?t=4568
i już z USA sprowadzają
oj, ciekawe, ciekawe.... Moze i D4 od razu sciągnie?![]()
Ostatnio edytowane przez frostic ; 08-09-2008 o 08:12
SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem
Hehehehehehe, bajkopisarze![]()
Skontaktuj się z nami