Close

Strona 62 z 96 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonzo Zobacz posta
    ten Nikonek ma w zadku jak każdy inny wielki koncern swoich klientów liczy się kasa reszte mają gdzieś

to wy możecie swoje achy i ochy wypisywać a ja swojego niezadowolenia nie ? zapomnijcie o tym ja zawsze mówie co mi się podoba lub nie podoba i nikt tego nie zmieni
    Jak to Nikon ma w zadku klientów oferując produkt bogatszy w jakąś funkcję ? hmmm ciekawe rozumowanie, a to nie Ty przypadkiem masz w zadku wszystkich innych myśląc tylko o sobie ? Nadal twierdze, że możesz sobie kupić D60 i nie będziesz miał filmów w puszce...

p.s. możesz oczywiście wyrażać niezadowolenie ale wydaje mi się, że byłoby zasadne gdyby dodawanie filmów odbyło się np kosztem silniczka w body, albo czegoś innego... wtedy bym to rozumiał, ba pewnie bym się z Tobą zgodził, ale w tym wypadku zarówno LV jak i filmiki i inne ficzery nie zmieniaja faktu, że aparat nadal robi zdjęcia...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonzo Zobacz posta
    wsiedliście na mnie jakbym wam nie wiem co zrobił chyba chodzi o to że ruszyłem Nikonka tyle że ten Nikonek ma w zadku jak każdy inny wielki koncern swoich klientów liczy się kasa reszte mają gdzieś

to wy możecie swoje achy i ochy wypisywać a ja swojego niezadowolenia nie ? zapomnijcie o tym ja zawsze mówie co mi się podoba lub nie podoba i nikt tego nie zmieni

P.S
    do kolegi z któregoś tam posta młotek ma tyle do muzyki co aparat do kamery a zdjęcia robie , bez obawy
    Gdybyś prowadził firmę, to myślę, że tak samo jak Nikon, czy inna firma liczyłaby się dla Ciebie kasa. I zdawałbyś się na badania rynku i podejmowałbyś takie decyzje, aby zarobić, a nie aby uszczęśliwić kilku niezadowolonych klientów. Zresztą są różne półki cenowe i nikt nie musi kupować D700, D300, D90... są niższe modele. Sorki, ale dziwi mnie Twoje zaskoczenie, że dla firmy liczą się pieniądze. W życiu nie słyszałem, aby firma miała inny cel, jak maksymalizacja zysku. To logiczne przecież i nie ma co się dziwić. I nie wsiadłem/wsiedliśmy na Ciebie, tylko po prostu dyskutujemy
    Trochę puszek i szkiełek

Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

Mój telefon ma mp3 - czy to zmusza mnie bym jego używał do słuchania mp3? Nie, mam dodatkową mp3'ke. Za to moge wrzucić sobie mp3 jako dzwonek. Czy jak kupi sie D90 to trzeba zaraz kręcić filmy? Niech se jest jako bajer. Narazie chyba nie ma żadnych info,że by móc używać aparatu musisz conajmniej raz dziennie nagrać 5 minut filmika bo inaczej jesteś be.

Domyślnie

A dla mnie bzdurne jest rozumowanie "firma nie dba o klientów, tylko o zyski". A kto ten zysk niby generuje? Jak nie dba o klientów, to znaczy, że nie dba o zyski. I odwrotnie. Jak dba o swoje interesy - czyli zysk, to znaczy, że robi dobrze dla klientów, bo to przecież oni kupują jej produkty. A to, że większość klientów ma inne potrzeby niż TY - no cóż, możesz czuć się indywidualistą. Możesz też założyć firmę produkującą aparaty stworzone dla Ciebie, tylko kto je wtedy kupi?

Domyślnie

tak czy siak dyskusja jest bez sensowna, D90 jest adresowany do szerokiego grona odbiorców i ma szanse stać się hitem sprzedaży jak modele D40 i D60, fakt że cena troszkę za wysoka i nie zdziwiłbym się jakby jednak wyszedł okrojony w stosunku do D90 jakiś D30, jednak z drugiej strony cena D90 jest za wysoka w stosunku do D300 więc bardziej bym się spodziewał spadku ceny D90 do pułapu 2 tys niż okrojonego nowego body, ale to jak zwykle moje subiektywne przemyślenia
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    cena D90 jest za wysoka w stosunku do D300 więc bardziej bym się spodziewał spadku ceny D90 do pułapu 2 tys niż okrojonego nowego body, ale to jak zwykle moje subiektywne przemyślenia
    Mam podobne odczucia z tym, że w tym momencie w USA nowy D80 kosztuje nie mniej niż 639$ a nowy D90 999$ ... zapewne po jakimś czasie cena D90 unormuje sie gdzieś w okolicach 800$ a D80 ok 550$... oby jak najszybciej się to stało... nie mniej jednak cena w Polsce to porażka, mam nadzieje, że po faktycznym wejściu aparatu na rynek też trochę spadnie...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn/Gliwice

Domyślnie

CZekałem kiedy ten dzien nastąpi...

http://d90.fotopolis.pl/index.php?n=7756

Fotopolis już uczy jak kręcić z GŁOWĄ filmy hehe
    "Człowiek z jednym zegarkiem zawsze wie, która jest godzina. Człowiek z dwoma nigdy nie jest pewien."
    Segal

Domyślnie

Wracając na chwilę do meritum..
    Dla mnie jako amatora podstawową sprawą jest jakość obrazowania oraz stosunek ceny/możliwości nawet za cenę braku pewnych cech , które są bardzo przydatne ale "zarezerwowane" dla korpusów klasa wyżej.
    Jeśli do bardzo ergonomicznego body D80 Nikon włoży bardzo dobrej klasy matryce , dobry pomiar światła i będzie to w cenie 2500-2700 to jest to coś dla mnie
    D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
    GG:1305596

Domyślnie

Czy Nikon D90 ma czujnik zbliżenia oka wyłączający ekran LCD ?
    Mam jeszcze jedno głupie pytanie. Na zdjęciach pokazujących wyświetlacz oraz ekran widzę, że czas otwarcie migawki ma cyfrę "0" wyświetlaną w postaci małego "o". Zastanawiam mnie czemu producent zrobił to w ten sposób i nie wyświetla normalnej cyfry "0" ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    A może Nikon się rozmyśli i wycofa z rynku zanim ten się pojawi?
    No dokładnie i zamiast D90 pokaże np. D30: bez wizjera, bez trybów A,S,M,P, bez możliwosci zmiany ISO, z jednopolowym AF, z 0,5 fps, z jednym niewymiennym obiektywem 20-80 f7.1-f.9 za 20$

Strona 62 z 96 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów