Close

Strona 60 z 96 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonzo Zobacz posta
    aparat ma służyć do robienia zdjęć to tak jak byś w młotku miał np odtwarzacz MP3 bo fajnie podczas wybijania gwożdzi posłuchać muzyki ludzie opanujcie się co do odbiorców to bez obawy znajdą się jak na wierze z bazarku tylko dlaczego ja mam za to płacić skoro tego nie chce , ale tez nie chce Nikonowi płacić za wyższy model bo w niższym zainstalowali pralke niech zrobią np dwa modele w takiej samej cenie czyli Nikon D90MIX i Nikon D90

Fenek ja się dowartościowywać nie musze , robie zdjęcia a nie bawie sie w gadżeciarstwo i zbieractwo i tryby które wymieniłem są wystarczające na temat motłochu się nie wypowiadam bo moge być niemiły

Ale ten aparat właśnie jest do robienia zdjęć. Ma jedynie więcej opcji. Nie widzę w tym nic złego. Na dobrą sprawę Nikon (czy inna firma) powinien stworzyć tyle rodzai aparatów, ilu jest użytkowników. Jedni chcą to, inni tamto, a inni nie chcą czegoś jeszcze innego. Po to są badania rynku, statystyki - Nikon wie co robi. A jak ktoś nie chce korzystać z tego, czy tamtego, to może zostać przy starym sprzęcie. W końcu jak to ktoś napisał - nie przestaje on robić zdjęć Im więcej opcji, tym więcej możliwości, prawda? Nie ma przymusu, aby z nich korzystać. A że zapłacić trzeba, to trzeba. Tak samo nie da się kupić samochodu z salonu bez kół, bo nam nie potrzebne - w garażu mamy takie, co by pasowały. A płacić nikt nie musi za coś, czego nie chce, to wolny kraj Skończmy już rozmowy o tym, co powinno być, a czego nie powinno. Jest, jak jest i nic tego nie zmieni.
    Trochę puszek i szkiełek

Domyślnie

ja jestem zadowolony. W przyszłości jak będę już wprawnie korzystał z D70s, jak będzie kasa, jak.....to pewnie go zakupie.

Co do filmów. Uważam to za świetna sprawę. Dodatek. Nikt nie karze nam kręcić filmów. Ale spójrzcie na to ilu osobom się to przyda (nie chodzi o jakość ale możliwość zarejestrowania czegoś). Pstrykamy foty (50 szt.) i dodatkowo mały filmik, ktoś powie na h... mi filmik. Podam przykład:
    - narodzimy dziecka - wolę 100szt. zdjęć + filmik niż tylko 100 zdjęć
    - hol ryby - wielu wędkarzy potwierdzi, fajnie mieć fotę trofeum, minę wędkarza holującego rybę ale miło mieć dodatkowo uwieczniony taki hol.
    - fajnie mieć foty z jakiejś imprezy ale według mnie fajniej mieć i foty i krótki toast, przemówienie
    Ja uważam to za plus. To nie tylko film (obraz) to przecież DZWIĘK/GŁOS. To dobry dodatek.

To samo było z komórkami, po co aparat komórce. Przykład: Niedawno, rozglądając sie za telewizorem - zrobiłem kilkanaście fotek specyfikacji, właśnie komórką - nie biegałem z notesem i kartka.

Pamiętacie był taki przestój w nikonie. Wszyscy ,,nerwica", że trzeba sie będzie przesiadać na canona, że nic nie puszczają itp. Załamka, na forum. A po tym przestoju proszę - D3, D300, D700, D90 ...........SZOK
    Ciekawe czy teraz tak nad szkłami siedzą może za jakiś czas ,,wylecą" jak z kapelusza za..ste obiektywy

pozdrawiam
    l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l

Domyślnie

"Filmy ok ale jak filmy to dźwięk.
    Jeśli filmy jakość hd to dźwięk stereo i to nie byle jaki, mikrofony powinny mieć dobre chcrakterystyki kierunkowe, oraz musi pokrywać pełne pasmo, a z doświadczenia wiem że dźwiękowi potrafi wszystko przeszkodzić w dobrej jakości, więc w aparacie na bank się coś znajdzie."

Wspominalem o tym dzwieku w podobnym kontekscie.

"Zobaczymy jak towszystko się sprawdzi na rynku, czy konkurencja pójdzie wślady nikona...."

Pojdzie.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

sailor
    Gość

Domyślnie

aparat ma służyć do robienia zdjęć to tak jak byś w młotku miał np odtwarzacz MP3 bo fajnie podczas wybijania gwożdzi posłuchać muzyki ludzie opanujcie się co do odbiorców to bez obawy znajdą się jak na wierze z bazarku tylko dlaczego ja mam za to płacić skoro tego nie chce , ale tez nie chce Nikonowi płacić za wyższy model bo w niższym zainstalowali pralke niech zrobią np dwa modele w takiej samej cenie czyli Nikon D90MIX i Nikon D90

przesadzasz troche jak minolta wymyslila AFa to tez sie krzyk podniosl ze przeciez to nikomu niepotrzebne. a dla mnie ze wzgledu na wade wzroku ten gadzet niesamowicie ulatwia prace (zrszta sprobuj uzyc manualnego ostrzenia majac swiatelko w tunelu jakim jest wizjer d70)
    jak minolta wymyslila tzw dynamic Af czyli jak t po polsku usilowano nazwac dobiegaczke to tez nikt nie uznawal ze sie przyjmie. a pokaz mi teraz reportera ktory tego nie uzywa?
    dajmy szanse gadzetom. entrylevel bedzie sie nimi zachwycal zawodowcom czasem sie moga przypadkiem przydac. grunt zeby nie obcinano aparatow z maualnych ustawie i pelnej kontroli puszki. moga pakowac tam nawet zespol tanczacych cheerleaderek... byle dalo sie to wszystko kontrolowac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    przesadzasz troche jak minolta wymyslila AFa to tez sie krzyk podniosl ze przeciez to nikomu niepotrzebne. a dla mnie ze wzgledu na wade wzroku ten gadzet niesamowicie ulatwia prace (zrszta sprobuj uzyc manualnego ostrzenia majac swiatelko w tunelu jakim jest wizjer d70)
    jak minolta wymyslila tzw dynamic Af czyli jak t po polsku usilowano nazwac dobiegaczke to tez nikt nie uznawal ze sie przyjmie. a pokaz mi teraz reportera ktory tego nie uzywa?
    dajmy szanse gadzetom. entrylevel bedzie sie nimi zachwycal zawodowcom czasem sie moga przypadkiem przydac. grunt zeby nie obcinano aparatow z maualnych ustawie i pelnej kontroli puszki. moga pakowac tam nawet zespol tanczacych cheerleaderek... byle dalo sie to wszystko kontrolowac
    Święte słowa... A dla przeciwników rozbudowanego menu, nikon wymyśli możliwość umieszczenia najważniejszych dla użytkownika funkcji w jednym miejscu i operowania tylko nimi. Tak jest w d3/300/700. W d90 chyba też ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    moga pakowac tam nawet zespol tanczacych cheerleaderek...
    ... eee zaraz by sie podniosły głosy, że nie takie, że za grube, że za dużo brunetek/blondynek, że trzeba je karmić co podnosi koszt użytkowania aparatu, że choć nie winietują to są za mało ostre... ...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie zdjecia testowe

Tego chyba jeszcze nie było: http://d90.fotopolis.pl/index.php?n=7753
    Sledzę na bierząco cały wątek i nie rzucił mi się on na oczy, chyba że mam coś nie tak z nimi

Bonzo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor
    ostrze manualnie bo używam Heliosa i jakoś daje się rade i też mam wade wzroku , ale nie o tym mowa AF jak najbardziej przydatny ale pamiętasz jak wszyscy co mieli i mają lustrzanki wyśmiewali kompakty i pytania ludzi na forach typu "jaki aparat z dobrą sekwencja video" i odpowiedzi "aparat jest do robienia zdjęć jak chcesz filmiki kup se kamere" i szyderczy uśmiech , szybko ludzie zapomianają i teraz nagle Nikonik jest mega świetną firma bo wprowadza innowacje no wybacz stary cheerleaderki mogą być bo uwielbiam kobiety jak ktoś chce filmiki niech se ma i inne duperele, ale niech nie zmuszają każdego amatora takiego jak JA do tej opcji i wyboru albo płacisz za to albo kupuj wyższy model . Nie chce i nie kupie wyższego bo mi nie potrzebny i propozycje kup D80 są akurat nie trafione bo jak będe chciał zmienić aparat to na nowszą konstrukcje

P.S.
    Zebyśmy sie zrozumieli ja nie mówie że macie tego nie mieć , ale niech dadzą też wybór takim co nie chcą tego typu dodatków w tym samym segmencie bo o to mi w tym wszystkim chodzi żeby była jasność i kończe już dyskusje na ten temat

Domyślnie

Widziałem już to zdjęcie na forum. Ale jak pamiętam temat z fotopolis, to tych początkowych zdjęć nie było. Chyba później była aktualizacja...

Co do dźwięku mono, jak ktoś ładnie wcześniej napisał. Zawsze mogą zrobić dodatkowy lepszy zewnętrzny mikrofon. Choćby do umieszczenia na sankach

Domyślnie

Zebyśmy sie zrozumieli ja nie mówie że macie tego nie mieć , ale niech dadzą też wybór takim co nie chcą tego typu dodatków w tym samym segmencie bo o to mi w tym wszystkim chodzi żeby była jasność i kończe już dyskusje na ten temat
    znaczy że Nikon ma zrobić drugą linie produkcyjną na której będzie montował D85 czyli D90 bez filmików ? zatrudnić nowych ludzi do najlepiej nowej fabryki no i równorzednie oczywiście D86 bez filmików ale z LV... i to wszystko oczywiście w cenie niższej niż D90... ehhh czy Wy nie rozumiecie (nie wszyscy) że Nikon nie zmusza nikogo do kupowania aparatów ani także do korzystania ze wszystkich funkcji...

Zapomniałem jeszcze dodać do płaczących: przecież można kupić to co chcecie czyli lustrzankę z tej samej półki bez filmików - D60...
    Ostatnio edytowane przez coach_lodz ; 03-09-2008 o 16:18
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Strona 60 z 96 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów