Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie IBM THINKPAD T60p

Zabieram się do szukania laptopa dla młodszego brata ( w tygodniu dla brata w weekendy dla mnie na mecze) jak narazie moim faworytem jest IBM T60p jeśli miał ktoś do czynienia z tym laptopem ?
    Może macie jakieś inne propozycje do góra 3000 zł
    link do aukcji na której go znalazłem: http://allegro.pl/item412760432_ibm_...00_xp_pro.html

Domyślnie

Cze
    możesz brać spokojnie IBM są bardzo wytrzymałe i wydajne sam jestem w posiadaniu 2 maszynek t23 i t41 spisują się świetnie

ale jeżeli chodzi o ten link do aukcji to dziwna jest to wersja ponieważ t60p miały podwyższoną rozdzielczość do 1400x1050 czy jakoś tak ale pomijając ten fakt sprzęt godny uwagi....

ewentualnie DELL D640 ale to już inne pieniążki

pozdro
    Nikon D40X + NIKON F90X + N18-55 + N35 F1.8G + N50 1.8D + Sigma 50-150 F2.8 II + Helios 58mm F2
    http://dominik-kowalski.pl http://comp-net.eu

Domyślnie

Mam t41, morduje niezmiennie od lat, w ogóle notebooki IBM kładą na łopaty wszystko inne na czym pracowałem jak chodzi o pancerność (może poza Panasonicowym Toughbookiem

Brać i cieszyć się, że tanie teraz są. Nawet używany w dobrym stanie przebija większość nowej tandety konkurencji.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Z ogolnej tandety, ktora mozna teraz kupic Thinkpad'y maja sie chyba najlepiej. trzeba jednak pamietac, ze te aktualne TP to juz nie to samo co stare (mam T61, mialem kiedys T30) - gorsze plastiki, gorsze spasowanie, czasami cos zatrzeszczy, ale i tak znacznie lepiej od dzisiejszej sredniej. Generalnie przy wyborze w miare solidnego laptopa a nie srebrzankowej tandety skupil bym sie na tzw. liniach biznesowych - u Lenovo (dawnego IBM) to seria Thinkpad, u Dell'a - Latitude, u HP - HP/Compaq. Biznesowe laptopy sa na ogol pozbawione multimedialnych wodotryskow, ale sa solidne i, co moze byc istotne latwo w nich o matowa matryce. Ten T60p z linku wyglada ok, chociaz wolalbym wyzsza rozdzielczosc matrycy.

Domyślnie

Daje radę jeszcze Inspiron 9400 tudzież zwany również e1705. Matryca powala, jak na matrycę laptopową oczywiście.
    D300 | T 17-50mm | N 50mm | S 70-200 /2.8 MACRO | S 30 | SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DirkDigger Zobacz posta
    Daje radę jeszcze Inspiron 9400 tudzież zwany również e1705. Matryca powala, jak na matrycę laptopową oczywiście.
    A widziałeś matrycę MacBook'a Pro podświetlaną diodami ?
    Cyfrowy Aparat Fotograficzny z Wymiennymi Obiektywami

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa / Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Jak już go kupisz napisz jak się sprawuję, bo sam przymierzam się do podobnego.

Domyślnie

piszę te słowa właśnie na T61, używam go intensywnie od 4 miesięcy (bo na nim pracuje) i złego słowa nie mogę o nim powiedzieć. Nie mam specjalnie porównania, bo praktycznie od lat przywyczajony jestem do jakości wykonania IBMów/Lenovo, tylko oznaczenia się na kompach zmieniają to dzięki mojemu chlebodawcy.
    Wiem jedno - jak czasem biorę do łapki Fujitsu/Simensy choćby mojej żony, to bierze mnie ekhmm obrzydzenie: wszystko takie plaskitkowe, trzeszczące i ten ekran... fuj. Jedyne na co trochę narzekam, to nie mogę zestroić kolorów na moim wyswietlaczu z monitorem stacjonarnym. Są one poprawne, ale słabo nasycone. Miałem poprzednio A31 i tam mam wrażenie matryca (S-IPS) lepiej się spisywała.
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa / Łomża

Domyślnie

A jak ma się matryca tego T61 do Della Inspiron? A może znajdzie się coś lepszego w granicach 3000-3500zł?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów