Close

Strona 7 z 292 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Jestem bardzo zadowolony. Pierwszym moim poważnym aparatem był DYNAX60 Minolty. Potem S6500 Fuji. Cyfrowe lustra staniały i uzyskałem odpowiednie zasoby $ zdobyłem D50 i zostawię go sobie na dłużej. Ostatnio dokupiłem Nikkor 50 1,8. Chyba polubiłem stałki - szkoda, że nie są tańsze . Może jedynie na górskie wycieczki zafunduje sobie może coś jak Tamron 18-270.

Domyślnie

A czy jest coś takiego co Ci przeszkadza w tym modelu? Jakaś wada? Mały szczegół który mógłby być jakoś inaczej wykonany? Przepraszam że tak wypytuję ale chcę wiedzieć wszystko. Bo w końcu to wszystko będzie miało wpływ na wynik moich przyszły zdjęć. Stąd ta moja cała ciekawość. Mam nadzieję że rozumiesz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdaMoo Zobacz posta
    A czy jest coś takiego co Ci przeszkadza w tym modelu? Jakaś wada? Mały szczegół który mógłby być jakoś inaczej wykonany? Przepraszam że tak wypytuję ale chcę wiedzieć wszystko. Bo w końcu to wszystko będzie miało wpływ na wynik moich przyszły zdjęć. Stąd ta moja cała ciekawość. Mam nadzieję że rozumiesz
    Moim zdaniem na wynik moich zdjęć wpływam ja i to w 95 %. A wady d50? Hmm... On nie ma wad. Tylko zmiana kilku rzeczy ułatwiła by może obsługę i wykorzystanie tego modelu: np większy wyświetlacz, większy wizjer, więcej klawiszy i dodatkowe kółko. Ale wtedy to byłby już inny model - prawie d80.

Domyślnie

nie ten dział sam zauwarzyłem :P
    Ostatnio edytowane przez skarab ; 05-09-2008 o 18:35
    podpis...

Domyślnie

Witam!
    Moim zdaniem sigma jest trochę za ciemna, poza tym posada jeszcze parę wad jak dla mnie bardzo poważnych, np: duże aberracje chromatyczne, słaby autofokus (często się myli i jeździ po całej skali zanim coś ustawi no i brak silnika = głośna praca), przy ostrzeniu kręci "mordką" co utrudnia stosowanie polara. Opinie posiadacza D70s i sigmy bez APO. Na plus napewno cena. Nikkora nie miałem, ale myślę że VR zrekompensuje światło, dodatkowo obektyw ten posada własny silniki = szybka cicha praca autofokusa, przystępny cenowo i napewno dobra alternatywa dla sigmy.
    D70s, F-801s, N50 f/1.8, N18-70/f3.5-4.5, Jupiter 135/f3.5, SB-600, Lowepro Mini Trekker AW, Hama Defender 180, statyw i parę filterków...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laptry Zobacz posta
    Moim zdaniem na wynik moich zdjęć wpływam ja i to w 95 %.
    No masz rację, od nas samych zależy większość sukcesu. Ale myślę że dobre lustro na wstępie przygody z fotografią też może nam pomóc w znacznym stopniu. Dlatego tak starannie chcę przemyśleć decyzje zakupu. Bo chyba nie ma co się śpieszyć, ważne żebym był później był zadowolony ze sprzętu. A to już połowa sukcesu.

Domyślnie

Hej, to znowu ja.
    Mam do was sprawę, ostatnio spotkałem się ze znajomą która już od jakiegoś czasu zajmuje się fotografią. Powiedziałem jej że także przymierzam się do zakupu lustra, a ona poleciła mi sony alphe 350. Sama jest użytkownikiem alphy 700 i jest zachwycona. Co myślicie? Chyba się muszę bardziej przyjrzeć modelowi, odwiedzę także koleżankę to będę miał możliwość wzięcia do reki i 350-tki.

Cool D40x

Cytat Zamieszczone przez pyetya Zobacz posta
    d40 jest naprawdę fajnym aparatem - mniejsza matryca to zaleta, no i tańszy troszkę niż d40x. Do zastosowań amatorskich super, polecam
    Witam, to mój pierwszy post na tym forum, ale myślę, że mnie na początku nie zbijecie;D
    Ostatnio, byłem w fotojoker'ze żeby pooglądać trochę sprzętu i patrze na półeczkę, stoi d40x... cena 1555pln ale do aparatu dają lampę sb400 i kartę SDHC 2GB i coś tam jeszcze, nie pamiętam już ale to cenowo było mało istotne.
    Zmierzam do tego, że hmm, za te pieniądze na początek jeśli ktoś chce spróbować sił z lusterkiem to dobra inwestycja. Widziałem również D40 ale ona kosztowała coś ponad 1100pln, i tak mi się wydaje że za niewielką dopłatą jest lepszy sprzęt i jest go więcej jak na amatora.
    Swoją droga sam jestem posiadaczem D40x(moja pierwsza lustrzanka) i jestem z niego zadowolony

Domyślnie

Offeath a powiedz mi, długo już posiadasz to lustro?
    Bo ja osobiście stoję jeszcze przed wyborem sprzętu.
    Ostatnio właśnie zastanawiam się nad A350 a A700.
    Ale dalej zastanawiam się co będzie dla mnie odpowiedniejsze (zaznaczę, że to będzie moje pierwsze lustro)

Thumbs up d40x

Cytat Zamieszczone przez AdaMoo Zobacz posta
    Offeath a powiedz mi, długo już posiadasz to lustro?
    Bo ja osobiście stoję jeszcze przed wyborem sprzętu.
    Ostatnio właśnie zastanawiam się nad A350 a A700.
    Ale dalej zastanawiam się co będzie dla mnie odpowiedniejsze (zaznaczę, że to będzie moje pierwsze lustro)
    D40x mam od kwietnia. ale tak na poważnie zacząłem się nim bawić od czerwca bo było więcej czasu.
    I nadal czuję, że nie ogarnąłem tego aparatu.
    Co do twojego wyboru sprawdziłem teraz ceny w paru sklepach, w sumie to cena gra na początku najważniejsza rolę:
    d40x + obiektyw kit(18-55) 1400pln
    a700 body około 3000pln
    a350 body + obiektyw kit(18-70) około 2500pln
    Jakbym miał jeszcze raz wybierać to porostu ekonomicznie dla mnie wychodzi d40x, załóżmy ze masz te 3 tysiące, to za taką kasę jesteś w stanie kupić d40x i trochę rzeczy, obiektyw, lampę filtry i etc.
    Z możliwości i osiągów soniaki wypadają lepiej, ale jak sam mówisz, że to Twój pierwszy aparat lustrzany to myślę, że lepiej poćwiczyć na czymś tańszym ale z lepszym zestawem, sprawdzisz się, przekonasz się co chcesz od aparatu jakie chcesz zdjęcia i efekty, lub może czy wo gule będziesz chciał robić lustrem zdjęcia, nie że w ciebie wątpie bo w końcu dobre puszki same nie zrobią zdjęć...

Strona 7 z 292 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów