Close

Strona 6 z 272 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A widziałeś jakie daje efekty lensbaby ja widziałem i według mnie zupełnie nie nadaje się do architektury to coś zupełnie innego nie porównywalnego do tilt shifta inne efekty daje widziałem całą recenzję leansbaby ze zdjęciami w foto video na wrzesień. Wiem że karabudowi nie starczy funduszy ale mówię że się do tego świetnie nadaje a co do ludzkiego streetu to zależy jak kto na to patrzy
    jednemu jest potrzebny szeroki kąt drugiemu wystarczy standardowa stałka , ale i tak uważam że typowy szeroki kąt powinien być stałogniskowy.
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mango Zobacz posta
    ale i tak uważam że typowy szeroki kąt powinien być stałogniskowy.
    Moglbys to rozwinac? Dlaczego?

Domyślnie

Witam,

Na gwiazdkę chciałbym sobie sprawić jakąś lustrzankę cyfrową.
    Ojciec ma Pentaxa którego mi nie daje dotknąc więc na przekór jemu chciałbym kupic cokolwiek co nie jest pentaxem(chyba ojciec nie będzie nim rzucał w ściany?? ), no może nie cokolwiek, myślę nad Nikonem lub Canonem... Interesujące mnie modele to Canon EOS 400D lub Nikon D80... Który z nich według was lepszy? Jakie wady i zalety.

Co do wad nikona to ja już jedną znalazłem... Inne umiejscowienie matrycy zmuszające do kupowania dedykowanych obiektywów, lub przejsciówek z soczewkami które neistety psują jakość obrazu... poza tym są droższe niż te bez soczewek.
    Pentax *istDS

Domyślnie

dawid012 mam do ciebie takie pytanie czy chcesz kupić lustrzankę po to aby zrobić swojemu ojcu na złość i nią zaszpanować robiąc
    zdjęcia okazjonalnie , czy po prostu interesujesz się fotografią i będziesz robił fotki częściej niż okazjonalnie ? Bo jeśli tylko chcesz zrobić mu na przekór to nie pakuj się w lustro jest cięższe większe wtedy lepiej kup jakiegoś małego kompakta jeśli nie to kupuj lustro nikona . Przynajmniej takie było moje odczucie .
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Domyślnie

W kategorii kompaktów chyba juz nic więcej nie dostanę... Źle mnie zrozumiałeś, lustro chcę kupić dlatego że chcę robić dobre foty, to jest moje hobby, a żeby ten post nie był nudny wtrąciłem to żeby to nie był pentax, w sumie i tak zastanawiam się tylko nad Nikonam Lub kanonem! CZYTAJ UWAŻNIE

A co do wagi to i tak w plecaku nie mma lekko bo podpięty statyw mam, FUJIKA, ZENITA, PENTACONA 4/200 HELIOSA 4M-4, więc lustro mam ale nie cyfrowe i wiem że to waży(zenit nawet więcej bo jest z metalu).
    Pentax *istDS

Domyślnie

Canon lepiej sobie radzi wyższym iso ale za to wygląda bardziej plastikowo ale ja i tak brałbym nikona solidniej wygląda pasują do niego obiektywy nikkora itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mango Zobacz posta
    i tak brałbym nikona solidniej wygląda pasują do niego obiektywy nikkora itp.
    a to ci nowość !

sorry, musiałem

Domyślnie

Cytat:Napisał mango
    i tak brałbym nikona solidniej wygląda pasują do niego obiektywy nikkora itp.

Cytat Zamieszczone przez konax Zobacz posta
    a to ci nowość !

sorry, musiałem
    To bardzo istotna sprawa.
    konax- chcialbys miec nikona do ktorego nie pasuja nikkory? bo ja nie...
    Z6III_10_10-Fisheye_14-30_15-Shift_24-120_26_28-75_45_50_105_100-400_180-600_TC2.0_DJI

Domyślnie

Dzięki, o taką odpowiedz mi chodziło! Byłem się pytac o to u fotografa w moim miescie i również radzi D80, chyba na to się zdecyduję.
    Pentax *istDS

Domyślnie

Ponieważ przeważnie stałki mają lepsze stałe światło , według mnie mają minimalnie lepszą rozdzielczość obrazu , są mniejsze i lżejsze wyjątki stanowią nikkor 14-24mm f/2.8 i jeszcze nikkor 17-35mm f/2.8 chociaż ten drugi to trochę za mało jak dla mnie szeroki uważam że w szerokim kącie minimum jak i maksimum stanowi 14mm te zoomy wyżej wymienione niestety są większe i cięższe . Oczywiście mówię tu o szkiełkach pod pełną klatkę , ponieważ uważam że nie warto kupować szkieł nie pod pełną klatkę bo w pewnym momencie przyjdzie taki czas że większość lustrzanek będzie pełną klatką i trzeba będzie kompletować od nowa całą szklarnie a na pewno nie sprzeda się po takiej cenie jak kupiłeś tylko niższej a dobre obiektywy kupuje się na dłużej niż 2-3 lata. Szerokie kąty według mnie nie są do przybliżania bo od tego są typowe zoomy .

Strona 6 z 272 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów