Close

Strona 39 z 87 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 865

Domyślnie

pozwolę sobie podzielić sięjuż nie pierwszym ale kolejnym wrażenie
    NEFy z d700, nawet 14bitowe obrabia się w CaptureOne znacznie szybciej niż te z d300 (12bitowe). Przewagę widać głównie przy 100% powiększeni obrazy przy edycji.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

zupa
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    mam pytanie czy zauważyłeś może że w przypadku wybrania zasilania z gripa przełącza Ci się samoczynnie na zasilanie z body mimo iż w gripe nadal jest naładowane aku, mnie się to często przytrafia, jednak w gripie mam 8 aku a nie oryginalną baterię

Mam podobne spostrzeżenia - czasem fisiuje z acu wciśniętymi do gripa .

Domyślnie

kurcze czyli to częsta przypadłość, ale co mnie najbardziej dziwi to to że z D300 przez 8 miesięcy nigdy mi się to nie stało, czyżby jakaś wada D700?
    pozdrawiam Piotr

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Gdzieś tam może i można, ale ja lubię w normalnych warunkach z możliwością sprawdzenia po audiofilsku . FJ, EURO GD, IMFOTO mi to zapewnia. Walizkowi importerzy tzw TIPy niestety nie, choć u Nich pewnie cena za chwilę zjedzie do 7000 kzł. Oferta EURO AGD na dziś jest nie do przebicia się wydaje
    Na razie trza się wstrzymać bo sporo niespodzianek czeka w tej konstrukcji. Żółte plamy na wysokim wzmocnieniu sygnału w mocno mieszanym świetle, podobnie jak w D300, jakieś paski WB też podobno dziwnie się sprawuje. Ale za to AF już biega lepiej bez wyczuwalnego opóźnienia znanego z D300 (za optycznymi papuguje) sam nie porównywałem D700 z D200 (wzorzec według mądrych ludzi), ale to zrobię w odpowiednim czasie trzeba to samemu zweryfikować po prostu.
    Odnoszę wrażenie, że za bardzo się przejmujesz ograniczeniami sprzętu. Poznaj, pokochaj, rób zdjęcia..
    "Nikon's DX size sensors are perfect; there's no reason to make them the archaic size of the old 35mm film frame." Ken Rockwell
    Znawca odnaleziony.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ratpaw Zobacz posta
    Odnoszę wrażenie, że za bardzo się przejmujesz ograniczeniami sprzętu. Poznaj, pokochaj, rób zdjęcia..
    Eeeeee sprzęt mnie nie ogranicza w żaden sposób. Po prostu nie lubie dyskomforu, że coś za co słono płacę powinno być teges na 102, a jest tylko na 99

Domyślnie

Eeeeee sprzęt mnie nie ogranicza w żaden sposób. Po prostu nie lubie dyskomforu, że coś za co słono płacę powinno być teges na 102, a jest tylko na 99
    Chyba nie ma na świecie takiego korpusu, który byłby IDEALNY
    Na każdy korpus Nikona narzekano
    D70s - niedoświetla
    D80 - prześwietla
    D40/x - brak napędu + ten sam pomiar światła co w D80, brak górnego lcd
    D200 - silny filtr, co objawia się mydlanymi jpg
    D300 - dziwne przebarwienia, opóźnienia AF, kłopoty z bf/ff z szkłami
    D700 - kłopoty z gripem (zasilanie), pasy przy wysokich czułościach

itd

Ciężkie życie masz Robinie z Sherwood

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    itd

Zawsze pozostają kolejne premiery
    pozdrawiam Sebastian

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Hmmm jakby to sprytnie ująć żeby poprawność polityczną zachować.
    Na korpusy generalnie nie narzekam tylko na niedopracowane do końca funkcjonalności, które w dobie lotów kosmicznych i możliwości lądowania na księżycu z precyzją jednego milimetra, mikroelektroniki wszechobecnej w naszym życiu po prostu czasem mocno irytują. Coż na krasnoludki lub księgowych firmy trzeba winę zrzucać. Trochę tych Nikonów już miałem, żaden się nie zepsuł, żaden nie zawiódł jak do tej pory. Dam im jeszcze szansę
    -----------------------------------------------------------------------
    D80 nic, a nic nie chciał mi przepalać
    D70s niestety nie niedoświatlał
    D200 ładne JPG wychodizły z wołanego rawa więc problemów z mydlanimi plikami z puszki nie znam empirycznie
    za to miał świetny AF
    D700 nie znam i na razie celowo nie poznaję
    D300 sporadyczna żółtaczka lub sinica, mozolny AF na pojedynczym centralnym, strasznie szumi na ISO 6400
    A co dla odmiany serwują w promocji sprzęty konkurencyjnych producentów nie chce mi się sprawdzać, sporo czytałem, ale ostanę się na wiedzy teoretycznej której nie powielam.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 05-09-2008 o 11:00

Domyślnie

D70s - niedoświetla
    D80 - prześwietla
    D40/x - brak napędu + ten sam pomiar światła co w D80, brak górnego lcd
    D200 - silny filtr, co objawia się mydlanymi jpg
    D300 - dziwne przebarwienia, opóźnienia AF, kłopoty z bf/ff z szkłami
    D700 - kłopoty z gripem (zasilanie), pasy przy wysokich czułościach

itd

Ufff dobrze że tu nie ma D50, wiedziałem że On jest ideałem dlatego dalej go mam
    D90|D50|S30 1.4|N 35 1.8 AF-S|N 50 1.4 AF-S|T17-50 2.8|N 85 1.8|S 12-24|SB-800|

Domyślnie

.. narzekam tylko na niedopracowane do końca funkcjonalności,
    czyli narzekasz

które w dobie lotów kosmicznych...
    Myślisz, że w statkach kosmicznych nic nie nawala? Nawala, ale one mają większość systemów zdublowane, ba niektóre są potrójne - właśnie elektronika, komputery najbardziej
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 39 z 87 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów