Jeżeli chcesz zrobić fotkę na świadomie wybranych ustawieniach to po co ci auto-iso. Jak pragniesz koniecznie mieć iso 4000 to je sobie ustaw, jeżeli akurat czułość jest parametrem na którym ci niespecjalnie zależy - od tego jest auto-iso.
Szukaj
Jeżeli chcesz zrobić fotkę na świadomie wybranych ustawieniach to po co ci auto-iso. Jak pragniesz koniecznie mieć iso 4000 to je sobie ustaw, jeżeli akurat czułość jest parametrem na którym ci niespecjalnie zależy - od tego jest auto-iso.
Chyba nie zrozumiałeś przytoczonego przykładu, ale to nic. Wątek jest o czym innym więc nie będę się wdawał tutaj w tłumaczenie czym jest błysk wypełniający i jaką ma pełnić rolę. Powiem tylko, że w tym przypadku nie spełnia swojej roli bo działa identycznie jak normalne ustawienie błysku, co weług mnie jest błędem.
Mam fajne pierwsze wrażenie z D700.
Cena konkretnie spadła w FJ o 800zł w Ero AGD poniżej 8000zł na 30 ratCzyżby Nikon chciał trochę kapuchy nagąrnąć zanim następca piątki wskoczy na rynek ?. Słuszne posunięcia i słuszny kierunek. Nawet u Sławka już grubo poniżej 8kzł
![]()
![]()
![]()
To sadyzm tu taką cene podawaćAle patrząc inaczej u nas też mozna za tyle go mieć - netto
![]()
W Singapurze coś ok 6500 PLN. Ale to nie z sadyzmu!![]()
"Sleep, my friend, and you will see
The dream is my reality"
Gdzieś tam może i można, ale ja lubię w normalnych warunkach z możliwością sprawdzenia po audiofilsku. FJ, EURO GD, IMFOTO mi to zapewnia. Walizkowi importerzy tzw TIPy niestety nie, choć u Nich pewnie cena za chwilę zjedzie do 7000 kzł. Oferta EURO AGD na dziś jest nie do przebicia się wydaje
![]()
Na razie trza się wstrzymać bo sporo niespodzianek czeka w tej konstrukcji. Żółte plamy na wysokim wzmocnieniu sygnału w mocno mieszanym świetle, podobnie jak w D300, jakieś paskiWB też podobno dziwnie się sprawuje. Ale za to AF już biega lepiej bez wyczuwalnego opóźnienia znanego z D300 (za optycznymi papuguje) sam nie porównywałem D700 z D200 (wzorzec według mądrych ludzi), ale to zrobię w odpowiednim czasie
trzeba to samemu zweryfikować po prostu.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 04-09-2008 o 14:34
Przykład zrozumiałem i niczego mi nie musisz wyjaśniać. Rozwiązaniem twojego problemu byłoby "niewielkie" poprawienie softu np. wprowadzenie priorytetów priorytetu. Np. program A - do wybranej przez użytkownika przysłony aparat dobiera w odpowiedniej kolejności:
1. czas - przy ustaleniu najdłuższego
2. czułość - przy ustaleniu najwyższej
3. siłę błysku - przy ustaleniu preferencji fotografującego.
Możliwe kombinacje: 123, 132, 213, 231, 312, 321
Myślę, że prościej jest pokręcić kółeczkiem.
Nawiązując do tematu głównego auto-iso jest rozwiązaniem genialnym, zwłaszcza korzystając z M.
Skontaktuj się z nami