Close

Strona 36 z 87 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 865

Domyślnie

Wracajac do tematu. Wlascie skonczylem druga baterie. Wynik bardzo dobry jesli chodzi o ilosc zrobionych zdjec. Przy raw + jpg normal lub fine i dosc czestym uzywaniu lcd.. jak to na poczatku.. na dwoch bateriach, jedna w gripie druga w body, zrobilem 2896 zdjec, co daje ok 1448 na jednej baterii...super.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Z dodatkowych "pierwszych wrazen" - auto DX czyli przechodzenie w tryb DX po podpieciu obiektywu DX nie dziala z sigmą 10-20. Trzeba za kazdym razem recznie przestawiac. Pewnie nie bedzie dzialalo z niczym innym niz nikkor - ale nie mam zadnego nikkora DX zeby sprawdzic.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    Wracajac do tematu. Wlascie skonczylem druga baterie. Wynik bardzo dobry jesli chodzi o ilosc zrobionych zdjec. Przy raw + jpg normal lub fine i dosc czestym uzywaniu lcd.. jak to na poczatku.. na dwoch bateriach, jedna w gripie druga w body, zrobilem 2896 zdjec, co daje ok 1448 na jednej baterii...super.
    mam pytanie czy zauważyłeś może że w przypadku wybrania zasilania z gripa przełącza Ci się samoczynnie na zasilanie z body mimo iż w gripe nadal jest naładowane aku, mnie się to często przytrafia, jednak w gripie mam 8 aku a nie oryginalną baterię
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Nie zauważylem niczego takiego, jednak pracowalem tylko na bateriach en-el3e. Jada do mnie nowe aku AA i dopiero bede sprawdzal ten typ zasilania, ale raczej bardziej z ciekawosci bo przy tak dobrych wynikach zwyklego aku, paluszki beda glownie jako backup i czasem dla fps
    Ostatnio edytowane przez skulinski ; 01-09-2008 o 00:29
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

też mam 2 baterie, ale druga siedzi w w D300, a że mam 2 komplety po 8 Enelopów i Recyko to jeden idzie do gripa w sumie nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać te 8 kl/s a drugi jest do lampy, której w sumie coraz mniej używam więc praktycznie nie zmieniam w lampie na jednej imprezie
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    Z dodatkowych "pierwszych wrazen" - auto DX czyli przechodzenie w tryb DX po podpieciu obiektywu DX nie dziala z sigmą 10-20. Trzeba za kazdym razem recznie przestawiac. Pewnie nie bedzie dzialalo z niczym innym niz nikkor - ale nie mam zadnego nikkora DX zeby sprawdzic.
    zapewne masz te sigme nieco starszą (ja też). W nowych jest OK. Można dac do serwisu sigmy szkło i ci je "zmodernizują" darmowo, nawet po gwarancji. http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/168
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

Właśnie teraz wszedłem na stronke i chciałem linka podać Uprzedziłeś mnie.
    Do tej pory nie właziłem za bardzo w wątki z testami tego sprzęciku - wczoraj coś mnie pokusiło i... ja kcem D700 hehehe

Domyślnie

W życiu nie zrobiłem żadnego testu. Jednak byłem ciekaw czy w D3 jest również efekt z tymi jaśniejszymi liniami.
    Oczywiście D3 nadal robi świetnej jakości zdjęcia i fotografowanie nim to wielka przyjemność. Pewnie gdyby nie ten wątek to bym o tych liniach nawet nie wiedział.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yelen Zobacz posta
    Jednak byłem ciekaw czy w D3 jest również efekt z tymi jaśniejszymi liniami.
    Ops...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Strona 36 z 87 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów