Close

Strona 59 z 96 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Bonzo
    Gość

Domyślnie

aparat ma służyć do robienia zdjęć to tak jak byś w młotku miał np odtwarzacz MP3 bo fajnie podczas wybijania gwożdzi posłuchać muzyki ludzie opanujcie się co do odbiorców to bez obawy znajdą się jak na wierze z bazarku tylko dlaczego ja mam za to płacić skoro tego nie chce , ale tez nie chce Nikonowi płacić za wyższy model bo w niższym zainstalowali pralke niech zrobią np dwa modele w takiej samej cenie czyli Nikon D90MIX i Nikon D90

Fenek ja się dowartościowywać nie musze , robie zdjęcia a nie bawie sie w gadżeciarstwo i zbieractwo i tryby które wymieniłem są wystarczające na temat motłochu się nie wypowiadam bo moge być niemiły
    Ostatnio edytowane przez Bonzo ; 03-09-2008 o 00:12

Domyślnie

Z takim purystycznym podejściem można wnioskować o usunięcie wyświetlacza LCD. Bo aparat nie służy do oglądania zdjęć. I aparat powinien być już znacznie tańszy o 100-200zł.

Nie zapominajcie, że D90 to aparat amatorski dla rynku globalnego. (albo jak to nikon określa "model popularny") My Polacy ze względu na niskie zarobki i droższe ceny musimy znacznie więcej wydać swojej pensji niż np. Amerykanin. Stąd też wiele globalnie amatorskich modeli u nas znajduje nabywców-półprofesjonalistów.

PS
    Szkoda, że nie da się zliczyć ile procent wszystkich zdjęć zostało zrobionych w trybie auto. Wynik mógłby zaskoczyć.

Oszczędny w słowach Awatar Przemo
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonzo Zobacz posta
    tylko dlaczego ja mam za to płacić skoro tego nie chce
    Nikt ci nie karze za nic płacić.Nie chcesz mieć wodotrysków kup D80,chcesz lepszą matrycę kup Canona jak D300 za drogie.Już z samych wypowiedzi na forum wynika,że więcej osób jest zadowolona z filmików w D90,więc to chyba dobre posunięcie Nikona.No i wreszcie przestańcie pisać w kółko o tym samym,ile można.
    Pozdrowienia Przemo
    D300,T11-16f2.8,N24-70,TC 1.7,SB600,SanDisk ExtremeIII i IV,Sherpa 600n,B+W MRC UV,Lowepro Sling Shot 200AW.

Domyślnie

"aparat ma służyć do robienia zdjęć to tak jak byś w młotku miał np odtwarzacz MP3 bo fajnie podczas wybijania gwożdzi posłuchać muzyki"

Sa jeszcze rekawice z latarka. Dobrze sie sprawdzaja w serwisach.

Do pracy, to na kolach smigamy? Po co? przeciez mozna pieszo...

btw, jest jeszcze Zenit, bez nikomu nie potrzebnej matrycy,
    a przy wyjazdach w obcy teren i tak bede sobie wrzucal mapy na karte
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Witam, ponownie, nie wiem czy to było ale nie doczytałem nigdzie. Filmy ok ale jak filmy to dźwięk.
    Jeśli filmy jakość hd to dźwięk stereo i to nie byle jaki, mikrofony powinny mieć dobre chcrakterystyki kierunkowe, oraz musi pokrywać pełne pasmo, a z doświadczenia wiem że dźwiękowi potrafi wszystko przeszkodzić w dobrej jakości, więc w aparacie na bank się coś znajdzie. Zobaczymy jak towszystko się sprawdzi na rynku, czy konkurencja pójdzie wślady nikona....
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Nikon zrobił aparat po to aby ludzie go kupowali... marketing się dowiedział, że ludzie pytają o filmiki to je dołączyli... nie oszukujmy się... D90 jest lustrzanką z półki entry-level a kto o taką głównie pyta ? Ci co przesiadają się z kompaktów a tam są filmiki i jest LV... Z dodatkowych ficzerów korzystać nie trzeba i nie sądze aby cena była wygórowana (999$ - wiem że cena w Polsce nieco inna) A co jeśli np ja i owszem nie potrzebuje LV ale już np moja dziewczyna lubi LV jak sobie coś chce sfotografować, to co mam jej kupić drugi aparat bo paru z Was tego nie chce ? Swoim obecnym aparatem nakręciłem kilka filmików i jakoś żyję... ręce mi nie uschły... Naprawdę Nikon nie zmusza nikogo do kupowania aparatu a już tym bardziej do wykorzystywania wszystkich funkcji... Takie jest moje zdanie jako targetu Nikona - tak planuje przesiąść się z hybrydy Fuji na Nikona D90...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Właściwie to zgodnie z tą filozofią to i ja się mogę polansować. Używam przcież starusieńkiej SB-25, bo po co te całe głupie CLS'y, lampa ma przecież tylko błyszceć i nic więcej, pozostałe wodotryski podnoszą tylko jej cenę... i wogóle nawet regulacji mocy też nie powinna mieć bo przecież można po staremu domykać przysłonę... to ci dopeiro szpan.

EOT

Pozdrawiam
    D70 | D80 + GRIP | 50/1.4 | 18-70/3.5-4.5 | 70-300/4.5-5.6 VR | SB-25 |

Domyślnie

@fader_audio
    No pewnie, że pójdzie w jego ślady. Czy wyobrażasz sobie żeby machina marketingowa Sony popuściła taki bajer?

Przykład z młotkiem i mp3 to strasznie mocne przerysowanie sprawy. Bo to są dwa przedmioty o bardzo różnych funkcjach i cechach. A skoro praktycznie każde nowe lustro ma już Live View, to filmiki wydają się wręcz ewolucją tej cechy. I znajdzie się na pewno sporo osób, które będą umiały bardzo ciekawie wykorzystać tą funkcję mimo braku AF. I nie będą potrzebowali do tego kamer za grube dziesiątki tysięcy złotych. No przykro mi ale w modelu amatorskim musi być nagromadzenie funkcji które mogą spodobać się jak największej rzeszy amatorów. A cena zapowiada się za ten zestaw dosyć przyzwoita.
    Ja mógłbym powiedzieć:
    - na ch... mi bracketing, powinni to wywalić. (bo ja nie robię HDRów ani niczego, gdzie bkt się przydaje)
    - a ja bym wolał 4 mpix żeby jakość obrazu była jak w D3/D700
    itd. itp.

A i tak to marudzenie na nieszczęsne filmiki jest mniejsze niż się niektórzy spodziewali.

Okej, może faktycznie lepiej zakończyć temat. Wzorem większości tego typu dyskusji forumowych i tak do niczego dobrego to nie doprowadzi.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Co do płacenia za niepotrzebne ficzery - dodatek filmików, mp3 i tym podobnych gówienek kosztuje pewnie kilka centów w przeliczeniu na sztukę co widać po kompaktach a puszka sprzedażą zapewne zdeklasuje konkurencję. Bez różniastych LV, filmików, pierdzików i innych dupododatków raczej nie byłoby na to najmniejszych szans. Puszka byłaby wtedy tańsza? Wątpię...
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

Ale się wszyscy tych filmów uczepili. Już zaczyna mnie to denerwować. Ja w C40D miałem LV i go nigdy świadomie nie użyłem, bo nie miałem takiej potrzeby.
    Tak samo z filmami, dajcie spokój! Jak ktoś nie chce to nawet o tej funkcji nie będzie myślał! Aparat ma tyle zalet (szczególnie wyskokie ISO), że filmiki mu nie w głowie!
    Ja z D300 dałem sobie spokój, bo głównie zależy mi na matrycy.
    D90

Strona 59 z 96 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów