Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Gross Rosen Rogoźnica

Już kilka razy przymierzałem się, żeby tam wstapić. W końcu się udało.

Nie pasował mi kolor do tego miejsca, tym bardziej, że dzień był słoneczny, a niebo niebieskie, a więc BW.

1. Gross Rosen miejsce kaźni 40 tys. osób.

2. Brama wejściowa.

3. Fundament bloku przyjęć.

4. Pasiak.

5. Widok na bramę.

6. Droga do nikąd.

7. Krematorium polowe.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Nigdy nie mogę spokojnie oglądać zdjęć z takich miejsc. Pewnie dlatego też do tej pory nie wybrałem się do żadnego obozu i chyba już się nie wybiorę.
    Dobry reportaż - dla mnie.
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

dlatego czasami uwazam ze jestem psychiczny - bo mnie takie zdjecia ani miejsca w ogole nie ruszaja ;]

ale zdjecia fajne, przyjemne ziarno
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    dlatego czasami uwazam ze jestem psychiczny - bo mnie takie zdjecia ani miejsca w ogole nie ruszaja ;]

ale zdjecia fajne, przyjemne ziarno
    A ja myślę, że to jest sprawa indywidualna i zależna od konstrukcji psychicznej ( nic nie sugeruję - Boże broń ).
    Zresztą, mnie w dzieciństwie i młodości karmiono inną propagandą niż dzisiaj młodszych.
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

dobre spokojne kadry, aczkolwiek nudne. Dramatyzmu i sczczególnego klimatu miejsca - brak.
    A tak btw nie bał bym sie nawet i pocztówkowych kolorów. Mogłyby kontrastować z ponurą symboliką obozu.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

bo uzyskanie dramatyzmu miejsca zabiłoby reporterską relację...to w tym miejscu będzie trudne do osiągnięcia i na pewno nie na szybkim zwiedzaniu...

a jak chcesz kolor, to zobacz jak to było u mnie 2 lata temu...http://tinyurl.com/y8gbhr
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Podoba mi się bw - jak uzyskane?
    Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

Obejrzałem oba reportaże. Faktycznie kolor może kontrastować z "ponura symboliką obozu" i mz tez dodatkow przy zestawieniu zdjęć kolor i bw.

Co jakiś czas wrato sobie przypomnieć historię..

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    a jak chcesz kolor, to zobacz jak to było u mnie 2 lata temu
    U Ciebie było szaro, a u mnie błekitne niebo, białe chmurki i słońce, niektóre kadry az kłuły w oczy.
    Cytat Zamieszczone przez Imago Zobacz posta
    Podoba mi się bw - jak uzyskane?
    No właśnie, takich pytań się zawsze boję, bo z obróbki nie jestem zbyt biegły. Po prostu, saturacja na zero, więcej niż zwykle kontrastu, trochę levelsy regulowane w miare potrzeby. Nic więcej.
    Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Co jakiś czas wrato sobie przypomnieć historię..
    A nawet trzeba. Sa jednak tacy, co wolą ja tworzyć.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    bo uzyskanie dramatyzmu miejsca zabiłoby reporterską relację...to w tym miejscu będzie trudne do osiągnięcia i na pewno nie na szybkim zwiedzaniu...

to prawda. takie tematy - zdaje sie na pierwszy rzut oka, łatwizna - sa trudne, praco- i czasochłonne.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów