Szukaj
dla mnie to zdjęcie nic nie wnosi. Z D300 moim zdaniem lepiej to wygląda, ale to jedynie "luźne" porównanie i moja wyobraźnia jak to zdjęcie wyglądałoby z D300. Dla mnie tak naprawdę właściwości iso1600 można dopiero zobaczyć w ciemnym pomieszczeniu, pokoju, kościele, koncercie, bo tam przeważnie się go używa.
Pozdrawiam,
Grzegorz Tadych
pn, ja już się gubię.. Ty co chwile co innego piszesz...
Raz, że Nikon D300 to sprzet dla Ciebie, że sobie go kupisz itd... Potem, że Canon jest świetny, matryce C są świetne itd... Nikon sux.
Następnie wpada ktoś z CB, pieje nad C , więc Ty znowu zwrot w zeznaniach, że C to badziew, następnie riposta ze strony Nikoniarzy, więc Ty kolejny zwrot tym razem przeciwko N. Normalnie wymiękam![]()
Jak taki kurek na dachu - "tak zapieje jak wiatr zawieje".
ps. Sorki, ale tak obserwuję to co piszesz (tu i w temacie o 50D) od jakiegos czasu i ciężko mi Cię zrozumieć![]()
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 02-09-2008 o 12:05
Jak to co innego?!?
1. Matryce Canona sa swietne i przewidywalne i nieokrojone z ISO.
2. Ostatnie matryce Nikona sa tez niezle, daja super jakosc, niestety sa okrojone z ISO.
3. Wbrew powszechnym zachwytom nie podobaja mi sie wysokie ISO z nowych matryc Nikona.
4. Wbrew powszechnej opinii uwazam, ze ISO powyzej 800 sa w Canonach 20D/30D/40D kiepskie.
5. Nie podoba mi sie ISO od 200 przy jednoczesnym braku 1/8000s w nowym Dxx. Taka wydmuszka troche. Okraja sie wlasciwosci fotograficzne, daje glupoty typu filmiki.
6. Podoba mi sie puszka D300. Dla niej przezyje brak uzywalnego ISO 100, chociaz z wielkim bolem.
Innych opinii nie wypowiadalem. Jakie tutaj widzisz sprzecznosci?
PS. Moze chodzi Ci o to, ze widze mankamenty aparatow Nikona i Canona, a nie tylko jednej firmy jak np. Kuba? No coz, dla mnie to tylko narzedzie, a nie wyznanie wiary.
Ostatnio edytowane przez pn ; 02-09-2008 o 12:11
Nikon F-501, Canon 30D
Tylko, że ja tam widze ISO 3200
"Orientacja obrazka: 1
Data i czas modyfikacji pliku: 2008:07:29 02:14:06
Wykonano za pomocą urządzenia: NIKON CORPORATION
Model urządzenia: NIKON D90
Oprogramowanie: Ver.1.00
Czas ekspozycji: 0,0008
Wartość przysłony: 5
Program ekspozycji: 3
Czułość ISO: 3200"
Rzeczywiście niezłego zonka zrobiłem ale się poprawiam iso 1600 http://www.fotopolis.pl/download/DSC_0038.JPG i nadal twierdzę że z końcową oceną aparatu trzeba poczekać na egzemplarze produkcyjne i ich zdjęcia
puszka plus słoiki
aparat powinien mieć dobra matryce pełno klatkową , tryby A,S,M , ustawianie czułości , wysotrzanie, i to na tylejak tak sobie patrze na specyfikacje i czytam co w menu jest to mmnie zastanawia kiedy wy będziecie robić zdjęcia , bo tak rozbudowane menu to dla mnie totalna pomyłka
ciekawi mnie też ile faktycznie funkcji tego aparatu wykorzystujecie obecnego jak i przyszłego jaki kupicie
ja używam centralnego punktu AF i tryby A,M reszty mogło by nie być
wkrótce chciałbym zmienić body , ale jak widze to po za szafami grającymi nic ciekawego na rynku nie będzie troche mnie to zniesmacza
mam nadzieje że przynajmniej jedna firma się opanuje troche i pozostanie przy prostych standardowych aparatach (może Canon ?).
mały obrazekdo moich i 99,9999% użytkowników wystarczająca
tylko za rozsądną cene bo jak widze cene za aparat 7tys to mnie ogarnia pusty śmiech nie wspominając o tych droższych
![]()
no to nawet , dwa rodzaje matryc do wyboruale nie to co zaczynają oferować po za matrycami
![]()
Pamiętacie taki BUM na wierze z bazaru z diodami co migały w rytm muzyki nie zawsze ale jednak
i miały napisane na głośnikach 2000Watt
to zaczyna się właśnie dziać w dziale fotograficznym jednym słowem FOLKLOR
![]()
Skontaktuj się z nami