Close

Strona 57 z 96 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtad Zobacz posta
    czyżby w takim układzie miało być tak jak w przypadku D80/D200, że matryca z D80 niby(???) szumi mniej? Ja myślę, że matryca w D90 może być taka sama, ale soft nieco inny i to może się przyczynić do innej "charakterystyki" szumu.
    Stary, nie pytaj mnie, bo ja nie pisałem tego, że to może być inna matryca Pytaj tych co tak twierdzą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterixII Zobacz posta
    obejrzyjcie sobie choćby to tak dla porównania iso 1600 d90 http://www.fotopolis.pl/download/DSC_0037.JPG tylko spokój nas uratuje )
    dla mnie to zdjęcie nic nie wnosi. Z D300 moim zdaniem lepiej to wygląda, ale to jedynie "luźne" porównanie i moja wyobraźnia jak to zdjęcie wyglądałoby z D300. Dla mnie tak naprawdę właściwości iso1600 można dopiero zobaczyć w ciemnym pomieszczeniu, pokoju, kościele, koncercie, bo tam przeważnie się go używa.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

pn, ja już się gubię.. Ty co chwile co innego piszesz...
    Raz, że Nikon D300 to sprzet dla Ciebie, że sobie go kupisz itd... Potem, że Canon jest świetny, matryce C są świetne itd... Nikon sux.
    Następnie wpada ktoś z CB, pieje nad C , więc Ty znowu zwrot w zeznaniach, że C to badziew, następnie riposta ze strony Nikoniarzy, więc Ty kolejny zwrot tym razem przeciwko N. Normalnie wymiękam
    Jak taki kurek na dachu - "tak zapieje jak wiatr zawieje".

ps. Sorki, ale tak obserwuję to co piszesz (tu i w temacie o 50D) od jakiegos czasu i ciężko mi Cię zrozumieć
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 02-09-2008 o 12:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    pn, ja już się gubię.. Ty co chwile co innego piszesz...
    Raz, że Nikon D300 to sprzet dla Ciebie, że sobie go kupisz itd... Potem, że Canon jest świetny, matryce C są świetne itd... Nikon sux.
    Następnie wpada ktoś z CB, pieje nad C , więc Ty znowu zwrot w zeznaniach, że C to badziew, następnie riposta ze strony Nikoniarzy, więc Ty kolejny zwrot tym razem przeciwko N. Normalnie wymiękam
    Jak taki kurek na dachu - "tak zapieje jak wiatr zawieje".

ps. Sorki, ale tak obserwuję to co piszesz od jakiegos czasu i ciężko mi Cię zrozumieć
    Jak to co innego?!?

1. Matryce Canona sa swietne i przewidywalne i nieokrojone z ISO.
    2. Ostatnie matryce Nikona sa tez niezle, daja super jakosc, niestety sa okrojone z ISO.
    3. Wbrew powszechnym zachwytom nie podobaja mi sie wysokie ISO z nowych matryc Nikona.
    4. Wbrew powszechnej opinii uwazam, ze ISO powyzej 800 sa w Canonach 20D/30D/40D kiepskie.
    5. Nie podoba mi sie ISO od 200 przy jednoczesnym braku 1/8000s w nowym Dxx. Taka wydmuszka troche. Okraja sie wlasciwosci fotograficzne, daje glupoty typu filmiki.
    6. Podoba mi sie puszka D300. Dla niej przezyje brak uzywalnego ISO 100, chociaz z wielkim bolem.

Innych opinii nie wypowiadalem. Jakie tutaj widzisz sprzecznosci?

PS. Moze chodzi Ci o to, ze widze mankamenty aparatow Nikona i Canona, a nie tylko jednej firmy jak np. Kuba? No coz, dla mnie to tylko narzedzie, a nie wyznanie wiary.
    Ostatnio edytowane przez pn ; 02-09-2008 o 12:11
    Nikon F-501, Canon 30D

Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Marne. Jeszcze gorzej jak w moim 30D, ktory tez ma kiepskie ISO 1600.
    Tylko, że ja tam widze ISO 3200

"Orientacja obrazka: 1
    Data i czas modyfikacji pliku: 2008:07:29 02:14:06
    Wykonano za pomocą urządzenia: NIKON CORPORATION
    Model urządzenia: NIKON D90
    Oprogramowanie: Ver.1.00
    Czas ekspozycji: 0,0008
    Wartość przysłony: 5
    Program ekspozycji: 3
    Czułość ISO: 3200"

Domyślnie

Rzeczywiście niezłego zonka zrobiłem ale się poprawiam iso 1600 http://www.fotopolis.pl/download/DSC_0038.JPG i nadal twierdzę że z końcową oceną aparatu trzeba poczekać na egzemplarze produkcyjne i ich zdjęcia
    puszka plus słoiki

Domyślnie

W porownaniu do D70s, to tak. Ale w ogole do uzycia??? Nedznie.

Canonierzy tez tak zawsze zachwalali wysokie ISO u siebie, a tymczasem w moim 30D max. ISO 800 jest akceptowalne. Powyzej - dziadostwo.
    Marne. Jeszcze gorzej jak w moim 30D, ktory tez ma kiepskie ISO 1600.
    Może powinieneś zacząć zdjęcia robić a nie podniecać sie 100% cropem na ekranie. To pomaga. Na trolowanie też....

Bonzo
    Gość

Domyślnie

aparat powinien mieć dobra matryce pełno klatkową , tryby A,S,M , ustawianie czułości , wysotrzanie, i to na tyle jak tak sobie patrze na specyfikacje i czytam co w menu jest to mmnie zastanawia kiedy wy będziecie robić zdjęcia , bo tak rozbudowane menu to dla mnie totalna pomyłka ciekawi mnie też ile faktycznie funkcji tego aparatu wykorzystujecie obecnego jak i przyszłego jaki kupicie ja używam centralnego punktu AF i tryby A,M reszty mogło by nie być wkrótce chciałbym zmienić body , ale jak widze to po za szafami grającymi nic ciekawego na rynku nie będzie troche mnie to zniesmacza mam nadzieje że przynajmniej jedna firma się opanuje troche i pozostanie przy prostych standardowych aparatach (może Canon ?).

Bonzo
    Gość

Domyślnie

mały obrazek do moich i 99,9999% użytkowników wystarczająca tylko za rozsądną cene bo jak widze cene za aparat 7tys to mnie ogarnia pusty śmiech nie wspominając o tych droższych

Bonzo
    Gość

Domyślnie

no to nawet , dwa rodzaje matryc do wyboru ale nie to co zaczynają oferować po za matrycami Pamiętacie taki BUM na wierze z bazaru z diodami co migały w rytm muzyki nie zawsze ale jednak i miały napisane na głośnikach 2000Watt to zaczyna się właśnie dziać w dziale fotograficznym jednym słowem FOLKLOR

Strona 57 z 96 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów