Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Karta do D300

Domyślnie Karta do D300

Witam
    Potrzebuję zakupić pamięć do mojej dtrzysetki i proszę o poradę. Jadę w świat i nie chce ciągnąć z sobą laptopa. Myślę o 2 kartach po 8Gb lub jednej 16GB. No i właśnie ceny kart pqi mocno kuszą. Czy ktoś ma doświadczenia z tymi kartami? Jak to pracuje z D300? Dotąd używam głównie Sandiska i Kingstona. Z Sandiskiem zero problemów z Kingstonem niestety były problemy. Jak to jest z tym pqi? Co radzicie?
    A
    FX...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 12zero4 Zobacz posta
    Potrzebuję zakupić pamięć do mojej dtrzysetki i proszę o poradę. Jadę w świat i nie chce ciągnąć z sobą laptopa. Myślę o 2 kartach po 8Gb lub jednej 16GB. No i właśnie ceny kart pqi mocno kuszą. Czy ktoś ma doświadczenia z tymi kartami? Jak to pracuje z D300? Dotąd używam głównie Sandiska i Kingstona. Z Sandiskiem zero problemów z Kingstonem niestety były problemy. Jak to jest z tym pqi? Co radzicie?
    Nie wypowiem sie na temat PQI, bo nigdy nie mialem. Przewalkowalem jednakze Sandiski, zaczynajac od tych najwolniejszych z niebieska naklejka, poprzez Ultra II, Extreme III, a na Extreme IV oraz Ducati konczac. Uzywalem ich w 6 puszkach Nikona (2x D70, 2x D200, 2x D3) -- i przenigdy nie mialem z nimi problemow. Zastanow sie, czy zdjecia z Twojej podrozy sa tak malo istotne, ze mozesz zaryzykowac ich utrate (nawet jesli mialoby to byc np. 10%), kosztem 100 czy 200 zl oszczednosci. Tym bardziej, ze po powrocie tych kart przeciez nie wyrzucisz, tylko dalej beda Ci sluzyc do zapisywania pewnie rownie waznych ujec.
    Szukanie oszczednosci w tak newralgicznym dla istnienia zdjec elemencie calej ukladanki, to nie jest dobry pomysl.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Zdecydowanie też polecam Sandiski, mam ich 8szt. i nigdy z nimi mnie miałem żadnych problemów.

Domyślnie

Popieram to co napisał Sting, oszczędność w tym przypadku nie popłaca. Wykonywanie fotek to jest złożony proces ułożony w łańcuch, najsłabszym ogniwem może się okazać karta. Ja używam Sandiski i Lexara bo do nich mam zaufanie.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Popieram to co napisał Sting
    hahahaha

A co do tematu, podpisuje sie pod kolegami. obecnie mam 2 sandiski CF zero problemow, wczesniej jakies 5 SD tez sandiski, i rowniez zero problemu.
    d700

Domyślnie

Przez 8 miesięcy używałem (D300 sprzedane) 2 x PQI 8 Gb i 2 x Lexar UDMA 4 Gb - zero problemów.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Mam również jedną PQI 8 GB (zakupiona zresztą u nas na forum), która mnie nigdy nie zawiodła, powiem jednak szczerze, że wiekszym zaufaniem darzę moje Sandiski.
    W sumie nie wiem dlaczego? Może to tylko dlatego, że znacznie więcej za nie zapłaciłem.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Cóż, oryginalny nie będę: SANDISK.
    Choć PQI używam również - i uważam, że są to karty lepsze niż obecny Kingston, który jeszcze w D80 potrafił robić problemy z wyświetlaniem niektórych zdjęć.
    Godny polecenia jest również PRETEC.
    Art
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Domyślnie

Używam od dwóch lat tylko PQI i żadnych problemów -polecam.
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Sandisk i Pretec x233 rozsądne pieniądze dobre możliwości. mam 2 Sandisk 1gb i 8gb, jedną PQI 4gb i 2x 16gb PRETEC x233. wszystkie śmigają z d200 id300 bez żadnych problemów.
    trochę zabawek nikona

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów