Close

Strona 49 z 96 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Mnie najbardziej zainteresowała opinia kaleida, że d90 rejestruje zauważalnie lepiej na wyższym iso od d300. Tej opinii można wierzyć, a to oznacza ciągły postęp w jakości matryc. Super. Może nie będę musiał ciułać aż na d300, gdy będę wymieniał puszkę. Małe szumy, dużo detalu w obrazku, porządny wizjer i rewelacyjny lcd to jest to czego mi brak w d70s. Po prostu ułatwią życie. A filmiki? Nie ma co się pieklić jak niektórzy. Jakby ich nie było nie łudźcie się, że zamiast byłby, np. af z d300. Tak dobrze to nawet w Erze nie ma.
    PS. Kiedy wątek pt. "czy d90 to przejściówka?"
    Daniel
    D90, S 10-20/4-5,6, Tamron 17-50/2.8, Tamron 90/2,8, Nikkor 70-300VR, S 150-500 OS, Manfrotto 055XPROB

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    to bylo pytanie retoryczne
    Sorki, nie załapałem, myślałem, że bezczelnie opluwasz D300 Z całą pewnością jakieś wady posiada ale który aparat ich nie ma?
    Nikon D300 , T 17-50/2.8, N 70-300 VR, T90/2.8, SB600, S 50/1.4 HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dwl Zobacz posta
    PS. Kiedy wątek pt. "czy d90 to przejściówka?"
    ja już chciałem założyć wątek pt: "Kupić D90 czy czekać na D100? ", no ale pojawił mi się problem i nie napisałem . Problem z nazwą, bo D100 już był.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

spoksik
    jest ciezszy co czasami jest wada a czasami zaleta. tak samo wiekszy. kosztuje wiecej, pytanie tylko o ile. no i czasami cos dziwnego potrafi zrobic z kolorami
    z drugiej strony uchwyt d300 bez gripa jest lepszy dla mnie niz d80 z gripem. no ale kto co lubi
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

a ja chcę zobaczyć miny niektórych, jak będą filmy w puszkach Dxxx albo Dx - i wtedy co, migracja do Canona? Ale zaraz zaraz, oni też będą mieli to samo

mamy tu problem "nadbudowy", o którym wspomniał nieboszczko Marks Karol - każda zmiana rodzi opór. Zrobili LV - podniosły się głosy oburzenia - "jak można kadrować nie przez wizjer", teraz to samo z filmikami... zgadzam się dwl, czasem będziecie chcieli nakręcić dzieciaka i już dla samego tego faktu warto się cieszyć, że taka możliwość istnieje

d90 rządzi
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyetya Zobacz posta
    zgadzam się dwl, czasem będziecie chcieli nakręcić dzieciaka i już dla samego tego faktu warto się cieszyć, że taka możliwość istnieje

d90 rządzi
    albo co gorsza jakiś backstage na plenerach

Domyślnie

a ja sie wylamie i po prostu w obliczu premiery d90 zycze wszystkim zdrowego rozsadku i zarazem silnych nerwow przy dokonywaniu wyboru puszki oraz duzo szczescia i zadowolenia z robienia zdjec, o co chyba w fotografii chodzi

pozdrawiam wszystkich zdecydowanych na tak lub nie i tych ktorzy sie wahają
    pozdrawiam,
    Krzysiek

Domyślnie

Jest już pierwsza internetowa oferta sprzedaży:
    http://www.komputronik.pl/Aparaty_cy...2,cpsrc,ceneo/
    Cena: 3289zł. Czyli tak jak było w zapowiedziach.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyetya Zobacz posta
    każda zmiana rodzi opór...będziecie chcieli nakręcić dzieciaka i już dla samego tego faktu warto się cieszyć, że taka możliwość istnieje
    Sam jestem ciekaw jak zareagują inni i czy Nikon odważy się wrzucić to do wyższych modeli. Filmiki OK ale do kamery im jeszcze brakuje. Z drugiej strony przeważnie biorę albo kamerę (za słaba do zdjęć pomimo full HD) albo aparat (a tu odwrotnie ). Ale to już trzeba planować, niektórych rzeczy jednak się zaplanować nie da...

PS. it's better to give than to receive :P
    Nikon D300 , T 17-50/2.8, N 70-300 VR, T90/2.8, SB600, S 50/1.4 HSM

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Oborniki Śląskie

Domyślnie

To jak to jest panowie z tą korekcją AF w D90, ma to czy nie?

Strona 49 z 96 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów