poszlo gladko, bo Nikon ma ten ficzer, a inni nie maja. jakby to inni pierwsi wprowadzili,
to wiekszosciowy chor by twierdzil, ze "filmow nie bylo, nie ma i nigdy nie beda potrzebne"![]()
Szukaj
poszlo gladko, bo Nikon ma ten ficzer, a inni nie maja. jakby to inni pierwsi wprowadzili,
to wiekszosciowy chor by twierdzil, ze "filmow nie bylo, nie ma i nigdy nie beda potrzebne"![]()
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
A czytałeś cały ten wątek?
Mnie ciekawi jeszcze jedna rzecz. Póki co to nie ma racji bytu, bo 90 nie mierzy z manualami, więc i nie ma jak filmować. Ale jakby taką funkcję wprowadzić do wyższego modelu, to nawet jeśli wciąż będzie okrojona z możliwości zmiany przesłony, to może będzie można to robić manualnie pierścieniem przysłon.
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
wlasnie - jak już wspomniał jeden z kolegów wcześniej dla posiadacza d80 nowy d90 to bdb opcja, pasują akcesoria, karty - to wszystko też robi cenę. Mi np. uszczelnienia i pomiar z manualami są potrzebne jak 90letniej staruszce plastry evra i escapelle, cam1000 i 4.5kl/s wystarczą i tak samo będzie w przypadku 90% użyszkodników, dodatkowo w większości robię w jpg a jak jeszcze matryca będzie lepsza niż w d300 - czego chcieć więcej?
Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
mnie tam nic nie dziwi. może trochę byłem zaskoczony filmem (nie spodziewałem się) ale po chwili doszło do mnie, że przecież wcześniej czy później by to nastąpiło. moment wybrali najlepszy. film - na pewno dla niektórych fajna sprawa. poza tym w filmie zastosowanie ma większość technik stosowanych w fotografii i na odwrót.
a tak na marginesie to moim zdaniem nic tak nie oddaje emocji i radości chwili jak pojedyncza fotografia.
dla mnie filmiki fajna sprawa, ile to razy brałem kompakt od żony, lub syna, by "nakręcić" dziecko, jak się bawi itp. i myśle, ze nie jestem odosobniony w takim zastosowaniu-teraz będzie to możliwe w każdej chwili![]()
to bylo pytanie retorycznebo wedlug mnie wlasnie ten cmos to wystarczajacy powod zmiany d80 na d90, nie mowiac o lepszym jak na moj gust uchwycie.
co do d300 to Ty znasz podowy, i dobrze. ale wiekszosc by zmienila bo to wyzszy model. ale nie jest w stanie sensownie okreslic czy jest to w stanie wykorzystac i na ile im to potrzebne. bo d300 ma tez wady w stosunku do d90.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
Skontaktuj się z nami