Close

Strona 40 z 96 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kabanos Zobacz posta
    Oglądał ktoś już porównania na tej stronie:
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    ta pucha praktycznie nie szumi(luknijcie ISO6400 z D90 i porównajcie z ISO3200 z 40D) ale nie wiem jakim szkłem robili bo jakieś takie mydełko jest
    Jeżeli te fotki można uznać za wiarygodne, to powiem szczerze, że na taką puszkę Nikona w rozsądnej cenie czekałem... Wysokie ISO akceptwalne, nawet w kryzysowej sytuacji ISO 6400 jest do przyjęcia...
    Bardzo mi się podoba to ISO...
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keda Zobacz posta
    kurcze nie wiem czy mi na oczy padlo, lecz moje ISO 800 z D70s jest duzo gorsze niz tutaj prezentowane ISO3200

zaryzykuje stwierdzenie ze nawet w porownaniu z ISO6400 u mnie jest duzo gorzej.....

fakt trzeba wziasc pod uwage ze bylo chyba dobre oswietlenie, zatem w gorszych warunkach pewnie bedzie sobie gorzej radzil, choc widac ze matryca pieknie sie prezentuje...
    hehe... nie kop emeryta, bo Ci jeszcze na zlosc przestanie zdjecia robic

Domyślnie

Tak również porównuję:
    prawa strona - D90, iso 6400
    lewa - 40D, iso 3200

i nie widzę, by D90 tracił detal - wystarczy sobie popatrzeć na etykietę wina i ramkę wokół napisu "Hellas"
    Natomiast szum na butelce jest mniejszy, mimo różnicy 1EV ... Co więcej to na pliku z Canona na butelce widać wyraźne spłaszczenie przejść tonalnych.

Domyślnie

D90 wygląda lepiej
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

ciekawe jak jest z obrazowaniem na niskim iso, szczegolami, wzgledem np. 40d

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hallucinogen Zobacz posta
    na poczatku czytalem ten watek z wypiekami na twarzy a teraz nie ogarniam bicia piany-co kogo boli tryb video...? moim zdaniem jest to funkcja rowna podgladu na zywo, jest,wiadomo ze do dupy i tak nie uzywamy no ale co zrobic? (...)
    oj, będzie używany....jest taki koleś, żywcem z Doom'a 3, który bardzo się zapalił do robienia filmików d90

(Fatman mu jest....)
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Tak z innej beczki: rzuciłem okiem na canon board i chyba po raz pierwszy tyle pozytywnych o nikonie...No i doczytałem się nawet, że C50d z trudem będzie stawiał czoła Nd90...Czyżby już półka Nxx dogoniła półkę Cxx???? Mi się raczej wydawało, że C50d jest odpowiedzią na Nd300...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomtytus Zobacz posta
    Tak z innej beczki: rzuciłem okiem na canon board i chyba po raz pierwszy tyle pozytywnych o nikonie...No i doczytałem się nawet, że C50d z trudem będzie stawiał czoła Nd90...Czyżby już półka Nxx dogoniła półkę Cxx???? Mi się raczej wydawało, że C50d jest odpowiedzią na Nd300...?
    Rzuć linkiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomtytus Zobacz posta
    Każdy czyta co innego: ""D90 jak dla mnie przynajmniej to jakieś nieporozumienie. Poza oskubaną matrycą z D300 i pozbawionym funkcjonalności trybem filmików ten aparat nie oferuje nic nowego."
    Przy okazji dowiedziałem się, że fotopolis siedzi w kieszeni Nikona
    Jak mawiali filozofowie: wieczorem zrób krótki spacer, weź ciepłą kąpiel i poczytaj CB a będziesz miał spokojne i wesołe sny

Strona 40 z 96 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów