Szukaj
To musi być dokładna specyfikacja od kogoś z Canona - teraz pewnie grzebią w logach
Swoją drogą fajnie: był D2h i 1D2, teraz D3 i 5D II.
NYCH - Americana
Moim zdaniem te wszelkie wcześniejsze przecieki dotyczące sprzętów są celowe. Stosuje się to od dawna w branży komp. (karty graficzne etc..), stosuje sie także w przypadku DSLR. Firmy celowo wypuszczają pewne informacje, by podgrzać atmosferę. Sprytnie skonstruowana reklama, ot co.
Przejrzałem tę specyfikację, popatrzyłem na ilość pikseli i zastanawiam się - jeśli to prawda - to co po premierze z 1Ds?
Literke D w nazwie
Niezly klops z ta akcja na canonrumors. A jak my przekleimy tu ta informacje o 5dII to nam kaza zamknac forum?![]()
albo wręcz przeciwnie: te "przecieki" tak podrasowały oczekiwania "klientów", że to co się pokaże będzie dla nich smutną traumą i zanowu zaczną się szlochy, zawodzenia i papierowe exodusy do nikona, a nawet sonego
bo ja tam nic nie wiem a i listu żadnego nie dostałem, a nawet zostałem wręcz ludzko potraktowany w serwisie na żytniej.
wątpię w 2 rzeczy z tej specyfikacji. W filmy w następcy 5D i chyba jednak te 21 MPx to za dużo. Choc jest to możliwe, że wezmą "starą" matrycę z 1Ds MK3 zamiast opracowywac nową, a wypuszczą 1 DsMK4 z 40 MPx, by uciec Sony FF (900) i Nikonowi D3x.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
sRAW to oczywistość, a o 2 Mpx nie będę się kłócił, ale jest to jakoś prawdopodobne, że canon ma jakieś dobre opracowania, które teraz pokaże, w odpowiedzi na D700 i D3x. Zapowiedzią tego co potrafią w konstrukcji matryc może byc 50D, które ma 15MPx na cropie 1,6. To straszne upakowanie. Jeśli to mają zrobione w wersji na FF to faktycznie znowu będą krok przed konkurencją. Ale to wszystko jest pisane warunkowo, nie wiadomo jak jest. Wszystko by sie trzymało kupy, gdyby nie to, że odpowiedź na D3 i D700 powinna się pokazać szybciej. A jej nie było. Same znaki zapytania.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 28-08-2008 o 22:42
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami