Close

Strona 31 z 96 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Sailor, z calym szacunkiem, ale troche egoistyczne podejscie...
    z całym szacunkiem: a jakie ma być????
    jakiś kult marki uprawiasz? aparat to narzędzie do wykonywania zadań, nic ponad to!
    sailor potrzebuje 22 mpix i kropka. ja potrzebuje 8fps i iso 1600, kropka...
    potrzebujesz narzędzie do robienia zdjęć i wybierasz to najlepsze, kropka...
    nie potrzebujesz narzędzia, a posążek na ołtarz, wybierasz... nie wiem co
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak
    Sailor, życzę Ci żębyś wreszcie doczekał się tego "hiresowego" nikona szkoda żeby taki fotograf poszedł do konkurencji...
    Pawle jakby to mialo jakies znaczenie... sailor jest nasz nawet jakby zdjecia robil kredkami

A wracajac jeszcze do tego krecenia filmow, dajcie mi D90 to Wam pokaze co mozna wykombinowac

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

A ja przemyślałem sprawę i zafunduje sobie D300 używkę. Jednak AF dużo lepszy, pełniejsza kontrola nad kolorem, grip będzie pasował do D700, praca z dużymi szkłami mniej męcząca i lepszy wizjer. A ceny będą pewnie znośne w grudniu, może nawet się zrównają z d90 (mówię o przyzwoitej używce). Jakość matryc będzie raczej prawie identyczna. To jednak jak plastikowy zoom kontra metalowy - inna półeczka.
    "Nikon's DX size sensors are perfect; there's no reason to make them the archaic size of the old 35mm film frame." Ken Rockwell
    Znawca odnaleziony.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Sailor, z calym szacunkiem, ale troche egoistyczne podejscie...
    a to niby czemu??
    amatorzy maja d40,d60,d80,d200,d300 i umieszczone posrodku d700
    profesjonalisci maja reporterskie d3 ktore niestety w studio nie jest niczym szczegolnym i niewiele sie rozni od d200
    gdzie tu egoizm?

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja tylko żałuję, że u nas słabo funkcjonuje rynek sprzętu do wypożyczenia. I ceny tego są za wysokie. Mam znajomego w Paryżu, on ma tylko podstawowy sprzęt foto swój.
    w pelni sie zgadzam .. znam kilku fotografow ktorzy nie posiadaja absolutie zadnego sprzetu, jelsi robia sesje to wynajmuja studio razem z oswietleniem i sprzetem foto. w polsce to nierealne i/lub kosmicznie drogie
    Może sailor na codzień potrzebuje olbrzymiej matrycy, ale generalnie to raczej potrzeba tego nie aż tak często. Duzych sesji na pewno nie robi się więcej niz parę w miesiącu i to gdy jest to dobry miesiąc. Same przygotowania zabieraja trochę czasu. Nie robi się dużych sesji codziennie.
    Jacku - tak jak napisales duzch sesji nie robi sie wiecej niz kilka w miesiacu. ale wypozyczenie sredniego formatu to koszt od 1000 do 2000pln za dzien. wiec w dobrym miesiacu robi sie z tego d700.
    co zas do potrzeby duzej matrycy - owszem mozna zrobic wydruk b1 z d200 - ale sam doskonale wiesz ze to mus byc perfekcyjna klatka a i tak bedize widac ze to jedynie d200.
    duza matryca pelnej klatki lub sredenigo formatu daje jednk albrzymie mozliwosci i zapas a ewentualne bledy fotografa. bardzo mnie dziwi ze przez tyle czasu nie ma odpowiedzi nikona na canonowskiego ds'a, bo d3 traktuje jako swietna odpowiedz na reporterska puszke.
    niestety - jak widac zawodowi fotografowie wg nikona to jedynie ci ktorzy sa reporterami.

co zas do puszek - jesli sony wypusci pelna klate to biorac pod uwage kilka rewelacyjnych szkiel, bedzie brdzo duza konkurencja.

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Sailor, życzę Ci żębyś wreszcie doczekał się tego "hiresowego" nikona szkoda żęby taki fotograf poszedł do konkurencji...
    pawle - wiesz ze zapieram sie RENCYMA I NOGYMA
    Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    nie potrzebujesz narzędzia, a posążek na ołtarz, wybierasz... nie wiem co
    posazek
    Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    sailor jest nasz nawet jakby zdjecia robil kredkami
    a ma jakis wybor? co do kredek of koz
    Ostatnio edytowane przez sailor ; 28-08-2008 o 00:19

Domyślnie

"tryb D-TTL dla lamp SB-80DX/50DX " - w specyfikacji na fotopolis przeczytałem ??? Możliwe to ?
    Gdyby nie rodzaj kart pamięci (jeśli to prawda, rzecz jasna )to d90ka fajniejszym zapase dla d2x i niektórych innych byłaby od d200 czy d300ta...

Ale to pewnie błąd jakiś, lub tłumaczenie niefachowe...
    Marek

Zakon Fuji

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez shaolin
    sailor jest nasz nawet jakby zdjecia robil kredkami
    a ma jakis wybor? co do kredek of koz
    Wybor jest zawsze ale decyzja nalezy do Ciebie zeby nie bylo, ze cos za mocno sugeruje albo cos w tym stylu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    ..ale wypozyczenie sredniego formatu to koszt od 1000 do 2000pln za dzien. wiec w dobrym miesiacu robi sie z tego d700.
    u nas niestety tak, takie sa ceny. Za sesje dostaje się mniej niż na zachodzie, a za wypozyczenie płaci się wiecej.
    D700 to mozna miec swojego, mnie chodzi bardziej o sredni format czy coś ponad 20 MPx. Tobie zreszta pewnie też.

Nie dość, że za wypożyczenie hasa mam zapłacic tys netto za dzień, to jeszcze musze jechac osobiście do W-wy i go po sesji odwieźć. A jak zrobię to innego dnia, to zapłace za 2 dni. Nie sposób dla mnie to załatwić w 1 dzień, bo sesja trwa cały dzień, trzeba kierowac przygotowaniami itp. mam na prowincji ceny usługi niższe, a koszty wyższe. Zawsze się jest na prowincji w d.. kopanym.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Chodzi mi o zestawienie tego:
    "jest d60, d80, d300 ... ja wiem ze to odpowiedz na to co pokazuje konkurencja ale niech mi ktos tak naprawde udowodni ze d80 nie da sie zrobic zdjecia wystarczajacego normalnemu uzytkownikowi..."

z tym:
    "sailor chce zobaczyc d3xa jzu od dawna .."

Uwazam, ze takie przedstawianie sytuacji jest egoistyczne i tylko o to mi chodzilo kilka postow wczesniej.

Nie mam nic przeciw puszce idealnej dla Sailora, tylko nie w takim zestawieniu, jak powyzej.

"ten ficzer z filmami jest troche strzalem w Canona"

Od samego poczatku myslalem o Sony, ale kierunek "podejrzen" bardzo podobny

"jakiś kult marki uprawiasz?"

Nie wydaje mi sie...
    Ostatnio edytowane przez Seeker ; 28-08-2008 o 00:50
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

D90 - fajny będzie aparat

W ciągu ostatniego roku Nikon wypuścił 3 puszki - super, ale czy ktoś słyszał o nowych szkłach (chodzi o jasne stałki)? Ile lat minęło od premier 50 1.4, 85 1.8, czegoś takiego jak 35 1.4 niestety nie ma... Przyszły rok zapowiada mi się nieźle, D700 to super sprzęt i zmiana systemu (po raz drugi ) jest realna, ale nie ma w nikonie szkieł, które są u konkurenta, a przecież samą puszką zdjęcia się zrobi (no prawie )

Czy ktoś słyszał o nowych stałkach, please?
    5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie dość, że za wypożyczenie hasa mam zapłacic tys netto za dzień, to jeszcze musze jechac osobiście do W-wy i go po sesji odwieźć. A jak zrobię to innego dnia, to zapłace za 2 dni. Nie sposób dla mnie to załatwić w 1 dzień, bo sesja trwa cały dzień, trzeba kierowac przygotowaniami itp. mam na prowincji ceny usługi niższe, a koszty wyższe. Zawsze się jest na prowincji w d.. kopanym.

Jacku,ale przeciez wszystko co sie nie nazywa warszawa lezy na prowincji. i ma rownie prowincjonalne ceny. z tego co sie orientuje nie ma problemow zamowic w przedstawicielstwie hassella zeby sprzet byl u ciebie pod studiem. jak sobie zazyczysz to z mac'iem pro i czlowiekiem do obslugi calego bajzlu.

poza tym .. jakby nie patrzec .. nowy smark III kosztuje 20kpln. uzywana mamyia zd 25-30kpln .. nie sa to kwoty, ktorych nie mozna przeskoczyc .. nie trzeba od razu brac sinara hy6 choc bardzo bym chcial ale to jescze nie w tym roku. piszac o sprzecie powyzej 20MP chciem zwrocic tylko uwage na to ze rynek nikonowi sie kurczy i to bardzo mocno .. uzytkowinicy znudzeni brakiem odpowiedniej puszki w koncu albo pojda co canona albo zainwestuja w sredniaki, ktorych ceny bardzo spadly ostatnimi czasy. byc moze nikon niechce byc obecny wsrod fotografow studyjnych i odpszcza rynek .. jesli tak to bardzo niedobrze
    nowego hassela z faktura kupujesz juz ponizej 50kpln. co oznacza 50% ceny jeszcze z konca zeszlego roku. a jakosc jest nieporownywalna. ostatnio zrobilem zdjecia d200 smrkiem i zd .. tak dla siebie dla porownania .... roznice potrafia byc kosmiczne i jesli sie na photokinie nie pojawi nic naprawde ciekawego to chyba klamka zapadnie wkierunku duzej matrycy

Strona 31 z 96 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów