Szukaj
Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive
tak jak pisałem wyżej - w D80 brakuje mi wyższego uzywalnego ISO i wiekszej ilosci fps.
Więc taki D90 (choc bardziej D300) mógłby być w sumie dla mnie. Tyle, że... (też już to pisałem) naooglądałem sie zdjęc z d3/700 i znów dylemat czy dozbierać do D700...
Rozumiem, że to wstyd i hanba?
Ja jakis czas temu zaczałem robic D80-tką. Nie czuje sie się gorszy od kogos kto robi np. D200 czy C40D. Uzywam sprzetu na jaki mnie stać, a wcale nie powiedziane, ze robię gorsze zdjecia od kogoś kto ma "wyższy" korpus.
Poza CMOS-em to nie.
Ja też nie, generalnie używam środkowego, co nie znaczy, że 11 czy 51 się nie przyda.
Jedno to mieć sprzęt a drugie to umieć z niego korzystać - D70 nie zrobi się 12 Mpix zdjęcia, co nie znaczy, że na odbitce będzie gorsze od tego z D300.
Ostatnio edytowane przez Allemaja ; 27-08-2008 o 15:58
Fear leeds to anger, anger leeds to hate, hate leeds to suffering...
No to jak jest ? ta sama czy nie ? skoro jedna jest 2 kanałowa a druga 4 to chyba jednak nie jest ta sama.
W przypadku d700 który odziedziczył matrycę z d3 nikon jasno o tym informował (wiem że to dla niego była reklama, ale matryca d300 też ma dobrą opinię, więc mógłby tu także powołać się na d300). Teraz pisze tylko że ta sama technologia... nie sądzę żeby było gorzej, ale lepiej może być![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
tjaaaa... moze bedzie wiadomo cos za jakis czas, bo teraz to sa jakies jpgi w sieci.ale wątpię, aby ktoś posiadający d80 przechodził na d90...tutaj nie ma rewolucji...
ale popodniecac sie mozna, jak to przy kazdym nowym aparacie co jeszcze nikt go nie ma, ale na podstawie zdjec z sieci, budowy (oczywiscie na jpgach) i screenow z menu da sie wywrozyc:
jak sie go obsluguje, czy odkleja sie gumy, jak obrazuje na skrajnych iso, dlaczego jest lepszy od konkurencji i jakie ma technologiczne wady nie do przeskoczenia.
Dobra, poddaję się z tą matrycą D80 vs D200... Nie moge znalezc tego tematu, z którego wynikało ze to to samo (tylko tak jak napisaliście różnica sie ilośćią wyjść/wejść). Pasuję![]()
Skontaktuj się z nami