Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23
    Gemini
    Gość

Domyślnie EeePC701 ... warto?

Witajcie... przymierzam się do kupienia dzieciom czegoś mobilnego z WiFi... zainteresował mnie EeePC701 ... czy macie z czymś takim do czynienia ? Dziękuję za jakiekolwiek uwagi krytyczne i przestrogi ...

Domyślnie

poczekaj troche az sie rynek tych miniPC napelni.

Asus wyskoczyl pierwszy, ale wydaje sie relatywnie drogi. calkiem fajne sa komputerki MSI Wind,
    ale i nieco drozsze od Asusa. dosc sporo w tym temacie wypuscil tez Acer i to wydaja sie sensowne
    propozycje, o ile jakosc wykonania nie jest typowo "acerowa" (czyli nedzna):
    http://www.alternate.nl/html/categor...=Ultra+mobiel&
    (przepraszam za "barbarzynski" jezyk, taki mam pod reka )
    z kolei moj kolega z pracy kupil ostatnio Mediona i rzekomo za 400Eur jest kompletny wypas...

Domyślnie

nic nie wiem o tych malutkich PC (mam slaby wzrok wiec co najmniej 15" ekranu miec musze...), ale jesli chodzi o Acera - ostatnio jakosc naprawde sie poprawila. Ostatnio nawet mialem okazje porowanc organoleptycznie jakosc plastiku uzytego przez Acera do modelu 5220 (czyli totalna budzetowka) z Dell'em XPS (nie pamietam modelu, ale tez 15.4" matryca). No i niestety - dell wypadl jak dla mnie cieniutko, plastik po prostu "chinski", obudowa w nowym notebooku trzeszczala pod ciezarem nadgarstkow... No ja do Acera przyczepic sie nie moge, jako uzyszkodnik wspomnianego 5220 jestem nim bardzo zadowolony.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

pomyśl nad LG seria E200 - mały bo ekran 12" lekki i to pełnoprawny laptop - koszt to jakieś 2k na allegro
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carl00s Zobacz posta
    nic nie wiem o tych malutkich PC (mam slaby wzrok wiec co najmniej 15" ekranu miec musze...), ale jesli chodzi o Acera - ostatnio jakosc naprawde sie poprawila. Ostatnio nawet mialem okazje porowanc organoleptycznie jakosc plastiku uzytego przez Acera do modelu 5220 (czyli totalna budzetowka) z Dell'em XPS (nie pamietam modelu, ale tez 15.4" matryca). No i niestety - dell wypadl jak dla mnie cieniutko, plastik po prostu "chinski", obudowa w nowym notebooku trzeszczala pod ciezarem nadgarstkow... No ja do Acera przyczepic sie nie moge, jako uzyszkodnik wspomnianego 5220 jestem nim bardzo zadowolony.
    nie no... nie przesadzaj. porownujac miedzy soba Acery, Delle i jeszcze nie daj biosie Fujitsu-Siemens obracasz sie caly czas wsrod plastiku. Dell to taki sam szajs pod wzgledem wykonczenia, tylko lepiej rozreklamowany i drozszy.

nie bede az tak brutalny, zebym polecal porownywanie ze starymi dobrymi IBM-ami, ale wez chocby Toshibe albo jakies budzetowe Lenovo (mniej budzetowego nie polecam, bo "niestety" dla takich Acerow, jest niemal rownie porzadny jak IBM).

poniekad - macajac w sklepie mozna sobie wyrobic opinie o stanie pudelkowym. jakosc laptopa ocenia sie w duzym stopniu po jakosci zawiasow (bo te pracuja) a ta widac po czasie. a z Acerem, Dellem czy tym Fujitsu-Siemensem... no niestety, trzeba troche uwazac i miec nadzieje, ze sie nie polamie...

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    pomyśl nad LG seria E200 - mały bo ekran 12" lekki i to pełnoprawny laptop - koszt to jakieś 2k na allegro
    Ale to nie ta klasa cenowa... EEE i cała banda mają 2 zalety: są tanie i małe. Więc skoro Gemini pyta o taki sprzęt, to chyba nie będzie na nim panoram składał.
    Co do MSI Wind, to sam się jakiś czas temu napaliłem, widziałem to cudo ostatnio w Saturnie, wygląda ok, ale jedno co mnie zasmuciło to to, że przy moich palcach (trochę ponad normę, ale też nie są jakoś kosmicznie długie), to sprzet był po prostu za krótki, żeby mógł wygodnie oprzeć o niego nadgarstek i nie podkurczać palców...

Domyślnie

akustyk - nie chce przesadzac. ja wiem ze o Acerach nie tak dawno mowilo sie duzo i zazwyczaj zle. ale teraz naprawde sie poprawilo - albo ja mam jakis wyjatkowo udany model. zawiasy po ponad pol roku sa jak nowe, zero luzu. slady po nadgarstkach na farbie fakt - widac. Ale to norma, i nawet w kolegi Sony Vaio po 4 miesiacach juz farba sie wypolerowala. a z tym dellem dalem przyklad, bo do firmy kupili nam wszechwlasni kilkanascie sztuk jako sluzbowki - i no nie mam zdania dobrego - nie uzywam firmowego, bo jest po prostu do bani. Wole mojego Acerka. Nie szerze tu komercji - to moje subiektywne odczucie.
    Do IBM ie porownuje, do starszych generacji Della (D600 itp.) - bo wogole nie ma mozliwosci porownania. Ale jak na dzisiejsze standarfy patrzac - Acer nie ustepuje pola. nawet HP.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ale to nie ta klasa cenowa... EEE i cała banda mają 2 zalety: są tanie i małe. Więc skoro Gemini pyta o taki sprzęt, to chyba nie będzie na nim panoram składał.
    hmm ale zawsze bedzie mógł "pożyczyć" od dzieciaków takiego "kurdupla" na wycieczkę, delegację itd. To już jest normalny pełnoprawny komputer. No i jest tez inny plus - starczy to to na dłużej - lepsza grafika itd.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

akustyk - nie chce przesadzac. ja wiem ze o Acerach nie tak dawno mowilo sie duzo i zazwyczaj zle.
    wiesz... zle sie mowi chocby dlatego, ze sprzedaja taniej niz konkurencja przy podobnych parametrach,
    wiec i nierzadko ci co kupuja drozsze probuja sobie powetowac...

ja mam z macania Acerow opinie niezbyt, ale ostatnio jak wybieralem znajomym laptopa to bylo dobry
    rok temu. no to moglo sie faktycznie zmienic. tak ze nie uogolniam zanadto

ale teraz naprawde sie poprawilo - albo ja mam jakis wyjatkowo udany model. zawiasy po ponad pol roku sa jak nowe, zero luzu. slady po nadgarstkach na farbie fakt - widac. Ale to norma, i nawet w kolegi Sony Vaio po 4 miesiacach juz farba sie wypolerowala. a z tym dellem dalem przyklad, bo do firmy kupili nam wszechwlasni kilkanascie sztuk jako sluzbowki - i no nie mam zdania dobrego - nie uzywam firmowego, bo jest po prostu do bani.
    u mnie na uczelni ludzie mieli sluzbowe Delle, bo administrator mial znajomego, dzieki ktoremu dostawalismy lepsze oferty. w pierwszym roku uzytkowania moze 10 komputerow w 2 byly wymieniane obudowy. a na miesiac przed koncem gwarancji ten znajomy z Della sam zadzwonil i zaproponowal wymiane klap "poki jeszcze sa na gwarancji, bo i tak pekna". przypadek pojedynczy i rodzacy podejrzenia o powtarzanie tu "urban legend", ale akurat z roznych miejsc slyszy sie podobne opinie. a w macaniu te Delle zdecydowanie nie wygladaja porzadniej niz taki HP, ktory szczytem rozkoszy nie jest

Wole mojego Acerka. Nie szerze tu komercji - to moje subiektywne odczucie.
    Do IBM ie porownuje, do starszych generacji Della (D600 itp.)
    D600 byl taki sobie, nawet jak na Della. ladny stylistycznie, ale wytrzymalosciowo niezbyt.

- bo wogole nie ma mozliwosci porownania. Ale jak na dzisiejsze standarfy patrzac - Acer nie ustepuje pola. nawet HP.
    HP akurat mam w pracy. tak dokladniej to ktorys Compaq o tym wygladzie http://www.notebookreview.com/assets/8243.jpg - modelu nie jestem pewien, jutro w pracy zerkne. nie jestem tym zachwycony i sam bym tego nie kupil. pekac nie peka i jak na procesor w srodku to ma dosc dobrze zaprojektowane chlodzenie. ale za to, ze ten laptop w normalnej pracy w ruchu przetrwalby rok, nie dalbym sobie paznokcia uciac.

z tym ze porownanie mam z IBM-em, bo kupilem mojej zonie brzydki, stary, brudny, z odlezala matryca A30p. i przy ww wadach jego 1600x1200 pix plus konstrukcja zdolna przetrwac trzesienie ziemii i huragan Emma na raz - robia roznice a i wiekszosc moich znajomkow, ktorzy zamiast nowki kupili uzywane, mniej wypasione IBM-y, nie ma zdanych watpliwosci, ze kolejne laptopy to beda tez IBM-y

Domyślnie

Ja dzisiaj trafiłem w markecie (sic) coś 12-13" NTT z procesorem AMD Geode, nie wiem nic więcej, ale wyglądało BARDZO fajnie jeżeli chodzi o budowę, jakość klawiatury i takie tam, w cenie ~1300zł.
    Ciekawy jestem co to, aż chyba poguglam.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów