Close

Strona 12 z 47 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 470

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    przy czym, albo bierzemy pod uwagę fachowe testy
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond200/page29.asp
    albo obiegowe opinie ...
    No ja przez ostatnie dwa tygodnie bylem posiadaczem D200, a 30D mam na stanie. Nie wiem, moze za duzo renskiego ostatnio wciagam i rzeczywiscie roznic nie ma.

PS. Z tego co pamietam, to fachowe testy dowiodly, ze obrazowanie D200 bije na glowe 5D.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    No ja przez ostatnie dwa tygodnie bylem posiadaczem D200, a 30D mam na stanie. Nie wiem, moze za duzo renskiego ostatnio wciagam i rzeczywiscie roznic nie ma.

PS. Z tego co pamietam, to fachowe testy dowiodly, ze obrazowanie D200 bije na glowe 5D.
    reductio ad absurdum jest najlepszą techniką, kiedy kończą się argumenty
    ja piję brandy, sikaczy nie uznaję, stąd może więcej widzę

Domyślnie

reductio ad absurdum jest najlepszą techniką, kiedy kończą się argumenty
    ja piję brandy, sikaczy nie uznaję, stąd może więcej widzę
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

pn no chyba nie czytasz ze zrozumieniem, tego co napisano wyżej ... czy różnica na wyższych iso to jedyna kategoria oceny matrycy?
    Co do fachowych testów, które Cię tak bardzo rozbawiły, to chciałbym Ci przypomnieć, że swego czasu Jacek_Z zrobił studyjne porównanie różnych aparatów i w "ciemno" mało kto potrafił odróżnić zdjęcie D200 od 5D.
    Kolejne porównanie w niskich iso, tym razem 30D i D200 - szczerze, powalają (są?) jakieś różnice?
    http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS30D/page26.asp

Domyślnie

pn no chyba nie czytasz ze zrozumieniem, tego co napisano wyżej ... czy różnica na wyższych iso to jedyna kategoria oceny matrycy?
    Co do fachowych testów, które Cię tak bardzo rozbawiły, to chciałbym Ci przypomnieć, że swego czasu Jacek_Z zrobił studyjne porównanie różnych aparatów i w "ciemno" mało kto potrafił odróżnić zdjęcie D200 od 5D.
    Kolejne porównanie w niskich iso, tym razem 30D i D200 - szczerze, powalają (są?) jakieś różnice?
    http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS30D/page26.asp
    OK, nie ma roznic na niskich ISO, po napracowaniu sie mozna zrobic obrazek podobny do 5D, wszystko fajnie.

Ale mozna bylo za mniejsze pieniadze miec tez znacznie lepsze wysokie ISO, od 800 wzwyz i mniej pracy nad RAWem. Wiec po co sie meczyc?

Do pewnego momentu jest podobnie, pozniej roznice jak widac sa drastyczne.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Ale mozna bylo za mniejsze pieniadze miec tez znacznie lepsze wysokie ISO, od 800 wzwyz i mniej pracy nad RAWem. Wiec po co sie meczyc?
    w 100% się z Tobą zgadzam. Jeśli do dobrego iso (od 800 wzwyż) dodać jeszcze świetną, uszczelnioną puszkę, z CLS-em i różnymi bajerami, to na Twoim miejscu z pewnością dawno już zamieniłbym 30D na D300

Domyślnie

w 100% się z Tobą zgadzam. Jeśli do dobrego iso (od 800 wzwyż) dodać jeszcze świetną, uszczelnioną puszkę, z CLS-em i różnymi bajerami, to na Twoim miejscu z pewnością dawno już zamieniłbym 30D na D300
    No nie musisz mi tego mowic, D300 jest boski jak dla mnie, mialem dwa dni, od kumpla z pracy, cudo.

Problem: za swoj 30D wezme gora 450 euro, a D300 kosztuje 1200-1300 euro... Musze poczekac.
    Nikon F-501, Canon 30D

pebees
    Gość

Domyślnie

Problem: za swoj 30D wezme gora 450 euro, a D300 kosztuje 1200-1300 euro... Musze poczekac.
    Myślisz, że wartość Twojego 30D pójdzie w górę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Myślisz, że wartość Twojego 30D pójdzie w górę?
    Mam nadzieje, ze D300 spadnie.

Taki D200 jest za 500-600 euro teraz.

PS. Chociaz moze jako zabytek? Ale to dopiero za 40 lat.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

No nie musisz mi tego mowic, D300 jest boski jak dla mnie.
    pn, a porównywałeś wysokie ISO z Twego 30D z D300? Jak to wygląda, skoro miales mozliwosc porownania?

Strona 12 z 47 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów