Close

Strona 10 z 47 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 470

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Natomiast obecne nowości canona muszę się przełożyć na jakość w następnych modelach nikosia
    Akurat w kwestii szumów Nikon dość długo odstawał od Canona i jakoś nieszczególnie się spieszyli by to zmienić...
    Teraz może być podobnie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Akurat w kwestii szumów Nikon dość długo odstawał od Canona i jakoś nieszczególnie się spieszyli by to zmienić...
    nie moze. Canon to marka inzynierow i o ile zewnetrznie puszka moze byc spartanska
    i niebajerancka (co tez ma swoja logike - ja tam sobie chwale) o tyle w srodku musi byc
    bum-cyk. bez dobrej matrycy w tym 50D nie bedzie nic realnie sexy z punktu widzenia
    zaawansowanych amatorow, ktorych opinia ma posrednio ksztaltowac sprzedaz
    wydmuszek z linii xxx(x)D. Canon przez lata upychal ludziom fantastyczne matryce
    w, ladnie to ujmujac, nieprzebajerzonych puszkach i jesli chce dalej sprzedawac
    puszki amatorom to musi utrzymac ta zasade (bo xxxD wybajerzyc niespecjalnie moze).

Canon amatorski to sa wypasione skanery do megapikseli. tam gdzie wy, pod zoltym
    sztandarem, jestescie kuszeni wybajerzonymi puszkami, tam przecietnemu "czerwonemu"
    sprzedawana jest maszynka do robienia wypasionych pikseli.

przy zalozeniu autentycznosci te sample z 50D pozwalaja przypuszczac, ze Canon
    wyciagnal z szuflady lepsza technologie matryc. a jesli tak, to wszelkie pomysly
    o lepszych konstrukcyjnie i bardziej wybajerzonych puszkach xxxD i xxD mozna sobie
    miedzy bajki wlozyc czyli niejako poszedl sie kochac moj guzik MLU

Domyślnie

Obecne na rynku d300/d3/d700 powstały po ogłoszeniu przez nowy zarząd firmy, nowej strategii. Myśle że te aparaty dowodzą, że strategię tę wprowadzają w życie. nie sądzę żeby nowe władze były ślepe na poczynania konkurencji. Poza tym, niezależnie od tego co pokaże teraz canon, to mam wrażenie że d300/d700/d3 dają taki zapas możliwości, że spokojnie można na nich długo i szczęśliwie pracować praktycznie w każdych warunakch, otrzymując naprawdę dobry materiał

Akustyk, z ostateczną oceną jakości tego wysokiego iso, poczekajmy jednak na finaly produkt i zoaczmy jak wyglądają RAWy tego aparatu. Nie podniecajmy się jeszcze super technologiami...
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 24-08-2008 o 22:02
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Bo to co obecnie można użytkwować z bagneem nikona, daje taką jakość i funkcjonalność, że w zasadzie nie ma po co zmianiać systemu na canona (moje zdanie).
    Jezeli ktos potrzebuje duzo mpx, lub potrzebuje ISO 100 do studia, to niestety, tylko Canon.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Obecne na rynku d300/d3/d700 powstały po ogłoszeniu przez nowy zarząd firmy, nowej strategii. Myśle że te aparaty dowodzą, że strategię tę wprowadzają w życie. nie sądzę żeby nowe władze były ślepe na poczynania konkurencji. Poza tym, niezależnie od tego co pokaże teraz canon, to mam wrażenie że d300/d700/d3 dają taki zapas możliwości, że spokojnie można na nich długo i szczęśliwie pracować praktycznie w każdych warunakch, otrzymując naprawdę dobry materiał
    Czas pokaże jak to będzie...
    O ile matryca z D700/3 rzeczywiście jest świetna o tyle, ta z D300 nie jest jakaś rewelacyjna i wiele osób spodziewało się lepszego jej obrazowania na wyższych czułościach. Tak naprawde w tej kwestii Nikon tylko dorównał do szeregu (powiedzmy do matrycy np.z C40D). A to troche za mało chyba...
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 24-08-2008 o 22:22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie moze. Canon to marka inzynierow i o ile zewnetrznie puszka moze byc spartanska
    i niebajerancka (co tez ma swoja logike - ja tam sobie chwale) o tyle w srodku musi byc
    bum-cyk. bez dobrej matrycy w tym 50D nie bedzie nic realnie sexy z punktu widzenia
    zaawansowanych amatorow, ktorych opinia ma posrednio ksztaltowac sprzedaz
    wydmuszek z linii xxx(x)D. Canon przez lata upychal ludziom fantastyczne matryce
    w, ladnie to ujmujac, nieprzebajerzonych puszkach i jesli chce dalej sprzedawac
    puszki amatorom to musi utrzymac ta zasade (bo xxxD wybajerzyc niespecjalnie moze).

Canon amatorski to sa wypasione skanery do megapikseli. tam gdzie wy, pod zoltym
    sztandarem, jestescie kuszeni wybajerzonymi puszkami, tam przecietnemu "czerwonemu"
    sprzedawana jest maszynka do robienia wypasionych pikseli.

przy zalozeniu autentycznosci te sample z 50D pozwalaja przypuszczac, ze Canon
    wyciagnal z szuflady lepsza technologie matryc. a jesli tak, to wszelkie pomysly
    o lepszych konstrukcyjnie i bardziej wybajerzonych puszkach xxxD i xxD mozna sobie
    miedzy bajki wlozyc czyli niejako poszedl sie kochac moj guzik MLU
    Przeczytaj jeszcze raz mojego posta (którego cytowałeś), bo chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem.

Domyślnie

prz3mo; jest grupa osób która zawsze spodziewa się więcej niż dostaje. Najczęściej ta sama grupa widzi same zalety w konkurencyjnych produktach, nawet niedokońca je poznając. Ale ten problem leży najczęściej w tych osobach a nie w niedostatkach produktów.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

prz3mo; jest grupa osób która zawsze spodziewa się więcej niż dostaje. Najczęściej ta sama grupa widzi same zalety w konkurencyjnych produktach, nawet niedokońca je poznając. Ale ten problem leży najczęściej w tych osobach a nie w niedostatkach produktów.
    Heheh.. może i tak Jest zresztą takie powiedzenie - "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"

Domyślnie

Przeczytaj jeszcze raz mojego posta (którego cytowałeś), bo chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem.
    wybacz, ale wczesniejsze sformulowanie nie wskazywalo, w ktora strone mialo by byc odstawanie.
    ja zrozumialem, ze chodzilo na korzysc Nikona.

Domyślnie

Czas pokaże jak to będzie...
    O ile matryca z D700/3 rzeczywiście jest świetna o tyle, ta z D300 nie jest jakaś rewelacyjna i wiele osób spodziewało się lepszego jej obrazowania na wyższych czułościach. Tak naprawde w tej kwestii Nikon tylko dorównał do szeregu (powiedzmy do matrycy np.z C40D). A to troche za mało chyba...
    A jak ma obrazować, czy C40D obrazuje tak jak C5D? Miałem D80 mam D300 dla mnie obrazowanie tego ostatniego jest lepsze (specjalnie nie stopniuję tego przymiotnika). Odnoszę wrażenie, że oczekiwałeś tej matrycy w D90 - czy teraz to ma być matryca D700/D3 w amatorskim korpusie?

prz3mo; jest grupa osób która zawsze spodziewa się więcej niż dostaje. Najczęściej ta sama grupa widzi same zalety w konkurencyjnych produktach, nawet niedokońca je poznając. Ale ten problem leży najczęściej w tych osobach a nie w niedostatkach produktów

Strona 10 z 47 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów