Close

Strona 8 z 47 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 470

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seth Zobacz posta
    Jacku_Z dobrze wiesz w jaki sposób JK często rozmawia i toczy spory.. ... (nawet dziś czytałem jakieś wasze dawne spory )...
    OK, spieraliśmy się, zresztą w pewnej kwestii ciągle się nie zgadzamy i się zapewne nie dogadamy (rejestrowanie rozpiętości tonalnej fotografowanej sceny), ale nie zarzucaliśmy sobie bezmyślności, stąd żółta kartka dla krzesz. Powinien on pierw więcej poczytać nasze forum i poznać użytkowników i zorientować się kto jaka ma wiedzę. A co i ile m.in. wie JK można się zorientować z postów które podlinkowałeś

Cytat Zamieszczone przez seth Zobacz posta
    w celu porównania: czy ja mam dalej tu pisać o ziołach? lekach?
    nie, dziękujemy
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja mam 30D, nie wiem, czy w obudowie jest magnez, magnes, czy aluminium, wiem, ze jak wezme w lape, to czuje plastik jakis ruskopodobny.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

rafael- masz D80 i 40D- jak jest z szumami w obu puszkach? AF dużo szybszy w Canonie?
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Canon 40D bije Nikona D80 pod każdym względem...

i szumy i AF
    do tego przejścia tonalne...
    14bitów kolorów...
    szybkostrzelność...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Kurka, chyba D70s pójdzie w świat
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

To że 40D jest bardziej 'zaawansowany' to pewne, przecież młodszy jest technologicznie.
    Ale zaglądając do sąsiadów to takie tematy potrafią skutecznie odstraszać:
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=396

http://canon-board.info/showthread.php?t=31625

Jak specyfikacja dobra to z kolei coś innego kuleje... i niech nikt nie pisze że 'u niego czegoś takiego nie ma' to problem nie istnieje.
    Skoro tyle postów o tym jest to coś jednak nie jest za dobrze...

Domyślnie

Z tą migawką coś na rzeczy jest... Mam znajomka, któremu w dwóch C (bodajze 400D i wlasnie 40D) padła po niedużym przebiegu... Ostatnio coś wspominał o przesiadce na N, wlasnie z tego powodu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Z tą migawką coś na rzeczy jest... Mam znajomka, któremu w dwóch C (bodajze 400D i wlasnie 40D) padła po niedużym przebiegu... Ostatnio coś wspominał o przesiadce na N, wlasnie z tego powodu.
    Eee... w 400D to chyba akurat pech i zbieg okoliczności. Przebąkują coś że w 40D migawka nowa, cichsza, nieprzetestowana tak do końca i dlatego takie cuda. Po przeczytaniu postów u sąsiadów wychodzi na to że ona nie zawsze pada tylko... zacina się(?) - wyskakuje ERR i trzeba baterie wyciągać. Po kilku, kilkunastu takich ERR jednak często pada na amen i tylko serwis wtedy. Miejmy nadzieję że po doświadczeniach w 40D w następcy czyli 50D poprawią coś i nie będzie tego typu problemów.

Domyślnie

ja mam dwie 40tki i nigdy nie miałem żadnych problemów z migawką. czasem zacina mi się flash w jednej z nich ale to chyba kwestia czyszczenia. zresztą i tak z reguły używam zewnętrznej lampy. także co do jakości wykonania w canonie nie zgłaszam uwag
    EOS

Domyślnie

superkomornik- iso w nikonie użyteczne tylko do 640
    a w canonie jest bardzo dobrze
    jesli chodzi o AF to jak dla mnie nikon i canon bardzo dobrze sobie radzi
    nikon ma 11 pol Af a canon tylko 9 ale glownie uzywam srodkowego ;]
    szybkość klatek wiadomo canon
    ja glownie fotografuje mode i portrety wiec mi szybkość nie potrzebna
    oba aparaty moim zdaniem z dobrym szkłem dają efekt koncowy- bardzo piękne oddanie kolorów i ich nasycenie oraz ostrość obrazu.

Strona 8 z 47 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów