Close

Strona 7 z 47 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 470
    seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    I dlatego wydaje ci się, że możesz go mylić z magnesem? Jeszcze raz - magnez to pierwiastek, a stop magnezu to stop magnezu. Słowo magnez nie określa stopu, ale pierwiastek o nazwie magnez jest częścią składową stopów - różnych stopów.
    dlaczego jesteś aż tak czepliwy? masz z tego przyjemność? pomylił się, ok. ale tak mu dajesz jakbyś ameryke odkrył. pomijając, że zawsze uwielbiasz to robić (ale nie bede pisał co i jak bo chyba sporo ludzi wie o czym mówię). tylko dlaczego tak jest?

--------------------------------------------------
    gdzie jest ta opcja od ignorów? już dłużej nie mogę.

Lightbulb

I dlatego wydaje ci się, że możesz go mylić z magnesem? Jeszcze raz - magnez to pierwiastek, a stop magnezu to stop magnezu. Słowo magnez nie określa stopu, ale pierwiastek o nazwie magnez jest częścią składową stopów - różnych stopów.
    Cytat Zamieszczone przez krzesz Zobacz posta
    JK, Magnez jest pierwiastkiem ale nie występuje w czystej postaci w obudowach elektronicznych, tylko jako stop, jest on dodawany.
    JK, jesteś ślepy, czy nie umiesz czytać ze zrozumienie, przecież napisałem to samo, próbujesz coś udowodnić, chyba swoją głupotę.
    kiedyś analogowo teraz cyfrowo

Domyślnie

no i po co te nerwy?
    Umysły ścisłe maja to do siebie, że sprostowują nieścisłości.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

krzesz cały ten topic oparty jest na gdybaniu ... napij się dziurawca, bo imo nadpobudliwy nerwowo jesteś

Domyślnie

dziurawiec jest be, tu sie pije kakaa
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Lightbulb

Cytat Zamieszczone przez seth Zobacz posta
    dlaczego jesteś aż tak czepliwy? masz z tego przyjemność? pomylił się, ok. ale tak mu dajesz jakbyś ameryke odkrył. pomijając, że zawsze uwielbiasz to robić (ale nie bede pisał co i jak bo chyba sporo ludzi wie o czym mówię). tylko dlaczego tak jest?

--------------------------------------------------
    gdzie jest ta opcja od ignorów? już dłużej nie mogę.
    Jak widać nie tylko ja mam problem z JK, ale również seth i inne osoby.
    kiedyś analogowo teraz cyfrowo

Domyślnie

ja mam canona 40d i jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu ,szybkości oraz AF ;] a na 50d nie zamienię , może na 60d

Domyślnie

nowart przy okazji kakałooo zawiera dużo magnezu

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    no i po co te nerwy?
    Umysły ścisłe maja to do siebie, że sprostowują nieścisłości.
    w pewnym sensie racja więc:

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    krzesz cały ten topic oparty jest na gdybaniu ... napij się dziurawca, bo imo nadpobudliwy nerwowo jesteś
    dziurawiec nie jest zbyt dobrym środkiem ziołwym, fakt ma słabe działanie sedatywne, ale raczej/był jest stosowany w przypadku zaburzeń wydzielania soków żółciowych lub innych dolegliwościach układu pokarmowego. w przypadku układu nerowego raczej stosowany w leczeniu przeciwdepresyjnym. w tym przypadku raczej powinieneś zlecić (jeśli z ziół) np. melisę w postaci destylatu...

ok to nic osobistego. nie widze powodu aby robić z tego problem.. a może powininem, w końcu wypowiedz nie jest prawidłowa..

Jacku_Z dobrze wiesz w jaki sposób JK często rozmawia i toczy spory.. mówiąc wprost bardzo często ingoruje wypowiedzi osoby, z którą dyskutuje. (nawet dziś czytałem jakieś wasze dawne spory ) poniekąd jest to często retoryka a nie rozmowa. jest też pewne inne pojęcie, ale nie bede teraz wertował filozofii a nazwy nie pamiętam, tak czy inaczej to co często widzę jest takim przedstawianiem swoich argumentów aby każdy się zgodził. extremalna forma wygląda tak, że możesz przekonać człowieka do największej bzdury, a on będzie Ci wdzięczny.

Nie chodzi o to, że umysł ścisły musi sprostować", tylko o formę w jakiej to zrobi. Sposób w jaki to robi JK.. cóż posty doklejone tu http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=16 są wielka skarbnicą wiedzy, nie tylko fotograficzej, ale i wiedzy o JK, o sposobie myślenia, reakcjach, formie retoryki, manipulacji (tak to też, jeśli ma się coś wspolnego z edukacja - przydatna umiejętność) nawet sposobach działania w dyskusji. Wielu się temu przyporządkowuje.. cóż życie..

w celu porównania: czy ja mam dalej tu pisać o ziołach? lekach?

pozdrawiam

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzesz Zobacz posta
    Jak widać nie tylko ja mam problem z JK, ale również seth i inne osoby.
    nie tyle problemy, tylko często staram się tu coś przeczytać... trafiam na potyczki, które bywają konstruktywne.. ton i sposób mnie drażni (takie prawo). choć muszę przyznać, że wiele rzeczy napisanych przez JK się także dowiedziałem lub dały mi do pomyślenia i uznałem je za przydatne (aby nie było, że to wycieczka osobista jest).

Strona 7 z 47 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów