Szukaj
W przypadku szczególnie ważnych fotografii, należy zawsze wykonać zdjęcia próbne i sprawdzić obraz, aby uzyskać pewność, że aparat funkcjonuje prawidłowo.
no naprzykład jakie aparaty/systemy.....
mi-hao może być cieżko, ale nie musi. Sam też możesz wskazać coś innego. Ok, są canony, olympusy, sony , pentaxy... wożliwe, że wyszedłem z błedengo założenia, że jeśli stefq pytam na tym forum to chce kupić nikona. Niewielu ludzi odpowiedziało w tym wątku. Mnie ciężko polecać coś innego, nie z powodu, że uważam N za jedyną słuszną markę, tylko z powodu jak wyżej oraz dlatego, że nie znam innych systemów, nie pracowałem z nimi, niektóre miałem w ręku, ale moim zdaniem to zbyt mało aby komuś polecać coś co się miało w ręku przez 30 minut. chciałeś coś sprowokować?
stefq: gdyby zależało Ci przy tej kwocie na niższych szumach możesz poszukać u Canona (1000D/400D/450D), ale gdybyś chciał coś o nich wiedzieć to ja już nie pomoge, dla mnie poza mniejszymi szumami nie oferują nic specjalnego (takie osobiste zdanie). Może ktoś coś jeszcze napisze, jak nie możesz odwiedzić forum Canona.
Hmm.. może ja się nie nadaje do polecania czegokolwiek? w końcu nie jestem sprzętowym onanistą, nie fotografuje dekielków, ścian itp. Ja tylko używam tych aparatów do robienia zdjęć. zawsze coś jest lepsze, coś gorsze. jeden ma lepsze to, drugi tamto... ale po co gdybać tyle. ma się określone pieniądze, kupuje się co się może i się foci. Wciągnie? to się kiedyś i tak zmieni sprzęt. Trzeba do tego podchodzić ze spokojem, dla amatora niemal każda lustrzanka będzie wystarczająca (lub każda), będą różnić sie niuansami, kazdy może wybrać coś dla siebie w różnych systemach.
stefq a może Ty potrzebujesz robić fotki na iso 1600 głównie?i ja źle Ci radze, wrabiam Cie w koszta
. wydawało mi się, że chcesz aparat i robić nim fotki omijając szeroko rozumiany "wyścig" i onanizm sprzętowy. Mylę się?
pozdrawiam
ja chce dobry aparat a co mnie to obchodzi ze jest z 2006 roku.
ma robic zdjęcia i ma mnie zadowolic gdybym "sicgał sie" to bym kupił d3, ale po co? do szpanu?? i tak bym nie wykozystał jego mozliwości w 100 procentach wiec po co mi om.
Myisz sie.
ja sie juz dzecydowałem na zestaw zbigniewa :P
tylko ze nie wszystko od razu
body
18-70
karta 6gb\8gb
plecak
statyw mam
i wszystko na ten temat
póxniej zainwestuje 70-300 vr :P
Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 20-08-2008 o 13:38 Powód: łączenie podwójnego wpisu
to gratulacje i udanych fotek!
gratuluje zdrowego podejściaa ta puszka da Ci dużo więcej niż myślisz
moim zdaniem w klasie amatorskiego sprzętu - wymiata, ale to tylko podejście jej użytkownika
wielu świetnych strzałów życzę
posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum
Skontaktuj się z nami