Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Defilada na bardzo mokro

Kilka fotek od przygotowań do startu w wersji ciekawszej niż sam przemarsz. Całość (z nudnymi) leży tutaj:
    http://algorytmy.pl/foto/index.php?k=9_2_45

1. w deszczu też można je podziwiać, ale trzeba urosnąć, bo płotki zasłaniają:

2. lepiej siedzieć autokarze:

3. rozkaz "osuszyć!":

4. i "ochronić!" (przed deszczem):

5. dziewczyny nie były z lukru:

6. ławki wolne, mimo tłumów:

7. jeszcze chwila i ruszą:

8. ruszyli do defilady!

Domyślnie

Świetne foty. Ja też byłem. Niestety trafiłem zbyt późno, żeby mieć jakąkolwiek pozycję do fajnych ujęć. Stałem w 3 rzędzie od barierek. A zdjęcia robiłem z "ręcznego" statywu nad głową
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

czyli co sprawdziles szczeolnosc trzysetki ;]
    |D300||MB-D10||24-70 f/2.8||70-200 f2.8||sb800|

Domyślnie

Miejsca było duuużo, ale od strony belwederskiej, tam były fragmenty po kilka metrów nieobsadzone ludźmi na ujazdowskich były tłumy...

Sprawdzałem szczelność D300 w komplecie z 70-200/2.8 VR, wszystko to było na deszczu (czasem dużym) jakieś 2h i wygląda, że spoko przetrwało. Jedyna uwaga jest taka, że nawet wytarty obiektyw nie może wylądować w torbie, bo zawsze trochę wilgoci ma i od niego zarażają się wilgocią inne obiektywy, więc zachodzą parą i stają się bezużyteczne do czasu wysuszenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobretti Zobacz posta
    Miejsca było duuużo, ale od strony belwederskiej, tam były fragmenty po kilka metrów nieobsadzone ludźmi na ujazdowskich były tłumy...
    Dokładnie byłem na ujazdowskich Poza tym wybrałem złą stronę ulicy. Słońce miałem pod kiepskim kątem. Generalnie z mojej strony wyprawa była porażką.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    Generalnie z mojej strony wyprawa była porażką.
    O, pamiętaj, że nieudane wyprawy nigdy nie są porażką, zawsze są nauką. Im większy błąd, tym lepiej się go pamięta A czasem zła pozycja może owocować fajnymi zdjęciami, ponieważ nikt inny takich nie wykona, można też odkryć różne fajne pomysły wynikające z nietypowego miejsca/pozycji. Sam mam często dylemata - czy eksperymentować czy zrobić poprawne zdjęcia...

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

1 i 6 ladne sa.

Domyślnie

Ładne zdjęcia.Ja wczoraj byłem tez na defiladzie na wysokości Belwederska-Gagarina.I kilka strzałów udało mi się zrobić choć nie było łatwo.

Uprawnienia umieszczania postów