Bardzo prosze o jakies miarodajne opinie na temat uzywalnosci i jakosci materialu zrobionego d700 +nikkor 20mm i 85 (1.8 i 1.4)
Uzywam eosa 5D i w zasadzie wszystko co robie nie wykracza poza ogniskowe 17-135mm
Glownie studio + podroze. Z tego ostatniego powodu wpadlem na szatanski pomysl zmiany systemukiedy okazalo sie ze po 2 miesiacach w indiach oprocz zdjec mozna przywiezc plesn w srodku aparatu
- vide brak uszczelek w 5d i ich obecnosc w d700
Jako podstawowy korpus planuje d700 z 24-70 (lub 28-70) - tu tez pytanie czy wielka roznica w jakosci miedzy starszym a nowszym? do tego obowiazkowo 85mm - akurat u canona 85mm 1.8 jest naprawde swietnym szklem pytanie jak sie sprawuje 85 z d700 w wariantach jasniejszym i ciemniejszym.
Pozostaje szeroki kat - obecnie 17-40L ktory w zupelnosci mnie satysfakcjonuje - zdaje sie ze u nikona odpowiednikiem jest 18-35 3.5-4.5 ktory mimo pochlebnych opinii jakos nie wzbudzil mojego entuzjazmu a nie wiem czy w budzecie zmieszcze sie z 17-35 2.8 pomyslalem o stalce 20mm - jak ten przeciez nie najmlodszy juz obiektyw sie spisuje z ff w d700
Bede wdzieczny za wszelkie konstruktywne porady w ww. kwestiach.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami