Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Domyślnie

seth - to bardzo ważne, te profile barwne.
    Ja kiedyś obleciałem pół Trójmiasta szukając labu, który udostępni mi profile swojej maszyny. Za każdym razem, uśmiechali się pod nosem i mówili, że takie rzeczy to bardzo drogo kosztują i oni tego nie udostępniają.
    Zapamiętałem sobie te laby - i w przyszłości moja noga u nich nie postanie, i nie będę ich nikomu polecał (nie powąchają "złamanego grosza" ode mnie).

Domyślnie

A moze oni nie chcą takich klientów jak Ty ani twego złamanego grosza czy zastanawiałes się nad tym ? ( pomysl dlaczego ) apropos co kosztuje drogo - profil barwny ? kogo kosztuje drogo lab ? czy co bo nie kumam !!!
    Ostatnio edytowane przez F.5 ; 12-08-2008 o 21:38
    F.5 17-35 f2,8 28-70 f2,8 70-200 f2,8vr cyfrowy? - ciągłe przymiarki !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sławoj Zobacz posta
    uśmiechali się pod nosem i mówili, że takie rzeczy to bardzo drogo kosztują i oni tego nie udostępniają.
    może najnormalniej facet nie miał pojęcia o czym do niego pleciesz,

Cytat Zamieszczone przez F.5 Zobacz posta
    A moze oni nie chcą takich klientów jak Ty ani twego złamanego grosza czy zastanawiałes się nad tym ? ( pomysl dlaczego )
    dawno skończyły się czasy gdzie można było przebierać w klientach, wybrednego klienta boją się ci co nie inwestują w dobry sprzęt a nie chcą tego złamanego grosza bo nie chcą dokładać do zareklamowanych zdjęć

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez F.5 Zobacz posta
    A moze oni nie chcą takich klientów jak Ty ani twego złamanego grosza czy zastanawiałes się nad tym ? ( pomysl dlaczego ) apropos co kosztuje drogo - profil barwny ? kogo kosztuje drogo lab ? czy co bo nie kumam !!!
    tak! nie chca udostepniac profili! I co? jak nie mam profi zamówień w profi drukarni to nie moge mieć wydruku ktory bedzie wygladał tak jak chce? widze w stopce ze sie do cyfry przymierzasz...wiec zobaczysz jak to jest :P

btw.ton Twojej wypowiedzi jest dosc specyficzny...

Domyślnie

Mnie sie wydaje ze to Twoj ton jest specyficzny ( o złamanych groszach i nogach ktore juz nie postaną ) ale widocznie mamy inne pojęcia o tonach co do sprzętu to nie nie zaktualizowałem opisu bo nie mam takiej potrzeby w tej chwili jakos o tym zapomniałem. Co do prafilu a przewde wszystkim zdjęc to jak idziesz na obiad to prosisz o składniki jedzenia i recepturę potrawy ??? Miałem podobny problem jak Ty i probowałem dojsc do własciwych ustawień zauważyłem jednak ze nie profil jest u mnie problemem tylko własciwy laborant i oczywiscie laboratorium.
    Dokonałem rozmowy z laborantem kilkunastu probek i powierzam swoją pracę jedynej osobie ktora wie czego oczekuję i na jakie kolory liczę.
    Powiedz co wart jest profil barwny jak chemia w labie jest rozcieńczona bo lab robi fotki po 0,29 zl na allegro a o tym była mowa w tym temacie ? co wart jest profil jak własciciel labu bierze papier ktory w taniej hurtowni jest niewłasciwie przechowywany ale zato tani. Na zdjęcie koncowe moim zdaniem składa sie wiele czynników ale bynajmniej nie jest to niska cena moj sukces oparłem na rozmowie z drugim człowiekiem i ogolnie jestem bardzo zadowolony z laboratorium a moi klienci sa zadowoleni ze zdjęc.

Wilus owszem dawno skonczyły się czasy gdzie mozna było przebierac w klientach zgadzam sie z tym w 100 % i Cie popieram. Jednak jesli ktos inwestuje w drogi sprzęt a zakładam ze wiesz o czym piszesz i wiesz ile sprzęt kosztuje Lab i te rzeczy to wybacz ale po rozmowie z szefem lokalnego laba woli nie robic zdjęc niz klepac je za 0,29 zl czyli cena allegro czy jak kto woli media saturny ktore odbitkami przyciagaja klientów.
    Ja osobiscie sprzedaję swoje zdjęcia i swą pracę w cenie wysokiej czyli jak by to ując lubie zarobic bo potrzebuje funduszy na rozwoj i sprzęt ale slubu za 600 zł nie będę robił bo nie potrzebuje go robic za takie pieniądze wolę aby klient poszedł do konkurecji i zeby mu go zmascili niz 2 dni klepac i niszczyc sprzęt warty 40K ( w stopce i nietylko ) czy to tez jest niewłasciwe według Ciebie ? Pamiętaj rynek pracy i klientów sie zmienia a ja osobiscie znajduje tych zasobniejszych którzy potrafią za dobra fotoksiązkę zapłącic 2,5K a klienta niezamoznego nawet najniższą ceną niezadowolisz przykre ale prawdziwe.

Pozdrawiam wszystkich laborantów , fotografów i forumowiczów czołem

seth
    Gość

Domyślnie

F.5 Mnie sie wydaje ze to Twoj ton jest specyficzny

nie pisalem nic o groszach i nogach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seth Zobacz posta
    F.5 Mnie sie wydaje ze to Twoj ton jest specyficzny

nie pisalem nic o groszach i nogach
    Wyraziłem swoją opinię na temat posta napisanego przez sławoja (wydał mi sie specyficzny) a tu wychodzi na to ze to moj post jest pecyficzny. No coz gdybym przyją taktykę sławoja to bym sie obraził na cały swiat ze ktos nie dał komus czegos (profilu barwnego) no coz są inne sposoby na dobrej jakosci zdjęcia bo o tym ciagle jest mowa tak ?

Domyślnie

pobijcie sie, sztachety w łapy. te forum to jakas paranoja, gdzie nie wejde to jakies odzywki jak na osiedlu. za to co napisalem teraz mnei zjedzcie. co do labu to robilem u Pana Tyszko http://www.fotomi.pl/
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

A ja zgodzę się z F.5.
    O tonie pisać nie będę bo ton to tak jakby coś związanego z dzwiękiem - nie tekstem pisanym
    NIKON D300 | N16-85/3.5-5.6VR | N50/1.8 | N70-300/3.5-5.6VR | SB900
    fusbo.blogspot.com

Domyślnie

pamprofil robi super....już 2 razy korzystałem z ich usług i nie mogę nic zarzucić. Właśnie szykuję kolejną sporą porcje zdjęć do druku i również do nich wyśle.
    D80, 18-55VR, 35mm/1.8, 70-300VR i dużo chęci
    pakiet w rozbudowie
    ND 0.9 Cokin P

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów