Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Odbitki z Allegro

Witam serdecznie
    Koleżanki i Koledzy proszę o poradę dot. fotolabów oferujących swoje usługi na Allegro.
    Czy macie swoje sprawdzone laby, którym można oddać "w ciemno" swoje foty bez drżenia o jakość pozytywu.
    z góry dziękuję za odpowiedzi i porady.
    Pozdrawiam Artur

Domyślnie

a dlaczego akurat przez allegro? Poszukaj na forum, wiele razy było pisane o labach w necie
    Paweł

Domyślnie

probowalem kiedys tez ruszyc taki watek. wszystko walnelo o glebe i sie rozsypalo. ..
    imo pamprofil jest bardzo dobry
    .. foto gocha .. przyzwoita ..
    krystian wisniewski - tania masowka ponizej sredniej .. haslo ' nie jestesmy najlepsi na allegro' pasuje w 100%.
    nie mniej, jak zbombal mi odbitki to poprawil .. tyle ze musialem kosztowac sie jeszcze na odeslanie zbombanych ..

Domyślnie

akurat mogę się odnieść do przedmówcy co do dwóch labów.
    do pamprofi oddawałem kilka razy - o dziwno przy tak niskiej cenie jakość bardzo dobra - ciężko się do czegokolwiek doczepić. Identyczne jak dobry, miejscowy lab z Poznania za cenę 3 krotnie niższą. Polecam.
    do foto_gocha oddawałem 2 razy - za każdym razem ŻENADA, przewalone w magente (co potwierdza kilkadziesiąt negatywnych opinii), przeostrzone itp (generalnie mimo próśb o nieingerowanie - s*********). Zresztą swój wywód o tym jak zostałem tam potraktowany przedstawiłem kiedyś na forum Olympusa. Generalnie - radzę trzymać się z daleka...

Domyślnie

krystian kiedys zrobil mi zdjecia zielonkawe jak kupa po miesiacu podlewania jej mlekiem ..

pamprofil jest koszalinski znam dobrze tan lab. normalnie maja ceny kosmiczne. ale w necie ********** tanio. konkurencyjnosc tego wymaga.

Domyślnie

Do tej pory robiłem w Agfie w Słupsku, ale czytając pozytywne opinie o panprofil skorzystałem z ich usług. I niestety nie jestem zadowolony. Ponieważ robiłem zdjęcia zarówna dla siebie jak i do oddania część tych samych było na błysku a część na macie. Gdy wziąłem to samo zdjęcie i porównałem to różnica była bardzo duża. Na błysku zażółcone, a na macie zzieleniałe. Na moje pytanie dlaczego taka różnica w cenie przy oddawaniu osobistym a np przez allegro pan powiedział, że z allegro to robią taką masówkę. Zacząłem drązyć co to znaczy, ale nie otrzymałęm jasnej odpowiedzi. Zdjecia 20x30 zrobili mi zdecydowanie za ciemne - a te same 10x15 były w miarę poprawne. Oczywiście osobno przygotowałem te duże i pocztówki - ale jasności nie modyfikowałem. Wracam do Słupska z kolejną partią zdjęć.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Testowałem Pamprofil i Foto Gocha. Zdecydowanie polecam tego pierwszego.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Witam
    osobiście polecam FotoMi
    pliki zakończyłem przesyłać o godz. 14:30 a następnego dnia o godz. 9:00 listonosz wręczył mi przesyłkę ze zdjęciami bardzo dobrej jakości.
    Wykonywałem także odbitki w FotoGocha - były ok, ale polecam FotoMi !

Domyślnie

Ja wlasnie wyslalem sporo fotek do foto gocha i niestety czekam na odbitki juz prawie dwa tygodnie... zobaczymy co z tego wyniknie:/
    Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty

seth
    Gość

Domyślnie

ja osobiście poleciłbym labnet. udostepniają profile barwne i póki co jeśli sie prosi aby nie ingerowali w plik to tego nie robią. nie drukuję może zbyt wiele, ale miałem już okazje zkorzystać z kilku firm, z kilku właśnie dlatego, że kolor nigdy! poważnie nigdy nawet nie przypominał tego co widziałem na monitorze. we wspomnianym fotolabie udało się w końcu i dzieki pracy z profilami ich labu nareszcie jest tak jak chcę dobra, byłem w małym szoku gdy przyszly od nich pierwsze wydruki, bo się spodziwałem, że bedzie...jak zwykle. następnym razem też do nich wyslę to się okaże czy niebył to jakiś przypadek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów