Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Domyślnie Nikon D40 vs Sony Alpha 200

Jak w temacie, co lepsze dla osoby dla której bedzie to pierwsza lustrzanka.
    W Fotojoker mozna znalezc Sony A200 z obiektywem Tamron 28-80mm f/3.5-5.6 czy sie to oplaca, czy obiektyw jest ok? Jesli chodzi o typ wykonywanych zdjec to beda to glownie zdjecia z wyjazdow plenerowe.

Domyślnie

WItam!
    Sam mam D40 i nie narzekam (i tak nie mogę sobie pozwolić na coś lepszego), ale lustro Sony jest to zupełnie inna klasa. Chociażby ma wbudowany śrubokręt, więcej pól AF...

EDIT:
    Najważniejsze jest czy będziesz wogóle jej używał "bardziej", bo jak nie to i kompakt wystarczy

DOWN:
    No tak, cena D40 to daje do myślenia i dlatego kupiłem lustro i powtarzam, że też jest bardzo dobry jak dla mnie.
    Ostatnio edytowane przez BobbyX ; 30-07-2008 o 22:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BobbyX Zobacz posta
    WItam!
    Sam mam D40 i nie narzekam (i tak nie mogę sobie pozwolić na coś lepszego), ale lustro Sony jest to zupełnie inna klasa. Chociażby ma wbudowany śrubokręt, więcej pól AF...
    I właśnie dlatego rozdają go pół darmo ??

Bierz Nikona. Wybierasz tak naprawdę system.

Domyślnie

hmm to znaczy lepij brac a200? A czy obiektyw Tamron 28-80mm f/3.5-5.6 bedzie duzo gorszy od kitowego (18-70mm) bo jest w nizszej cenie?

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Z tych dwóch brałbym Nikona... jak Ci zależy na 10mpix to D40x...

Cytat Zamieszczone przez veg512 Zobacz posta
    hmm to znaczy lepij brac a200? A czy obiektyw Tamron 28-80mm f/3.5-5.6 bedzie duzo gorszy od kitowego (18-70mm) bo jest w nizszej cenie?
    Przede wszystki będzie węższy. Przelicznik dla Sony (i Nikona) to x1,5.
    Szkło 18-70mm daje Ci zakres 27-105mm. Natomiast 28-80mm to: 42-120mm czyli właściwie zostajesz bez jakiegoś sensownego szerokiego kąta. Różnica między 27 a 42mm to naprawdę dużo.

Domyślnie

Ten Tamron, zdaje się, nie jest nową konstrukcją, ani tym bardziej powstałą z myślą o cyfrze. Zatem cudów optyki ani mechaniki się nie spodziewaj. A że Fotojoker zwietrzył okazję do pozbycia się czegoś ze starych zapasów, to kombinuje takie tanie zestawy
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Ten Tamron, zdaje się, nie jest nową konstrukcją, ani tym bardziej powstałą z myślą o cyfrze. Zatem cudów optyki ani mechaniki się nie spodziewaj. A że Fotojoker zwietrzył okazję do pozbycia się czegoś ze starych zapasów, to kombinuje takie tanie zestawy
    Masz rację. Obawiam się, że chodzi o tego strucla:
    Leżą takie w salonach FotoJokera od paru lat za ok. 249zł a zainteresowanie nimi jest raczej zerowe.

P.S. Jak będę potrzebował cyfrowej Holgi to sobie kupię A200 z tym Tamronem
    Ostatnio edytowane przez avallardi ; 31-07-2008 o 00:40

Domyślnie

Ostatnio (szukając kompakta dla siostry doszedlem do wniosku, ze z tych dwóch to A200 wygląda dużo korzystniej.
    D80 N18-70 N70-300VR N35-80 T100-300 SB600

Domyślnie

Jak chcesz się nią chwalić przed kolegami jaki to masz super zbajerowany aparat to bierz alphę. Jak chcesz robić porządne zdjęcia i mieć możliwość dobierania wśród całej gamy akcesoriów (obiektywy, lampy, gripy) to bierz nikona. Tak jak napisał Nemeth - wybierasz system.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Jak chcesz się nią chwalić przed kolegami jaki to masz super zbajerowany aparat to bierz alphę. Jak chcesz robić porządne zdjęcia i mieć możliwość dobierania wśród całej gamy akcesoriów (obiektywy, lampy, gripy) to bierz nikona. Tak jak napisał Nemeth - wybierasz system.
    Znaczy Alpha nie mozna robic porzadnych zdjec?!?!?!?!?!?!?

Znaczy Minolta/Sony nie ma lamp, gripow, obiektzwow?!?!?!?!?!?!?!?

Czlowieku...
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów