Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Stałki Panie do chałtur, a taki sigmacz plus tami 17-50 to na wakacyjne wypady w sam raz zestawik, choć z drugiej strony może lepiej 18-200 VR zakupić na tę okazje choć tu ciemno jak w du... u eskimosa. Ot papadł ja w tarapaty
    Nie wierzę, że przejdziesz na taką ciemnotę jak N18-200VR. Sam zastanawiałem się nad S 50-150 zamiast 50 f1.8 i 85 f1.8, choć to na pewno nie to samo. Często zdarza się, że portrety i tak robi się np. na f 2.8 - 4 ze względu na zbyt płytką głębię i lepszą ostrość, więc może S 50-150 to dobra alternatywa, ale na pewno nie zamiennik tych stałek
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Domyślnie

kupiłemm i jak narazie strasznie mi sie podoba :> czekam tylko na czas i pogode to pojde w teren i cos podrzucę
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    kupiłemm i jak narazie strasznie mi sie podoba :> czekam tylko na czas i pogode to pojde w teren i cos podrzucę
    hehehe... też kupiłem i też czekam na pogodę... i na czas (zasłużony urlopik)
    Z wyglądu to i mnie się podoba, z kilku pstryków wewnątrz mieszkania zapowiada się obiecująco.
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat:
    Napisał wist
    Z opini i przedstawionych sampli wynika iż ta Sigma to całkiem niezłe szkiełko. Przy cropie 1.5 to 75-225. Interesuje mnie, czy ktoś pracował z tym obiektywem stosując dodatkowo konwerter (1.4, 1.5 czy 2.0). Zyskamy na ogniskowej, lecz co z ostrością i jakością zdjęć?

"Jak poczekasz do przyszłego weekendu to mogę przeprowadzić małe testy, ale 1,4 bo z 2 to już będzie średnio."

I jak tam Dyziek z obiecanymi samplami?? Jestem ciekaw czy jakieś testy udało Ci się zrobić???

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lewAp7 Zobacz posta
    No i jak tam robin102 - przymierzyłeś? Jeśli tak, to podziel się wrażeniami....
    Przymierzyłem gacie i bardzo miło mnie to szkło zaskoczyło. Ostrzy szybko i precyzyjnie, z moim korpusem D300 żadnego problemu z FF czy BF nie było. Sztuka prosto z półki bez możliwości wyboru. Zoomik naprawdę akceptowalnie ostry na długim końcu, aby łem przygotowany po lekturze testu na optycznych na totalne mydło-powidło, a tu niespodzianka. Może jakiś zepsuty felerny egzemplarz trafiłem Poza tym szkiełko bardzo poreczne wręcz sprytne ! uzupełnić go o tamrona 17-50 lub sigme 18-50 i zestaw jak sie patrzy. Strasznie najarany jestem na te szkło choć u mnie w FJ wersja II kosztuje 1899zł. Niby nie dużo i nie mało, ale zważywszy , ze używał będę od święta na razie zrezygnowałem z zakupu
    150mm f2,8 ISO 1600 , profesjonalny test ostrzenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wist;811151

I jak tam [B
    Dyziek[/B] z obiecanymi samplami?? Jestem ciekaw czy jakieś testy udało Ci się zrobić???
    Jeszcze nie, przepraszam ale mam obecnie urwanie głowy Przypomnij mi się na PW pod koniec tygodnia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Przymierzyłem gacie i bardzo miło mnie to szkło zaskoczyło. Ostrzy szybko i precyzyjnie, z moim korpusem D300 żadnego problemu z FF czy BF nie było. Sztuka prosto z półki bez możliwości wyboru. Zoomik naprawdę akceptowalnie ostry na długim końcu, aby łem przygotowany po lekturze testu na optycznych na totalne mydło-powidło, a tu niespodzianka. Może jakiś zepsuty felerny egzemplarz trafiłem Poza tym szkiełko bardzo poreczne wręcz sprytne ! uzupełnić go o tamrona 17-50 lub sigme 18-50 i zestaw jak sie patrzy. Strasznie najarany jestem na te szkło choć u mnie w FJ wersja II kosztuje 1899zł. Niby nie dużo i nie mało, ale zważywszy , ze używał będę od święta na razie zrezygnowałem z zakupu
    150mm f2,8 ISO 1600 , profesjonalny test ostrzenia
    No, czyli nie jest tak źle z tą Sigmą. W tej sigmie między innymi podoba mi się właśnie poręczność, no zakres ogniskowych też mi odpowiada. Żeby dzisiaj trafić w totka możnaby było mieć jakieś fajne szkiełko choćby było używane tylko od święta
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Domyślnie

Gdyby się znalazł ktoś z Krakowa z tą Sigmą to można by zrobić małe porównanie z Tokiną 50-135, jestem chętny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    Gdyby się znalazł ktoś z Krakowa z tą Sigmą to można by zrobić małe porównanie z Tokiną 50-135, jestem chętny.
    a ja bym chętnie takie porównanie zobaczył...
    Body Nikona D50 + T 17-50 2.8
    moje wypociny http://www.krzysztofspyra.yoyo.pl/

Domyślnie

to kto ma sigmę 50-150 i trochę czasu w okolicy Krakowa ?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów