17-55 to PROFI linia..nie ma alternatywy..ale po co skoro szkiełko wymiata jakością
Szukaj
17-55 to PROFI linia..nie ma alternatywy..ale po co skoro szkiełko wymiata jakością
instagram.com/darkroomnightlife
GrzegorzPPP mogę też poprosić sampelki?![]()
podaj maila![]()
Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||
To i ja z tą samą prośbą
Wielkie dzięki za fotki.
Ostatnio edytowane przez Ukaszsz ; 10-06-2008 o 19:10
Mam też ten obiektyw. Jest ostry - dla mnie wystarczająco. Ponadto odwzorowanie kolorów i bokeh jest OK. Konstrukcja pancerna, metalowa, ciężka i czuć że mam kawał solidnego obiektywu (robi wrażenie na ludziach szczególnie z osłoną), jak trzeba spełni rolę obronną.
Dla mnie najważniejsze w nim jest niezawodność, szybkość i cicha praca AF, działanie w nocy: nie gubi się, nie pudłuje.
Robiłem nim kilka imprez w firmach i zawsze byłem zadowolony.
Bawiłem się też Tamronami i Sigmami w sklepach. Ale moja cierpliwość się skończyła: jak nie ff to bf albo na 10 zdjęć wyszło 4-6 bo reszta nie ostra. A co mi po super ostrości jeśli zdjęcia są złe i połowę z nich trzeba wykasować.
drodzy państwo
Mogę już sam odpowiedzieć na moje pytanie.
Ten obiektyw jest świetny, bardzo ostry w centrum kadru odnosi się wrażenie jak by obiekt był wyszparowany z innego zdjęcia i wklejony. Po za tym świetnie rozmywa to pewnie zasługa 9 listków.
Szczerze powiem, że nie żałuje pieniędzy wydanych na te szkło. Zobaczymy jeszcze jak się sprawdzi w reporterce. Jednak pierwsze wrażenia REWELKA!!!!
Postanowiłem trochę odświeżyć wątek by nie zakładać nowego. Pytanie krótkie - czy 17-55 posiada uszczelkę na bagnecie ? (nie znalazłem takiej informacji)
I jeszcze jedno do kolegi Egoiste
Czy mógłbyś zdradzić to pewne źródło? Też zamierzam kupić to szkło za wielką wodą. Tak się składa, że za ok pół roku znajomy (mieszkaniec Denver) będzie w Polsce więc mógłby je zabrać. Problem w tym, że kompletnie nie ma pojęcia o fotografii więc raczej go nie sprawdzi. Naczytałem się tyle o sporym rozrzucie jakościowym tych szkieł, że mam poważny dylemat czy nie lepiej dołożyć i kupić sprawdzone w kraju.
D200/T12-24 f4/N50 f1.8/S100-300 f4/SB800
Uszczelka na bagnecie 17-55 jest.
Skontaktuj się z nami