Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29
    Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie Odp: 17-55 czy ostry?

17-55 to PROFI linia..nie ma alternatywy..ale po co skoro szkiełko wymiata jakością
    instagram.com/darkroomnightlife

pebees
    Gość

GrzegorzPPP mogę też poprosić sampelki?

podaj maila
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Ukaszsz
    Gość

To i ja z tą samą prośbą

Wielkie dzięki za fotki.
    Ostatnio edytowane przez Ukaszsz ; 10-06-2008 o 19:10

Mam też ten obiektyw. Jest ostry - dla mnie wystarczająco. Ponadto odwzorowanie kolorów i bokeh jest OK. Konstrukcja pancerna, metalowa, ciężka i czuć że mam kawał solidnego obiektywu (robi wrażenie na ludziach szczególnie z osłoną), jak trzeba spełni rolę obronną.
    Dla mnie najważniejsze w nim jest niezawodność, szybkość i cicha praca AF, działanie w nocy: nie gubi się, nie pudłuje.
    Robiłem nim kilka imprez w firmach i zawsze byłem zadowolony.
    Bawiłem się też Tamronami i Sigmami w sklepach. Ale moja cierpliwość się skończyła: jak nie ff to bf albo na 10 zdjęć wyszło 4-6 bo reszta nie ostra. A co mi po super ostrości jeśli zdjęcia są złe i połowę z nich trzeba wykasować.

drodzy państwo
    Mogę już sam odpowiedzieć na moje pytanie.
    Ten obiektyw jest świetny, bardzo ostry w centrum kadru odnosi się wrażenie jak by obiekt był wyszparowany z innego zdjęcia i wklejony. Po za tym świetnie rozmywa to pewnie zasługa 9 listków.
    Szczerze powiem, że nie żałuje pieniędzy wydanych na te szkło. Zobaczymy jeszcze jak się sprawdzi w reporterce. Jednak pierwsze wrażenia REWELKA!!!!

Domyślnie

Postanowiłem trochę odświeżyć wątek by nie zakładać nowego. Pytanie krótkie - czy 17-55 posiada uszczelkę na bagnecie ? (nie znalazłem takiej informacji)
    I jeszcze jedno do kolegi Egoiste

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    Ja ostatnio kupilem z pewnego zrodla sprowadzony z USA , i dopiero zaczalem robic zdjecia nie martwiac sie , ze cos nie wyjdzie ...
    Czy mógłbyś zdradzić to pewne źródło? Też zamierzam kupić to szkło za wielką wodą. Tak się składa, że za ok pół roku znajomy (mieszkaniec Denver) będzie w Polsce więc mógłby je zabrać. Problem w tym, że kompletnie nie ma pojęcia o fotografii więc raczej go nie sprawdzi. Naczytałem się tyle o sporym rozrzucie jakościowym tych szkieł, że mam poważny dylemat czy nie lepiej dołożyć i kupić sprawdzone w kraju.
    D200/T12-24 f4/N50 f1.8/S100-300 f4/SB800

Domyślnie

Uszczelka na bagnecie 17-55 jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Uszczelka na bagnecie 17-55 jest.
    Dzięki
    D200/T12-24 f4/N50 f1.8/S100-300 f4/SB800

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów